Wat je niet opviel in Luigi’s Mansion 3 

Wat je niet opviel in Luigi’s Mansion 3 2019-12-12T10:36:09
In deze serial enkel aandacht voor de details in onze favoriete games! Van die dingen die tijdens het spelen niet altijd opvallen, maar waarvan je ontzettend blij wordt zodra je ze ontdekt. Vandaag in Oog voor Detail nemen we Luigi's Mansion 3 onder de loep.

Als je een game (voor de eerste keer) speelt, ben je vooral gefocust op het bereiken van de eindstreep. Tijd om eens rustig stil te staan en om je heen te kijken, is er vaak niet... Of nou ja, die gun je jezelf vaak niet! Ook ik ben daar schuldig aan. In deze Serial doe ik het echter eens helemaal anders. Kalmpjes aan huppel ik door de gamewereld, op zoek naar details die me eerder nog niet (zo erg) opvielen. Dit deel van de Oog voor Detail Serial staat in het teken van Luigi's Mansion 3. Deze Nintendo-game zit voor de oplettende kijker namelijk tjokvol met toffe details. Ik koos er 10 voor jullie uit.

Luigi's Mansion 3 Luigi
       

Lollige Boo-namen

In Luigi's Mansion probeer je een hotel spookvrij te maken. Je doet dat verdieping per verdieping. Het loont echter om een schoon geveegde verdieping later nog eens op te zoeken. Je vindt daar dan namelijk een Boo! Ik heb me kostelijk vermaakt met de namen van deze spoken. Ik zet er een aantal op een rijtje.

Bootanist Luigi's Mansion 3

Boones Luigi's Mansion 3

Boolldog Luigi's Mansion 3

Kung Boo Luigi's Mansion 3
      

Beste Halloween-pompoenen ooit

Op de begane grond van het spookhotel vind je een tafel met pompoenen. Geheel naar Amerikaanse Halloween-traditie zijn er gezichten uit de pompoenen gesneden. Dat ziet er op de tafel al leuk uit, maar het wordt pas echt tof als je er met je zaklamp doorheen schijnt. Dan kun je de gezichten namelijk op de muren projecteren.


      

Stalker standbeeld

Elke verdieping in Luigi's Mansion 3 heeft zijn eigen thema. In het filmpje hieronder zie je een stukje van de verdieping die opgezet is als middeleeuws pretpark. Erg kindvriendelijk is het echter niet... Check deze slingerende bijlen maar eens. Let echter vooral op het standbeeld erboven, dat wel enorm geïnteresseerd is in Luigi...


      

Expressieve spoken

Dit is echt zo'n voorbeeld van een detail dat je best wel eens over het hoofd kan zien tijdens de eerste paar keer dat je een spook vangt. Zoals de echte connaisseurs weten, moet je de spoken in Luigi's Mansion eerst verblinden voordat je ze kan vangen. Elk spook laat daarbij aan aantal verschillende gezichtsuitdrukkingen zien.


      

De Extra-Terrestrial is terug

Zoals gezegd, heeft elke verdieping van het spookhotel een eigen thema. Er is bijvoorbeeld ook opnamestudio! Je vindt daar een regisseur met een enorme writers block. Niets wat hij maakt, is goed! En dat terwijl hij juist een paar iconische filmsets tot zijn beschikking heeft. Ik sta in ieder geval te springen om een nieuwe film met E.T. in de hoofdrol!

ET Luigi's Mansion 3
      

Dit moet je gezien hebben!

Oké, als je Luigi's Mansion 3 gespeeld hebt, kun je onderstaand moment eigenlijk niet gemist hebben... Maar fork it, het is desalniettemin een enorm cool detail! Deze verdieping van de game staat in het teken van planten, die de boel soms nogal overwoekeren. Gelukkig blijkt de stofzuiger van Luigi stiekem ook een handige kettingzaag, waarmee je zelfs een hele kamer kunt slopen!


       

Plezier met pompoenen #2

Dat Luigi's Mansion 3 een echte Halloween-game is mag duidelijk zijn. Toch konden de makers het niet laten om extra veel pompoenen in de game te stoppen! Gelukkig kun je daar verschillende leuke dingen mee doen. Je kunt ze bijvoorbeeld ook bakken in de keuken van het hotel... Of nou ja, als je net zo'n keukenprinses bent als ik spreken we technisch gezien liever over verbranden.


       

Een ode aan eerder werk

Luigi's Mansion 3 is ontwikkeld door Next Level Games. Deze ontwikkelaar was eerder verantwoordelijk voor games als Super Mario Strikers, Punch-Out!! en Luigi's Mansion: Dark Moon. Als eerbetoon aan hun eerdere werk vind je op deze verdieping verschillende posters waarin deze games uitgelicht worden.

Next Level Games Luigi's Mansion 3
      

Mario is missing

Ik heb altijd een voorkeur gehad voor Luigi. Ik vind hem nou eenmaal de leukere van de Mario-broers. Helaas blijft het Luigi toch altijd een klein beetje schorten aan zelfvertrouwen... Hoor maar eens hoe je hem kan laten roepen om zijn oudere broer. Helaas halen de smeekbedes in Luigi's Mansion 3 echter niets uit... Mario heeft zich namelijk wel gevangen laten nemen door King Boo, de kneus!


     

Polterpup > kat

Ondanks dat Mario dus in geen velden of wegen te bekennen is, staat Luigi er gelukkig niet alleen voor! Hij wordt in Luigi's Mansion 3 namelijk bijgestaan door Polterpup. En vooruit, voor deze ene keer verkies ik een hond boven een kat... Kijk maar eens naar dat aandoenlijke bekkie als ie wat goud voor Luigi vindt. <3


       


Zijn jullie ook toffe details opgevallen in Luigi's Mansion 3? Waar moet ik de volgende keer dat ik op jacht ga de laatste Boo's echt op letten? Laat dit en veel meer weten in de comments!
     

De Oog voor Detail Serial

Schilderijen, posters en advertenties

Wapperende kleding

Lichamen in first-personshooters

Wat je niet opviel in God of War

Wat je niet opviel in Detroit: Become Human

Wat je niet opviel in BioShock

Wat je niet opviel in Grand Theft Auto: Vice City 

Wat je niet opviel in Half-Life 2

Wat je niet opviel in The Last of Us

Wat je niet opviel in Burnout Paradise

Wat je niet opviel in Rayman Legends

Wat je niet opviel in Monkey Island 1, 2 & 3

Wat je niet opviel in The Legend of Zelda: Breath of the Wild 

Wat je niet opviel in Uncharted 4: A Thief's End

Wat je niet opviel in Dragon Age: Inquisition

Wat je niet opviel in Anthem

Wat je niet opviel in Super Mario Odyssey

Wat je niet opviel in Grim Fandango

REACTIES (3) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord