Wat is Microsoft van plan deze E3? 

Wat is Microsoft van plan deze E3? 2013-06-06T14:41:02
PU.nl kijkt deze week vooruit naar alle grote E3-presentaties. Welke publisher laat de beste indruk achter en wie moet de rest van het jaar damage control toepassen? vandaag neemt Graddus het even geliefde als gehate Microsoft onder de loep.

Tja, de Xbox One. Wat moeten we er nou precies van denken? Is Microsoft visionair bezig, of zijn de Yanks uit Redmond serieus de kluts kwijt? Op de E3 krijgen we alle antwoorden, maar dat neemt niet weg dat we er tot die tijd nog even lekker op los kunnen speculeren. Let dus goed op, baklappen: hieronder lees je nú al hoe de persconferentie van Microsoft er in grote lijnen uit gaat zien… Waarschijnlijk. Wellicht. Maar misschien ook wel helemaal niet.

xbox one speculatie

 

Wat staat er op het spel voor Microsoft?

Wat  er op het spel staat voor Microsoft? Mwah, niet zo heel veel, hoor... Alleen maar de hardcore credibility van de Xbox One en daarmee hun kansen de next-gen wars tegen Sony en – in mindere mate – Nintendo winnend af te sluiten!!! Of zou men echt het voorbeeld van de Wii volgen en erop speculeren dat Simon Sportliefhebber, Karel Kinectlover en Teunis Televisiekijkert genoeg centen in het laatje brengen?

Hmmmmm nee, laten we er gewoon van uitgaan dat Microsoft gruwelijk vette hardcore plannen met de Xbox One heeft. In dat geval is er nog genoeg werk aan de winkel: de One komt er momenteel immers bijzonder bekaaid vanaf in populariteitspolls – ook hier op PU.nl lijken jullie en masse de PlayStation 4 te prefereren…

xbox one speculatie

 

Welke games komen zeker langs?

Tijdens de reveal van de Xbox One maakte Microsoft ons lekker met de mededeling dat er liefst vijftien exclusieve IP’s voor het apparaat in ontwikkeling zijn. Daarvan zijn er sowieso al een aantal voor de E3 bevestigd: Forza Motorsport 5, Quantum Break, Ryse, Call of Duty: Ghosts, de nieuwe titel van de mannen van Rare, Project Titan en een game van Black Tusk Studios – de ontwikkelaar die door Microsoft speciaal werd opgericht om ‘de nieuwe Halo’ in elkaar te flansen.

Daarnaast doen er de nodige – zéér hardnekkige – geruchten de ronde. Denk aan Crackdown 3, waarvan een vermeend logo’tje tijdens de Xbox One-presentatie te zien was. Ook spellen als Halo 5, Kinect Sports 2.0, Project Gotham Racing 5 en een nieuw project van Fable-ontwikkelaar Lionhead Studios kun je bijkans als zekerheidjes noteren.

En over Lionhead gesproken: afgelopen dinsdag lekte er via het forum van de studio een stukje promomateriaal uit, waarop een aantal interessante (en bijzonder plausibele) titels staan. Sommige zijn hierboven al genoemd, maar wat dacht je van Banjo-Kazooie: Grunty Land, Fable IV en Dead Rising 3? By golly, da’s voorwaar geen kattanpis!

xbox one speculatie

 

Welke games komen hopelijk langs?

Puur persoonlijk, maar ik hoop echt dat Microsoft hun Blinx- en Rallisport Challenge-franchises onder het stof vandaan haalt en voorziet van moddervette next-gen reboots. Perfect Dark? Jep, ook die serie verdient gewoon nog één laatste kans.

Het aller-, aller-, allerliefst zie ik echter een spel dat eindelijk eens laat zien dat die vermaledijde Kinect ook voor ons hardcore gamers wel degelijk van toegevoegde waarde kan zijn!

xbox one speculatie

 

Wat wordt er nog meer getoond?

De nadruk bij Microsoft’s E3-show ligt op games, zoveel is duidelijk. Maar dat zal de Amerikanen er niet van weerhouden om tevens definitieve duidelijkheid te verschaffen over wel/niet lappen voor tweedehands spellen, het always-online mysterie en de vraag of Kinect 2.0 altijd aan moet staan.

Niet zeker, wel graag: Illumiroom-info, eventuele Oculus Rift-compatibiliteit en zaken als prijs (verschillende betaalmodellen?) en launchdatum!

xbox one speculatie

 

De kans dat dit de beste E3 presentatie wordt?

50 procent - een coinflip dus. De andere helft is voor Sony. Sorry Ubisoft en EA, maar tegen zoveel next-gen geweld is geen Watch_Dogs, Dragon Age III of Assassin’s Creed IV opgewassen.

xbox one speculatie

 

Worst case scenario?

Na eerdere geruchten dat de Call of Duty-hond de presentatie zou verzorgen, loopt het beestje een dag voor de E3 een hardnekkige blaasontsteking op. Er moet te elfder ure een vervanger worden gezocht. De keus valt op Steve Ballmer, maar omdat de man geen zweetplek-vrij overhemd kan vinden, haalt men op het laatste moment Milo van stal. Deze blijkt echter niet compatibel met Kinect 2.0 en zodoende wordt de Microsoft-persco de eerste in de geschiedenis zónder presentator.

Het is de voorbode op een honteuze show: middels saaie Power Point-screens worden onder andere Fable IV: Pub Games, Fusion Frenzy 3 en Kinect: Be a Belieber aangekondigd als belangrijkste nieuwe IP’s. Van titels als Halo 5 en een nieuwe Gears of War ontbreekt opnieuw ieder spoor. Daarnaast bleek Quantum Break slechts een techdemo en moet je achterstevoren ‘God Save the Queen’ fluiten om Kinect 2.0 áán- en uit- te schakelen…

Na afloop spreken de kritieken boekdelen: ‘Gamers gebeten hond bij Microsoft’, ‘Hier lusten de honden geen brood van’ en ‘Microsoft blaft, maar bijt niet’. Memes van een compleet bezwete Steve Ballmer die een hond zonder haren aait, domineren da interwebz. De volgende ochtend blijken de aandelen van Microsoft met meer dan 50 procent gekelderd. Nog vóór de lunch trekt Bill Gates noodgedwongen de stekker uit zijn bedrijf…

xbox one speculatie

 

Conclusie

Zal ik eens wat geks zeggen? Ik denk dat de aankomende E3 voor veel gamers beslissend gaat zijn in hun keuze voor de Xbox One of de Playstation 4. Vooral als de presentatie van Microsoft hardcoretechnisch opnieuw tegenvalt, zie ik de Amerikanen tot aan de launch van hun nieuwe console echt niet meer terugkrabbelen.

Het internet is inmiddels als een steile helling vol sneeuw: wat bovenaan begint als minuscuul balletje, is eenmaal onderaan veranderd in een heuse sloopkogel met genoeg kracht om zelfs de beste reputaties omver te kunnen stoten. Kijk naar het Koningslied, maar ook naar de Xbox One-reveal: de publieke opinie wordt niet meer bepaald door traditionele media, maar door de sociale variant. Uitkijken dus, Microsoft. En zorg ervoor dat je de snel-op-hun-teentjes-getrapte Twitteraars en Facebookers dit keer geen ammunitie in de schoot werpt!

xbox one speculatie

Kun je niet genoeg krijgen van onze voorspellingen over de E3? Check dan ook onze verwachtingen van:

De EA persconferentie
De Ubisoft persconferentie
De Nintendo persconferentie

REACTIES (98) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord