Uncharted recap 

Uncharted recap 2016-05-12T09:07:58
Het zou natuurlijk kunnen dat je nog nooit een Uncharted game hebt gespeeld, maar wel wil beginnen aan Uncharted 4! Wat heb je dan gemist? Florian duikt nog 1 keer de geschiedenis boeken in en laat weten wat er in Uncharted 1, 2 en 3 gebeurde.

Dit is een Uncharted story recap in vogelvlucht. Er gebeuren altijd veel dingen in de Uncharted games, die niet zo zeer met het hoofdverhaal te maken hebben, maar om meer persoonlijkheid te geven aan de verschillende characters. Helaas kan ik al die gebeurtenissen niet opschrijven, want dan wordt het wel een gigantische lap tekst. Dit is in de hoofdlijn wat er gebeurde, voor alle ins en outs moet je de games zelf gaan spelen. Sowieso raar dat je dat nog niet hebt gedaan. ;-)


Uncharted: Drake’s Fortune

In het allereerste avontuur van Nathan Drake ben je op zoek naar de doodskist van je vroege voorouder, Sir Francis Drake. Al aan het begin van de game kom je er achter dat de doodskist leeg is, maar je vindt wel het dagboek van Francis Drake. Hierdoor wordt duidelijk dat Francis Drake op zoek was naar El Dorado, een stad van goud.

Un1

Er mist een belangrijke bladzijde uit het dagboek, maar Drake vind een kaart met de locatie van El Dorado in een gestrande onderzeeër. Helaas pakken de bad guys de kaart van Drake af en wordt later duidelijk dat het helemaal niet gaat om een stad van goud, maar om een gouden standbeeld met duistere krachten.

Uiteindelijk kom je er achter dat Francis Drake niet op zoek was naar het standbeeld voor de schatten, maar om het standbeeld verborgen te houden. Iedereen die er mee in aanraking komt, verandert namelijk in een soort zombie-achtig wezen. El Dorado eindigt weer op de bodem van de zee.


Uncharted 2: Among Thieves

In Uncharted 2 wordt Drake benadert door zijn oude opdrachtgevers, die op zoek zijn naar een speciale Mongolian Oil Lamp uit een museum. De lamp zou aanwijzingen hebben over de verloren vloot van Marco Polo, vol met schatten. Zodra je de lamp hebt bemachtigd wordt duidelijk dat je in de zeik wordt genomen en het gaat om de zogenaamde Cintamani Stone, uit het heilige Shambhala.

Un2

Drake vind een speciale dolk, die toegang moet geven tot Shambhala. Tijdens de zoektocht wordt duidelijk dat ook deze steen bijzondere krachten heeft en Drake doet er alles aan om de steen in Shambhala te houden. In Shambhala wordt duidelijk dat de steen in een ‘tree of life’ zit, een boom die eeuwig leven moet geven aan iedereen die in aanraking komt met het blauwe goedje.

Bad guy Lazarevic neemt er een slok van en dat is de eind battle in Uncharted 2. Lazarevic wordt uiteindelijk verslonden door de warriors uit Shamballa en Drake weet uiteraard nog net te ontsnappen.


Uncharted 3: Drake’s Deception

Uncharted 3 begint met Drake die zijn ring van Sir Francis Drake verkoopt aan een client. Drake en Sully komen er echter achter dat het geld dat ze zouden krijgen voor de ring nep is en belanden in een flink gevecht. Zijn ring wordt afgepakt door Mrs. Marlowe en daarna zie je door flashbacks hoe je aan deze ring komt en wanneer je Sully voor het eerst ontmoet.

Un3

Het wordt duidelijk dat Marlowe in de ‘secret order’ zit, net als Sir Francis Drake dat ooit zat. Ze is op zoek naar de verloren stad van Ubar, maar Drake komt er achter dat Ubar verdoemd is door King Solomon duizenden jaren terug. Hierdoor zijn er slechte geesten aanwezig, waar je het uiteraard flink mee aan de stok krijgt.

Terwijl Marlow probeert de schatten uit Ubar boven te krijgen, steekt Drake daar een stokje voor, maar sloopt daarmee Ubar en iedereen die er nog was. Opgeruimd staat netjes!


Uncharted 4: A Thief’s End

Wat er gebeurt in Uncharted 4 mag je nu lekker zelf uitzoeken. Waar wacht je nog op? Begin met spelen!

REACTIES (30) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord