Teruggooi Dinsdag: 2002 - #10: Battlefield 1942 

Teruggooi Dinsdag: 2002 - #10: Battlefield 1942 2015-09-06T01:21:15
Elke dinsdag trakteren Mijndert en Hobie jullie op een kijkje in een oud nummer van jullie favoriete maandblad. Om te vieren dat Battlefield: Hardline deze week uitkomt, kijken we vandaag terug in de PU met de review van Battlefield 1942.

Cover: Blinxception
    


De Power Unlimited van Oktober 2002 sprong er dankzij Blinx lekker uit, met een zogenaamd ‘Droste-effect’ op de cover, of wat men tegenwoordig misschien een ‘Blinxception’ zou noemen. Leuk.

 

Battlefield 1942: Nog altijd relevant
       

Battlefield: Hardline shinet morgen in de schappen, maar we mogen zijn roots natuurlijk niet vergeten. Daarom kozen we voor deze editie van de PU, waarin de eerste Battlefield, Battlefield 1942, met een 95 werd bekroond. Deze game speelde zich nog af ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en bracht toen al de tactische, vehicle-based gameplay in open maps met zich mee die nu nog steeds relevant is. Boris bracht enkele lovende passages naar voren als: ‘Om te beginnen zijn we natuurlijk zwaar onder de indruk van deze game’, ‘Battlefield 1942 is de game waar ik al tien jaar op zat te wachten’ en ‘ik kan met maximaal 10 bots spelen zonder dat de framerate wordt aangetast.’
   

Yo!Post!: Een te kritische PU
    

      
Ken je die grap van de te kritische PU? Hij bestaat. Vandaag de dag willen we nog wel eens met hoge cijfers strooien die onze onderbouwing en passie voor bepaalde games dik onderstrepen, maar anno 2002 vond een lezer ons te kritisch. Spreek dat maar eens uit zonder te fronsen. Het lijkt een omgekeerde wereld, maar niets is minder waar. De lezer (een Sega-fan) was namelijk lollig genoeg om te denken dat gamers zich zouden verbazen over de ‘te lage cijfers’ die wij uitdeelden. Hij sluit zijn bericht pakkend af: ‘jullie zijn gewoon verwend en alleen het beste is nog goed genoeg.’ They see me rollin’, they hatin’.

Powerbike
        

We zijn razend benieuwd of er lezers zijn die deze tweewieler ooit hebben gekocht, of zelfs nog hebben staan. Zo ja, dan zouden wij deze graag willen terugvorderen, want deze vette bak verdient een plekje in het museum. Holy shit, wat een mooie fiets. Hoog tijd voor een nieuwe baklap-mobiel?

 

Silent Hill
    

Bij de naam Silent Hill beginnen Hobie’s zintuigen direct te tintelen en toen hij deze advertentie van Silent Hill 2: Inner Fears voor zag heeft hij direct een Xbox van Marktplaats afgeplukt, inclusief. Nee, dat is niet waar, maar wat een ontzettend sfeervolle prent is dit! In de game ben je voornamelijk bezig met het achterhalen van het achtergrondverhaal van het bloedstollende Silent Hill, de altijd betrouwbare bron voor nachtmerries en de toon is dankzij deze grauwe pagina uitstekend gezet. Wanneer komt Silent Hills nou? Tot die tijd P.T. nog maar een keertje of dertig doorspelen.  

 

Scheren
      

Gezien de momentele obsessie met baarden, is deze advertentie van Braun’s nieuwste scheergerei eigenlijk best wel actueel. Hoe tenenkrommend slecht ook.

 

Super mario sunshine review
       

In 2002 was de Gamecube al het zonnetje in huis en de compacte paarse doos mocht voor de verandering weer eens een Mario game verwelkomen. Maar dat was er niet zo maar eentje. Super Mario Sunshine plaatste de zwaarlijvige loodgieter in een zomerse setting en zette je zelfs aan het denken over een moraal. Na aankomst op het tropische Delfino Island wordt Mario namelijk direct opgepakt omdat hij wordt verdacht van het vervuilen van het eiland. Zo strandt zijn vakantie al vrij snel, maar dan wordt duidelijk dat een dubbelganger de boosdoener is. Mario zit opgesloten en kan alleen nog wegkomen door ‘zijn’ rommel op te ruimen. Hij is de beroerdste niet en doet dat vervolgens met behulp van een pratend waterkannon genaamd Flood. Dit avontuur klinkt niet zo spannend, maar volgens Nintendo-freak Jurjen zit Super Mario Sunshine bomvol ‘onvergetelijke spelmomenten.’

 

Command & Conquer: Generals preview
       

Jan mocht op zijn reis door Amerika op bezoek bij verschillende studio’s van EA, en wat hij daar zag stemde hem vrolijk. Een van de bestemmingen was EA Pacific, waar destijds gewerkt werd aan een ambitieuze RTS. Command & Conquer was begin jaren '90 een van de grondleggers van het real-time strategy genre en wist met Generals nog steeds behoorlijk te verrassen, en werd vooral online nog lang gespeeld. In deze hedendaagse, realistische setting, strijden de VS, China en het Global Liberation Army tegen elkaar om de totale wereldoverheersing.

 

SimCity 4
            

Menig redacteur heeft deze week behoorlijk wat uren nachtrust ingeleverd, omdat ze geen genoeg kunnen krijgen van Cities: Skylines. Jan was in 2002 misschien wel net zo enthousiast over SimCity 4, omdat hij op zijn speciale roadtrip door Amerika ook een kijkje mocht nemen bij het inmiddels gesloten Maxis. De game kwam uit in 2003, en is tot nu toe misschien nog steeds de allerbeste city builder ooit. Of kan Cities: Skylines deze klassieker wel overtreffen? Nino en Tjeerd speelden burgemeestertje in deze Effe Spelen.

Roken
     

De strijd tegen de sigaret is in 2002 nog steeds niet gestreden. De allesvernietigende oorlog tegen de longvergiftiger moet worden gewonnen. De standvastige nicotinebuis moet verstoten worden en ten onder gaan als gruis. De tirannie van teer moet...juist. Ook in deze PU hadden we weer zo’n lekkere, willekeurige anti-rook advertentie staan die aandringt om de boksring in te springen. Facepalm...

 

Achterkant: Free Record Shop
      


De Free Record Shop is vandaag de dag verminderd tot een miezerig hoekje in een boekenwinkel, en daar worden we eigenlijk wel een beetje verdrietig van. In 2002 was er echter nog niets aan de hand, en kon de winkel zich zo te zien best prima aanbiedingen veroorloven. Maar waarom Roy zijn games niet gewoon in een speelgoedwinkel zou mogen halen, is ons een raadsel.

 

Tot volgende week!

Dat was hem dan weer, de Power Unlimited van oktober 2002. Het waren bijzonder mooie jaren voor gamers. Volgende week weer een nieuwe Teruggooi Dinsdag, met een frisse blik op lang vervlogen tijden. Ofzo. Doei!


 

Heb je een editie van onze rubriek vol nostalgie gemist? Zie hier linkjes naar alle Teruggooi Dinsdagen ooit:

REACTIES (39) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord