Superheldenfilms van 2021 op volgorde van Wouters hype - Super Power Unlimited 

Superheldenfilms van 2021 op volgorde van Wouters hype - Super Power Unlimited 2021-01-12T12:30:36
2020 had nog Wonder Woman 1984 en Harley Quinn: Birds of Prey, maar was verder behoorlijk verstookt van superheldenfilms. Zoals het nu lijkt gaat 2021 een stuk beter bedeeld zijn op dat gebied, en Wouter heeft een top 9 gemaakt van wat er op DC- en Marvel-gebied gaat uitkomen. Want hype, dat moet er zijn!

Het is nog steeds knetteronzeker of alle onderstaande flicks daadwerkelijk in 2021 op het witte doek geprojecteerd gaan worden (Snyder’s JL sowieso al niet), maar laten we even van een best case scenario uitgaan. In dat geval van ijdele hoop zitten we met vrienden, popcorn en MOBIELTJES UIT te genieten van de volgende, met superkrachten, heel veel fantasie en kostuums overladen films:
    

9. Zack Snyder’s Justice League

Sorry, maar de kans dat Snyder een betere film van Justice League heeft gemaakt dan Joss Whedon? Lijkt me heeeeeeeeeel gering. Natuurlijk ben ik best geïnteresseerd in zijn visie erop en hoop ik van harte dat het een betere film is dan waar we in 2017 door underwhelmed werden, maar ik geef het weinig kans. Please prove me wrong, Snyder!

    

8. Morbius

Begrijp me niet verkeerd, Jared Leto is een topper en hij zal vast een fantastische vampier zijn. Maar meer dan een simpel oorsprongsverhaal over hoe een dude doormiddel van een experiment dorstig wordt naar bloed, zie ik dit niet worden. Ja misschien als er nog een leuke connectie gemaakt wordt met het overkoepelende Spider-Man universum, maar het zou me niet verbazen als dat in een post-credit weggemoffeld wordt.

    

7. Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings

Het kan te maken hebben met het feit dat ik nog geen comic heb gelezen van Shang-Chi of dat er simpelweg nog erg weinig bekend is over deze film, maar van alle aankomende MCU-films heb ik het minst hype voor deze.
Neemt niet weg dat ik zeer goed ga op kungfu-films zoals Police Story, Kung Fu Hustle en ja, ook zéker Shaolin Soccer. Dus mocht dit inderdaad de MCU-visie zijn op een martial arts film waarin de kunst van het kontschoppen zo snel, sierlijk en spectaculair mogelijk in beeld wordt gebracht, maar ook tegelijkertijd deel is van het thema van de film? Dan is deze lijst waarschijnlijk snel verouderd aangezien Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings al gefilmd is en klaar is om te gaan ná Black Widow. Feit is natuurlijk wel dat dit, ondanks het Marvel-label, de minst superheldhaftige flick is in dit artikel. Hoewel Kevin Feige wat dat betreft vast nog wel een dikke verrassing voor ons in petto heeft wat betreft op welke manier hij Shang-Chi met de rest van de MCU gaat koppelen…

     

6. Venom: Let There Be Carnage

Venom vond ik een leuke film, want meer dan anderhalf uur naar Tom Hardy staren is een prima hobby. Maar tegelijkertijd ben ik iemand wiens liefde voor comics voor een groot deel te danken is aan de Todd McFarlane-serie van de Spectaculaire Spider-Man (yup, in het Nederlands) waarin de symbioot die Spidey meenam van de Secret Wars hem een van z’n grootste vijanden opleverde. Man, wat een briljant idee! Carnage is vervolgens een nageslacht van Venom, in deze film gespeeld door Woody Harrelson, en is nóg gevaarlijker een gestoorder dan zijn spirituele daddy. Het is een beetje als The Mask: de symbioot nemen de meest prominente eigenschappen van iemand en maken deze sterker, als een soort karikatuur. Ik zou dus in principe doldwaas van verwachting moeten zijn om te zien hoe dit personage eindelijk naar het grote scherm komt, maar door de beperkingen die de Sony-films met zich meedragen, kan ik niet meer dan een gematigde ‘jeuj!’ opbrengen voor de komst van deze film.

     

5. Black Adam

Hier verwachte ik aanvankelijk weinig van, ondanks dat ik niet immuun ben voor de berg spieren en charisma die Dwayne Johnson is. Maar toen ik op het DC Fandome event te horen kreeg wat het concept is voor deze film over de grootste vijand van Shazam, was ik opeens helemaal aan boord! Black Adam gaat het namelijk opnemen tegen de Justice Society of America, een groep superhelden waar (onder andere) Hawkman, Doctor Fate, Atom Smasher en Cyclone deel van uitmaken. Zullen dit team en Black Adam uiteindelijk vriendjes worden om het tegen een grotere bedreiging op te nemen? Vermoedelijk, maar nog steeds vind ik dit basisidee voor een superheldenfilm potentieel verfrissend en zeer spectaculair.

     

4. Black Widow

Ja, het is een prequel en nee, het lijkt vooralsnog niet alsof dit een heel erg belangrijke film gaat worden voor de vierde fase van het Marvel Cinematic Universe. Neemt niet weg dat Natasha Romanoff een van de OG MCU-Avengers is en dat zij inmiddels wel haar eigen film verdient, niet in het minst omdat we al een jaar of tien opmerkingen horen over de ‘red’ in haar ‘ledger’. Daarnaast zit Black Widow vol met fantastische acteurs, van Florence Pugh tot en met David Harbour en Rachel Weisz. Oh en gooi ook nog even Ray Winstone en William Hurt erbij, whydontcha? Bovendien was ik zeer te spreken over de trailers van Black Widow, dus ik verwacht best wel veel van deze solo-outing die vast en zeker nog wel op verrassende wijze invloed heeft op het overkoepelende Phase 4-verhaal.

    

3. The Suicide Squad

James Gunn, ondanks zijn bedenkelijke Twitter-humor van jaren geleden, heeft ze voor het uitkiezen. Niet alleen gaat hij alsnog Guardians of the Galaxy 3 maken, ook heeft hij een groep DC-anithelden gereboot met een cast die uit z’n voegen barst van de toppers. The Suicide Squad kan wel eens alles worden wat Suicide Squad uit 2016 niet was, en dat is veel, erg veel.

    

2. Spider-Man: Homecoming 3

Er is geen film waarover de geruchtenmolen harder aan het draaien is dan de derde MCU/Sony-Spidey. Inmiddels is bevestigd dat Jamie Foxx als de Electro die we hebben ontmoet in The Amazing Spider-Man 2 een rol zal hebben, zowel Tobey MacGuire als Andrew Garfield een versie van Peter Parker/Spider-Man zullen spelen en Kirsten Dunst weer in de huid kruipt van haar onvergetelijke Mary Jane Watson. Dit lijkt allemaal te wijzen naar een multiverse, een concept dat in Spider-Man: Far From Home al voorzichtig omarmd werd, maar waarom zou het MCU zo snel na Into the Spider-Verse wederom een Spider-Man in meerdere dimensies laten rondspoken? En waarom denken ze dat ze het beter/anders kunnen doen dan die briljante animatiefilm? We gaan het allemaal zien, hopelijk gewoon nog in 2021, en Marvel Studios kennende is toch net weer anders dan wat we kunnen voorspellen.

     

1. Eternals

Hiermee gaat het Marvel Cinematic Universe dus weer even een stuk meer macro, waarbij de world building zo ver zal gaan dat er een verklaring wordt gegeven voor de totstandkoming van de aarde en haar beschavingen. Niet alleen wordt het superheldenfilmuniversum hiermee nog meer uitgevleesd, ook zal er een hele nieuwe groep personages geïntroduceerd worden die gespeeld worden door heavy hitters zoals Angelina Jolie, Salma Hayek, Kit Harington en Kumail Nanjiani. Daarbij wordt er in de IMDB-omschrijving zelfs nog een verband gelegd met de gebeurtenissen van Avengers: Endgame, dus ik zou niet weten hoe ik nog meer hyped moet zijn voor deze gedurfde creatie. Het voelt een beetje als een onverwachte sprong in het wilde zoals Guardians of the Galaxy was, eentje die verdomd goed uitpakte, ondanks dat het publiek ook toen nogal verward was over de aankondiging van een film over nogal niche personages. Ik weet amper wat ik hiervan moet verwachten en dat is waarschijnlijk waarom ik er amper op kan wachten.

REACTIES (22) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord