Releaselijst 2020: PlayStation 4 

Releaselijst 2020: PlayStation 4 2020-01-20T11:25:41
Het is helemaal klaar met 2019, dus je kan vooruitkijken naar de vele gamereleases die 2020 voor ons in petto heeft! De PU-redactie doet dat met alle belangrijke PlayStation 4-releases van 2020 en ze zetten alle titels ook meteen voor je op een rijtje.

Deze feature wordt gedurende heel 2020 geüpdatet met nieuwe releasedata en aanvullende informatie. Kom je een titel tegen die nog niet in deze lijst is opgenomen? Laat het weten in de comments en we voegen 'm toe!
    

Januari
   

Dragonball Z: Kakarot (17 januari)

De Dragon Ball Z-saga wordt in 2020 opnieuw verteld in Dragon Ball Z: Kakarot. Ondanks dat we inmiddels gewend zijn aan een jaarlijkse DBZ-game van Bandai Namco, belooft de nieuwe game nooit eerder getoonde episodes te verkennen en een hoop andere activiteiten te implementeren. Zo kan je in Kakarot ook vissen en de kenmerkende, epische eetsessies uit de manga en anime beleven. Waar je als speler wellicht meer voor warmloopt zijn de legendarische gevechten en momenten uit de Saiyan, Frieza, Android en Buu-saga’s en die zullen allemaal deel uitmaken van het verhaal. Of Dragon Ball Z: Kakarot qua kwaliteit ‘over 9000’ gaat, lees je in Samuels review.

Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition (23 januari)

Square Enix brengt eind januari de GameCube-klassieker Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition naar PS4 en andere platforms. De action-RPG uit 2003 was de eerste Final Fantasy-game voor een Nintendo-console sinds Final Fantasy 4 uit 1994 en had een uniek local multiplayer component; vier spelers konden via GameBoy Advance link namelijk samen spelen in een party. De remaster krijgt cross-play en een online modus.

Kingdom Hearts 3: ReMind DLC (23 januari)

Kingdom Hearts 3 krijgt op 23 januari 2020 een nieuw hoofdstuk met de ReMind DLC. Dit compleet nieuwe hoofdstuk laat spelers met meerdere personages aan de slag gaan, maar uiteraard krijg je ook Sora weer onder de knoppen. Het verhaal vindt deels plaats tijdens de climax van Kingdom Hearts 3 en heeft -zonder spoilers- iets te maken met de Seven Guardians of Light. Daarnaast bevat de DLC een Photo Mode, Slideshow Mode, Fast Pass Mode en de Black Code-moeilijkheidsgraad. In deze modus kan je de game extra moeilijk maken.

 Pillars of Eternity 2: Deadfire (28 januari)

Obsidian Entertainment brengt Pillars of Eternity 2: Deadfire op 28 januari naar PS4. Spelers achtervolgen een gecorrumpeerde god over land en zee in Dungeons and Dragons-achtige gameplay. Als kapitein van je eigen schip leidt je een gevaarlijke expeditie door de eilandenregio Deadfire.

Journey to the Savage Planet (EU) (31 januari)

Journey to the Savage Planet is een co-op adventure game van Typhoon Studios die je (met één andere speler) los laat gaan op een kleurrijke, buitenaardse planeet. Als rekruut van Kindred Aerospace verken je Planet AR-Y 26 met weinig middelen tot je beschikking en moet je uitvinden of de planeet wellicht geschikt is voor de menselijke bevolking. De kans bestaat echter dat je niet de eerste bezoeker bent van AR-Y 26. De game laat je allerlei buitenaardse flora en fauna ontdekken en je zult moeten craften en upgraden om alle gevaren op de planeet het hoofd te bieden.


     

Februari
   

The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics (4 februari)

Tijdens E3 2019 werd bekend dat The Dark Crystal: Age of Resistance, het langverwachte vervolg op de klassieke fantasiefilm van Jim Henson en Frank Oz, een game zou krijgen. The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics zou net na de Netflix-release uitkomen, maar werd later uitgesteld tot begin 2020. De game volgt het verhaal van de Netflix-serie in een grid-based tactics-vorm, maar voegt ook nieuwe personages toe die allemaal eigen story arcs hebben in nieuwe en bekende omgevingen uit de fantasiewereld van Thra.

Life is Strange 2 Collector’s Edition (4 februari)

Het gehele tweede seizoen van Life is Strange komt in februari 2020 in een speciale verzameleditie naar PS4. De Collector’s Edition bevat naar alle episodes een bonus game over Captain Spirit en een patch die de in-game backpack van Sean verandert. Daarnaast krijg je een boxset met 4 vinyls die de soundtrack bevatten, zit er een hardcover art book in en zitten figurines van Sean en Daniel in. Alles komt in een gave Collector’s Edition presentation box die deze editie een pronkstukje in je verzameling maakt.

Zombie Army 4: Dead War (4 februari)

In 1946 ligt Europa in puin door de uitvoering van Plan Z. Hitlers plan om alle gevallen soldaten van de Wehrmacht te late herrijzen uit de dood is gelukt, maar een moedige groep helden heeft zich herenigd en het is de groep zelfs gelukt om de Führer in de donkere krochten van de hel te gooien. Uiteraard komen Hitlers hordes van zombies terug om meer kogels, granaten en bommen te eten!

Yakuza 5 - The Yakuza Remastered Collection (11 februari)

Voor Yakuza-fans is het vijfde deel een soort heilige graal die zij nooit fatsoenlijk gespeeld hebben; de game is namelijk nooit in Europa verschenen. Begin februari komt Yakuza 5 dan eindelijk naar Europa in de Yakuza Remastered Collection. In de vijfde Yakuza-game bestuur je vijf hoofdpersonages, waaronder de bekende Yakuza Kiryu Kazuma. In een verhaal dat de bendeoorlog tussen de Tojo Clan en de Omi Alliance laat zien, spelen alle speelbare personages een belangrijke rol in het conflict.

Darksiders Genesis (14 februari)

Valentijnsdag 2020 staat in het teken van hakken en zagen, want het volgende hoofdstuk in de hack & slash-serie Darksiders komt uit op de dag van de liefde. Darksiders Genesis vertelt het verhaal van de vierde Hoseman of the Apocalypse, Strife. Hij vormt samen met zijn broer War een team en vanuit top down-perspectief kan je wisselen tussen de twee personages en vijanden met Strife's pistool of Wars Chaos Eater-zwaard een kopje kleiner maken. Darksiders Genesis komt ook uit op Stadia, PC, PS4 en Xbox One, dus het is nog maar de vraag in hoeverre de game grafisch uit de doeken komt op Nintendo Switch. Volgens de ontwikkelaars zullen Switch-gamers van precies dezelfde content kunnen genieten, maar zal er op grafisch gebied een onvermijdelijke downgrade gaan plaatsvinden.

Dreams (14 februari)

Dreams is al enige tijd in Early Access, maar het content creation-systeem lanceert officieel op Valentijnsdag! Media Molecule stelt community-leden in staat om ervaringen te creëren voor alle soorten mediaconsumenten, zo kan je games, films, muziek en andere kunst maken. Ben dus klaar voor allerlei soorten nieuwe content van liefhebbers zoals jij en ik.

Bayonetta en Vanquish 10th Anniversary Bundle (18 februari)

Vanquish en Bayonetta bestaan in 2020 tien jaar en komen in een fijne bundel naar de huidige generatie consoles. PS4- en Xbox One-spelers kunnen in 4K-resolutie op 60fps genieten van de eerste Bayonetta-game en de sci-fi-shooter Vanquish. De games komen samen uit voor 40 euro, maar zijn ook los van elkaar te kopen.

Mega Man Zero/ZX Legacy Collection (25 februari)

Capcom brengt eind januari een hele rits Mega Man Zero- en ZX-games naar de huidige generatie consoles en PC, dus uiteraard wordt de Nintendo Switch niet overgeslagen! In een collectie van zes games, die tussen 2002 en 2007 verschenen op Game Boy Advance en Nintendo DS, krijg je nieuwe, optionele HD-filters voor de graphics, bestaat de mogelijkheid om de wat makkelijkere casual modus te proberen en kan je mid-level je game saven, wat voorheen niet mogelijk was. De Zer0/ZX-collectie heeft ook meer dan 600 artworks en heel veel muziek uit de soundtracks in huis zodat de Mega Man-liefhebber helemaal aan zijn of haar trekken komt.


     

Maart
    

My Hero One’s Justice 2 (13 maart)

Liefhebbers van My Hero Academia krijgen in maart een tweede game die gebaseerd is op de manga en anime: My Hero One's Justice 2. In gloednieuwe arena's kun je knokken met je favoriete helden en schurken, maar uiteraard voegen de ontwikkelaars van BYKING Studios ook nieuwe personages toe. Kan jij ook niet wachten om los te gaan met Deku, Kacchan, All Might of een van de andere personages? Op 13 maart ligt de game in de winkels.

Nioh 2 (13 maart)

Team Ninja en Koei Temco komen in maart 2020 met Nioh 2, een prequel op de gelijknamige action-RPG uit 2017. In de tweede Nioh-game speel je als de historische krijgsheer Toyotomi Hideyoshi, die door de makers is gefictionaliseerd in twee verschillende personages: de yokai-kant en de menselijke kant. Je kan opnieuw rekenen op diepgaande en genadeloze combat, heel veel wapens om te gebruiken en hele taaie boss battles die al je skills op de proef stellen.

Doom Eternal (20 maart)

Op 20 maart is het weer tijd om hordes demonen af te slachten in Doom Eternal. De Doomslayer moet weer in actie komen als de wereld opnieuw overspoeld wordt door demonische strijdkrachten en je zult je dus weer als een bezetene een weg moeten schieten door allerlei helse schepsels. Je hebt hierbij uiteraard weer de beschikking over een arsenaal aan wapens als shotguns, rocket launchers, plasma rifles en de BFG 9000.

Moons of Madness (24 maart)

Moons of Madness combineert de sciencefiction- en horrorgenres in een game die je de planeet mars laat verkennen terwijl je personage langzaam gek wordt. Verwacht dus een hoop wetenschappelijke verkenning en bovennatuurlijke gruwelijkheden in deze indiegame van Rock Pocket Games. De game zou eigenlijk op 21 januari uitkomen voor consoles, maar werd op 15 januari uitgesteld tot 24 maart.

One Piece: Pirate Warriors 4 (27 maart)

Op 27 maart kan je aan de slag met alweer de vierde Pirate Warriors-game van One Piece. De anime die gebaseerd is op de manga van Eiichiro Oda wordt met elke Warriors-game verder verkend en in het vierde deel worden zogenaamde 'Giant Characters' geïntroduceerd. Enkele van deze gigantisch grote personages, waaronder de schurken Big Mom en Kaido uit de Wano Country Arc, zijn speelbaar. Daarnaast kan je uiteraard met Luffy en zijn Devil Fruit- en Fourth Gear-krachten hordes vijanden tot moes slaan.

 

Persona 5 Royal (31 maart)

Atlus’ bejubelde JRPG keert in maart 2020 terug met Persona 5 Royal. In een nieuwe versie van het verhaal rondom The Panthom Thieves krijg je te maken met nieuwe Covenants, kun je nieuwe activiteiten ondernemen in nieuwe gebieden van Tokyo en omstreken, neem je het compleet nieuw personage Kasumi Yoshizawa onder de knoppen en hoop je wellicht ook op wat nieuwe Palaces om te betreden en nieuwe schatten om te veroveren. Ben dus klaar om flink wat nieuwe hartjes te veroveren als Persona 5 Royal op 31 maart naar PS4 komt!


    

April
    

Resident Evil 3 Remake (3 april)

Capcom brengt begin april een remake van Resident Evil 3: Nemesis naar de huidige generatie consoles. Het verhaal van Jill Valentine en Carlos Oliveira krijgt een flinke upgrade, want het laatstgenoemde personage krijgt een veel grotere rol met meer backstory. Daarnaast verdwijnen de keuzes die je in het origineel moest maken, wordt Raccoon City geen open wereld en zet de game flink in op geluid om je als speler te begeleiden door de wereld. Het is voor nu wachten op de eerste trailer die de Nemesis-tyrant laat zien, want zijn verschijning in de remake zal een hoop speler geruststellen of afschrikken…

Final Fantasy 7 Remake (10 april)

Final Fantasy 7 zou eigenlijk begin maart zijn langverwachte remaster krijgen, maar Square Enix maakte op 14 januari bekend dat de game een maandje wordt uitgesteld tot 10 april. De game moet nog een beetje gepolijst worden, alsdus de ontwikkelaar. Het eerste deel, dat zich vooral focust op de gebeurtenissen in Midgar, komt dus op 10 april en deel twee heeft nog geen vaste releasedatum. De remake presenteert het verhaal in een mix van traditionele turn-based combat en real-time actie, maar gelukkig heb je als speler ook de mogelijkheid om te kiezen hoe je de game wil spelen.


     

Mei
    

The Last of Us Part II (29 mei)

Het meeslepende verhaal van Joel en Ellie gaat eind mei 2020 verder in The Last of Us Part II. Een oudere Ellie is samen met Joel neergestreken in het vredige Wyoming, maar onderneemt vijf jaar na het origineel een wraakmissie die verwoestende gevolgen heeft voor haar lichaam en geest. Naughty Dog wil ons ongetwijfeld weer een emotioneel verhaal vol meeslepende gameplay voorschotelen die de grens tussen goed en kwaad flink vervaagt. Hoe ver Ellie bereid is te gaan om de dood van haar geliefden te wreken, zie je op 29 mei als The Last of Us Part II in de winkels ligt.


    

September
    

Marvel’s Avengers (4 september)

Final Fantasy 7 Remake is niet de enige game die in januari werd uitgesteld; Marvel's Avengers werd eveneens vooruitgeschoven door Crystal Dynamics. Marvels machtigste helden op aarde zouden eigenlijk op 15 mei naar consoles en PC komen, maar Marvel’s Avengers komt nu op 4 september uit. Net als bij FF7R wordt als reden gegeven dat er nog wat fine tuning and polishing moet plaatsvinden. Als een nationale feestdag genaamd A-Day helemaal in de soep loopt, valt de heldengroep uiteen en moeten personages als Tony Stark, Thor, Hulk en Black Widow weer bij elkaar komen om een wereldbedreigende schurk te verslaan. Elke held heeft zijn eigen story arc, compleet met upgrade tree en een skill list die kenmerkende aanvallen bevatten die je kan gebruiken om allerlei Marvel-schurken te verslaan.

Cyberpunk 2077 (17 september)

CD Projekt RED zou eigenlijk in april al een pauze op het gebied van Witcher-content en met Cyberpunk 2077 komen, maar de videogame adaptie van het bordspel Cyberpunk werd op 16 januari uitgesteld tot 17 september. De game zou al af en speelbaar zijn, maar de Poolse ontwikkelaar zou meer tijd willen nemen voor playtests en de nodige finetuning. In Cyberpunk 2077 maak je kennis met hoofdpersonage V, een huurling die actief is in Night City, een gewelddadige en futuristische metropool waar de bevolking zichzelf naar hartenlust laat aanpassen door middel van Cyberware. Ook V kan zich volop laten verbeteren door allerlei technische snufjes, maar zal daar wel menselijkheid voor moeten inleveren. In een verhaal waarin keuzes, consequenties en Keanu Reeves centraal staan, moet V zich verdedigen tegen allerlei ongure figuren uit de onderwereld van Night City. We weten al een hoop over Cyberpunk 2077, maar CD Projekt RED zal sowieso nog de nodige verrassingen in petto hebben voor de Cyberpunky RPG die ons in september wordt voorgeschoteld.

En nog veel meer games die nog geen exacte releasedatum hebben…

Ghost of Tsushima (zomer 2020)

Watch Dogs Legion (2020)

Gods and Monsters (2020)

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 (2020)

Elden Ring (2020)

Little Nightmares 2 (2020)

Twin Mirror (2020)

Skull and Bones (2020)

Disintegration (2020)

Lego Star Wars: The Skywalker Saga (2020)

Psychonauts 2 (2020)

Spiritfarer (2020)

Control: The Foundation DLC (begin 2020)

Gleamlight (begin 2020)

Hellpoint (begin 2020)

Metro Exodus: Sam’s Story DLC (begin 2020)

One Piece: Pirate Warriors 4 (begin 2020)

No Straight Roads (begin 2020)

Rock of Ages 3: Make & Break (begin 2020)

Roller Champions (begin 2020)

Sail Forth (begin 2020)

Townsmen: A Kingdom Rebuilt (begin 2020)

Fallout 76 Wastelanders-uitbreiding (Q1 2020)

Someday You’ll Return (Q1 2020)

Those Who Remain (Q1 2020)

Dying Light 2 (lente 2020)

Empire of Sin (lente 2020)

Minecraft Dungeons (lente 2020)

Project Sakura Wars (lente 2020)

Predator Hunting Grounds (lente 2020)

Warborn (lente 2020)

Wasteland 3 (lente 2020)

Control: AWE DLC (midden 2020)

REACTIES (43) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord