Nieuwe genres voor Nintendo games 

Nieuwe genres voor Nintendo games 2015-05-05T11:52:56
Alie houdt van Nintendo, daarom ziet ze het liefst zoveel mogelijk games van het bedrijf verschijnen. En dan meteen maar à la Splatoon in geheel nieuwe genres! Om Ninty een beetje te ontlasten bij het creatieve proces, komt ze zelf met vijf games waar men meteen mee aan de slag kan.

Wanneer mensen kritiek uiten op Nintendo stellen ze vaak dat het bedrijf te veel leunt op bestaande franchisen gecombineerd met vertrouwde genres, zoals de platformer en de action-adventure game. Op zich niets mis mee, want wie wordt er nou niet blij van een nieuwe Mario of The Legend of Zelda? En daarnaast is die kritiek eigenlijk niet eens geheel terecht, denk maar eens aan Pokémon (RPG), Pikmin (RTS) en Fire Emblem (tactische RPG), en het geheel nieuwe Splatoon waar we aan het einde van de maand mee aan de slag mogen.

Nu Nintendo zich met Splatoon waagt aan een third-person shooter is het hek wellicht wel helemaal van de dam… Zou men hierna beginnen aan een heuse MOBA of stealth game? Om de ontwikkelaar alvast een handje op weg te helpen, hierbij wat ideeën voor games in diverse genres waar men ongetwijfeld ook iets heel tofs van zou kunnen maken!

Splatoon

   

De Nintendo stealth game

In een stealth game draait het natuurlijk allemaal om het onopgemerkt je eindbestemming bereiken door bijvoorbeeld rond te sluipen of gebruik te maken van vermommingen. Het is in veel van deze games niet altijd noodzakelijk om elke vijand in leven te laten, maar dat is natuurlijk wel het meest bevredigend… en in het geval van deze Nintendo game zelfs verplicht.

Er wordt in deze door mij bedachte Nintendo stealth game namelijk geen gebruik gemaakt van grof geweld, maar van een slimme trukendoos met bijvoorbeeld slaapgas en flitsgranaten. Deze middelen zet je in om à la Oceans Eleven een casino / bank / andere grote instantie te beroven. Dat doe je overigens uit de pure goedheid van je hart, aangezien deze instanties allemaal vreselijk corrupt zijn en jij het fortuin liever terecht ziet komen bij de armen. Juist omdat deze Nintendo stealth game zo vredelievend wordt, kan het prima een super realistische game worden, waarin echte mensen de hoofdrol spelen en Nintendo meteen de ultieme grafische power van de Wii U kan bewijzen.

Oceans Eleven

    

De Nintendo point-and-click

De point-and-click is weer helemaal terug van weggeweest. Een typerend kenmerk van games in dit genre is dat je door middel van interactie (kijken, gebruiken, combineren etc.) met de wereld om je heen en de voorwerpen daarin puzzels oplost. Normaal gesproken, vindt deze interactie met de wereld plaats via een muis, maar in het geval van Nintendo is de touchbesturing van zowel de Wii U als 3DS minstens net zo geschikt.

Vooral vroeger, in de goede, oude tijd, waren point-and-click games vaak erg grappig, denk maar eens aan Day of the Tentacle, Monkey Island en Leisure Suit Larry. Ik stel daarom voor dat men bij Nintendo ons eens laat zien wat Japanse humor nu precies is. Dat moet toch beter kunnen dan die maffe spelshows die we aan de lopende band voorbij zien komen op YouTube. En aangezien ik de lulligste niet ben, geef ik Ninty wel vast een voorzetje: deze game draait om de laatst overgebleven ninja, deze is super klungelige, maar tevens immens grappig en moet het in zijn uppie klaar zien te spelen een gemene krijgsheer uit te schakelen.

Monkey Island

    

De Nintendo MMORPG

In een MMORPG speel je met honderden anderen tegelijkertijd in dezelfde wereld. Tezamen kun je grote vijanden verslaan, maar je kunt er vaak eveneens voor kiezen je medespelers een kopje kleiner te maken of er in je eentje op uit te trekken om quests uit te voeren. De game die nog altijd op eenzame hoogte staat in dit genre is uiteraard World of Warcraft… Om deze grootmacht te verslaan, is er maar een ding dat Nintendo kan doen: een Pokémon MMORPG… in 3D… op de Wii U.

Blizzard heeft het voorzetje al enigszins gegeven met hun Pet Battles, maar dat kan Nintendo ongetwijfeld beter. Hoeveel miljoenen zou men hiermee dolgelukkig (en verslaafd) kunnen maken? Want hoe tof moet het zijn om met 25 man voorafgaand aan een raid te bedenken welke Pokémon je in moet zetten om (uiteraard wel in real-time) een baas neer te krijgen? En dat PvP geweldig zou worden, behoeft eigenlijk helemaal geen uitleg… Zucht, lezen jullie mee, Nintendo?

Pokémon MMORPG

     

De Nintendo MOBA

In een MOBA nemen twee teams het tegen elkaar op in losse gevechten, waarbij elke speler een personage bestuurt. Doel is om tezamen met je teamgenoten een strategie te vormen om het gebouw / de basis van het vijandelijke team te vernietigen…

Maar in een Nintendo MOBA zou dat nu eens gebeuren zonder elke seconde uitgescholden te worden voor n00b en erger, aangezien (voice-)chat sowieso afwezig is. Dat deze game een stuk gezelliger wordt dan DotA of LoL is daarom meteen al duidelijk! Daarnaast heeft Nintendo trouwens al een heel roster aan personages klaarstaan… Hoe tof zou het zijn om het kasteel van Peach te gaan slopen met een team bestaande uit Link, Luigi, Bowser, Pikachu en Fox? Dat men uitstekend in staat is om personages te balanceren, blijkt overigens ook wel uit het succes van Super Smash Bros. Oftewel, er is eigenlijk niets dat deze MOBA en mijn glansrijke carrière in eSports nog in de weg staat!

DotA 2

    

De Nintendo sandbox RPG

De sandbox RPG kenmerkt zich door een open wereld zonder duidelijk te volgen pad en de vrijheid om te doen en laten wat je wilt. Het bekendste voorbeeld van een game in dit genre is natuurlijk GTA. Maar op de een of andere manier denk ik dat Trevor niet geheel het prototype personage is dat Nintendo graag aan hun collectie toe zou voegen…

Als Nintendo straks wat ervaring heeft opgedaan met hun open-wereld The Legend of Zelda is men uiteraard perfect voorbereid om het maken van een sandbox RPG. Hierin kan men dan ook meteen alle goede ideeën kwijt die zijn blijven liggen! Gek genoeg zijn de meeste sandbox RPG’s overigens van Westerse makelaardij, zodat het sowieso interessant is om te zien wat men bij Nintendo zou creëren. Persoonlijk kan ik wel wat met een atypische fantasystijl, met niet alleen bossen en draken, maar met tig verschillende wezens en locaties, en dan het liefst in een pastelkleurige, ietwat cartoony cell shaded wereld. Lekker, toch?

Morrowind

Zo, dat waren mijn hersenspinsels. Zien jullie een beetje brood in deze vijf nieuwe games voor Nintendo? En hoe zouden jullie bovenstaande genres invullen? Laat dit en meer weten in de comments! 

REACTIES (56) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord