Netflix-tips van juli 2019: Stranger Things, Suits en Orange is the New Black 

Netflix-tips van juli 2019: Stranger Things, Suits en Orange is the New Black 2019-06-16T13:44:23
Jij bent ook niet op vakantie? Dat is eigenlijk alleen maar een zegen! Het aanbod van Netflix blijft namelijk doorgroeien. Om je wegwijs te maken, zet Alie 15 tips voor je op een rijtje, met voor de maand juli onder meer Stranger Things, Suits en Orange is the New Black.

1. Black Mirror (seizoen 5) – 5 juni

De verhalen in Black Mirror draaien allemaal om technologie, in het heden of in de toekomst. De nadruk daarbij ligt vaak op de gevaren en schaduwkanten van technologische vooruitgang. Althans, dat was de rode draad door de vorige vier seizoenen… Seizoen 5 is echter een stuk minder naargeestig. Check vooral aflevering 2 die er met kop en schouders bovenuit steekt!
    

2. Man of Steel - 23 juni

In Man of Steel wordt het verhaal verteld van Clark ’Superman’ Kent (Henry Cavill). Zoals we allemaal weten houdt Superman zijn superkrachten het liefst verborgen. Hij moet ze echter wel moet onthullen wanneer de aarde bedreigd wordt. De eerste die dat ontdekt, is natuurlijk niemand minder dan Lois Lane (Amy Adams).

Man of Steel
     

3. Jessica Jones (seizoen 3) – 14 juni

Geniet er nog maar effe van: dit derde seizoen van Jessica Jones is namelijk meteen het laatste over de vrouwelijke Marvel-antiheld. Omdat Disney volgend jaar met zijn eigen streamingplatform Disney+ komt, werd de samenwerking tussen Netflix en Disney stopgezet. Erg jammer, aangezien ook The Punisher, Luke Cage en Iron Fist hiermee te vroeg aan hun einde kwamen.
     

4. The Equalizer – 27 juni

Denzel Washington gelooft oprecht dat hij zijn mysterieuze verleden achter zich heeft gelaten. Hij heeft zichzelf compleet toegelegd op het starten van een nieuw, rustig leven. Wanneer hij echter een jong meisje ontmoet, dat problemen heeft met ultra-gewelddadige Russische gangsters, kan hij niet werkeloos toekijken!

The Equalizer
     

5. Annabelle: Creation – 12 juni

In Annabelle: Creation verwelkomen een poppenmaker en zijn vrouw een non en enkele weeskinderen in hun huis. Uiteraard loopt dat niet goed af… Het duurt namelijk niet lang voordat zij het slachtoffer worden van Annabelle, de bezeten creatie van de poppenmaker. Annabelle: Creation is een spin-off van The Conjuring.
     

6. Orange is the New Black (seizoen 7) – 26 juli

Orange is the New Black is inmiddels alweer aan zijn zevende(!) seizoen toe… Helaas waren de kijkcijfers niet meer wat ze geweest waren... Zodoende heeft Netflix besloten om het verhaal over Piper met dit zevende en laatste seizoen af te sluiten. Heb je Orange is the New Black nooit een kans gegeven? Dan is dit natuurlijk het uitgelezen moment!


     

7. Shaft – 28 juni

In deze nieuwe Shaft zie je drie generaties, die allemaal keihard kont schoppen. In deze film wordt de vriend van Shaft Junior plotseling vermoord. Om de dader op te sporen in de New Yorkse onderwereld, ziet Junior zich genoodzaakt de hulp van zijn van hem vervreemde vader John Shaft in te schakelen.
      

8. Glee (seizoen 1 t/m 6) – 30 juni

Heb je geen vakantieplannen? Dat komt mooi uit! Vanaf 30 juni kun je namelijk zes seizoenen van de serie Glee bingen. Glee draait om het wel en wee van de leden van een zangclub. De middelbare scholieren in die zangclub hebben allemaal hun eigen sores, maar zingen en dansen tussendoor wel de sterren van de hemel.

Glee
     

9. Stranger Things (seizoen 3) – 4 juli

Dit derde seizoen neemt Stranger Things afscheid van de gebruikelijke Halloween-setting. De afleveringen spelen zich namelijk af in de zomer van 1985. Wees echter niet bang dat Stranger Things 3 de cast alleen maar laat luieren bij het zwembad. Iets zegt me dat de verschrikkingen in het Upside Down nooit ver weg zijn...
     

10. Suits (seizoen 7) – 12 juli

Deze editie van de Netflix-tips zit vol met eindes. Dat geldt in zekere mate ook voor Suits. Het zevende seizoen is namelijk het laatste seizoen met Rachel (Meghan Markle), die zo nodig met Prins Harry moest trouwen en daardoor haar acteercarrière vaarwel kon zeggen. Maar goed, eerst kun je dus nog een heel seizoen lang genieten van de perikelen op het advocatenkantoor.


    

11. La Casa de Papel (seizoen 3) – 19 juli

La Casa de Papel is een Spaanse Netflix-serie over dé perfecte bankroof. In het derde seizoen neemt het verhaal post-overval een dramatische wending. Grappig genoeg was dit derde seizoen eigenlijk niet eens gepland. Dat Netflix toch besloot tot een opvolger is logisch: La Casa de Papel is namelijk de meest gestreamde niet-Engelstalige serie op het platform!
     

12. Dunkirk – 15 juni

De film Dunkirk vertelt het verhaal van de evacuatie van geallieerde troepen uit Duinkerke in 1940. Het Duitse leger hield daar Belgische, Franse en Britse soldaten op het strand en in de haven vast. Christopher Nolan - oner meer bekend van The Dark Knight-trilogie en Inception - waagde zich aan dit oorlogsdrama en het resultaat is enorm indrukwekkend!

Dunkirk
      

13. 3% - 7 juni

In de spannende Netflix-serie 3% is de wereld verdeeld tussen vooruitgang en verwoesting. Mensen krijgen de kans om de betere kant te bereiken, maar slechts 3% van hen slaagt daar ook daadwerkelijk in. Klinkt goed, toch? Waarom je dan waarschijnlijk toch nooit van deze serie gehoord hebt? Dat antwoord is simpel: het is een Portugese serie. Laat dat je er echter niet van weerhouden eens een aflevering 3% te proberen!
      

14. Trinkets – 14 juni

In Trinkets worden drie meiden die niets met elkaar gemeen hebben toch vriendinnen. Ze delen namelijk een passie.. voor winkeldiefstal! Zo gek had ik het zelf niet kunnen verzinnen. En dat is precies de reden dat ik ook razend benieuwd ben naar Netflix-film die je sinds eergisteren op de streamingdienst kunt vinden. Ik ga er vanavond maar eens lekker voor zitten, denk ik!


      

Redactietip van Michel: When They See Us

De miniserie When They See Us is verplichte kost voor... nou ja, iedereen met een Netflix-account. De serie gaat over de Central Park Five. Eind jaren tachtig werd in Central Park in New York een vrouw verkracht, en vier gekleurde jongens kregen de schuld en werden in de gevangenis gegooid. Onterecht, zo bleek achteraf. Dit belangrijke stukje geschiedenis heb je misschien niet helemaal meegekregen (ook afhankelijk van je leeftijd natuurlijk), maar dat maakt het des te belangrijker om deze serie alsnog te kijken. Het is zware kost en je gaat er niet blij van worden, maar het is enorm indrukwekkend geacteerd en in beeld gebracht.
     

Eerdere Netflix kijktips

Netflix kijktips juni 2019

Netflix kijktips mei 2019

Netflix kijktips april 2019

 

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord