Mass Effect film: de ideale cast 

Mass Effect film: de ideale cast 2014-09-22T11:58:37
Of die Mass Effect film er echt komt, is effe afwachten. Zodoende moet ook de casting nog geschieden. Alie kon zich daarom weer perfect uitleven in haar rol als castingdirector. Zij bepaalt (lees: dicteert) graag voor jullie wie het meest geschikt zijn om Shepard, Garrus en Tali te spelen.

Een poosje geleden schreef ik een Feature over de The Last of Us film. Ik trad hierin op als casting director en gaf voor elk personage drie acteurs/actrices die naar mijn idee de rol in kwestie zouden kunnen dragen. Aangezien ik het super leuk vond om eens te kijken of ik mijn roeping had gemist, en jullie het ook wel een fijne Feature leken te vinden, presenteer ik bij deze het vervolg: de ideale cast voor de Mass Effect film. De Mass Effect film werd in 2010 al aangekondigd door BioWare. Tijd zat om de boel ruimschoots gefilmd te hebben toch? Vanwege een scheiding tussen Legendary Pictures en Warner Bros. liep de boel echter effe wat anders… Het project bevindt zich zodoende nog altijd in de beginfase van ontwikkeling, zodat producer Avi Arad stelt dat we de film pas in 2018/19 mogen verwachten, mits nieuwe partner Universal akkoord gaat in ieder geval. Een boel onduidelijkheid dus, maar aangenomen wordt dat de film het verhaal van de game(s) nauw zal volgens, met hoogstwaarschijnlijk een mannelijke Shepard en een focus op de eerste game. 

Ach, in het kader van deze Feature is bovenstaande eigenlijk alleen maar gunstig. Creatieve vrijheid noemen ze dat, geloof ik. Hieronder vinden jullie de (grootste) hoofdrolspelers uit de Mass Effect-serie en de mensen die naar mijn idee geschikt zijn om ze te spelen. En nee, de originele voice-actors zijn te makkelijk, dus die heb ik lekker overgeslagen!

Mass Effect

 

Ashley Williams

Wie? Ashley Williams is een soldaat die na de aanval op Eden Prime, waar haar gehele unit de dood vindt, onderdeel wordt van het team van Shepard. Ze is enigszins opvliegend en heeft het niet zo op aliens. Daarnaast bezit ze een grote mate van discipline en heeft ze respect voor autoriteit. Te zien in de gehele trilogie.

Quote:“Why is it that whenever someone says 'with all due respect' they really mean 'kiss my ass'?”

Casting? Katherine Heigl, Evangeline Lily, Jessica Biel

Ashley Williams - Mass Effect

 

David Anderson

Wie? Captain David Edward Anderson is een oorlogsheld en de oorspronkelijke kapitein van de SSV Normandy. Hij diende in de First Contact War en heeft verschillende decoraties verdiend. Hij staat altijd achter onze protagonist en leidt bijvoorbeeld het verzet tegen de Reapers. Te zien in de gehele trilogie.

Quote: “Stay focused, soldier. No R&R until the mission is done."

Casting? Laurence Fishburne, Giancarlo Esposito, Denzel Washington

David Anderson - Mass Effect

 

EDI

Wie? De Enhanced Defense Intelligence (EDI) is de A.I. die Shepard cadeau krijgt nadat de Normandy onder handen is genomen door Cerberus. EDI doet zich in eerste instantie voor als simpele virtuele intelligentie, maar al snel groeit EDI uit tot een steeds ‘levensechtere’ entiteit die op een gegeven moment een lichaam weet te bemachtigen. Te zien in Mass Effect 2 en 3.

Quote:“I enjoy the sight of humans on their knees... That is a joke.”

Casting? Scarlett Johanson, Jeri Ryan, Angelina Jolie

EDI - Mass Effect

 

Jack

Wie? Jack, oftewel Subject Zero, is een beruchte crimineel op wiens CV bijvoorbeeld piraterij, kidnapping een moord prijken. Ze is een van de sterkste biotics ooit en wordt daarom zwaar beveiligd. Uit emotionele zelfverdediging houdt ze het liefst alles en iedereen op afstand door ze niet erg subtiel af te schrikken. Te zien in Mass Effect 2 en 3.

Quote:“Turns out, mess with someone's head enough, you can turn a scared little kid into an all-powerful bitch.”

Casting? Natalie Portman, Rooney Mara, Keira Knightley

Jack - Mass Effect

 

Jacob Taylor

Wie? Jacob diende in het leger, overleefde de aanval op Eden Prime en belandde bij Cerberus, waar hij samenwerkte met Miranda. Jacob is een ervaren vechter, die zowel bedreven is met wapens als biotics. Hij wordt door The Illusive Man met Shepard meegestuurd. Over het algemeen is hij kalm en steunt hij onze protagonist in zijn/haar keuzes.

Quote: “You know what they say, Commander… doing a good deed is like pissing yourself while wearing dark pants. It’s a warm feeling, but nobody notices."

Casting? Laz Alonso, Chiwetel Ejiofor, Brian White

Jacob Taylor - Mass Effect

 

James Vega

Wie? James is een ervaren soldaat, maar hij is meer van de brute kracht dan dat hij begrip heeft voor de subtiele politieke werking van het heelal. Hij wordt gevraagd Shepard te begeleiden naar de Alliance hoorzitting en blijft na de chaos die volgt onderdeel van zijn/haar crew. Te zien in Mass Effect 3.

Quote: “Adrenaline's better than oxygen any day.”

Casting? Jason Momao, Joe Manganiello, Adam Rodriguez

James Vega - Mass Effect

 

Jeff 'Joker' Moreau

Wie? Joker is de piloot van de SSV Normandy. Hij lijdt aan brozebottenziekte, waardoor hij slecht ter been is. Vliegen kan hij echter als de beste, iets dat hij vooral ook zelf graag kenbaar maakt. Hij en Shepard zijn zeer goede vrienden en hij treed in de afwezigheid van onze protagonist op als ogen en oren van het schip. Te zien in de gehele trilogie.

Quote: “I’m not good. I’m not even great. I’m the best damn helmsman in the Alliance fleet.”

Casting? Christopher Masterson, Shia Labeouf, Zachary Levi

Joker - Mass Effect 

Garrus Vakarian

Wie? Garrus was onderdeel van C-Sec en verantwoordelijk voor het onderzoek naar Saren. Hij raakte gefrustreerd met de gang van zaken en sloot zich aan bij Shepard. Naast Tali is Garrus de trouwste partymember van Shepard. Hij is erg geïnteresseerd in techniek en heeft een rustige persoonlijkheid, behalve dan wanneer er naar zijn idee onrecht plaatsvindt... Te zien in de gehele trilogie. 

Quote: “You realize this plan has me walking into hell, too. Hah. Just like old times.”

Casting? Michael Fassbender, Karl Urban, George Clooney

Garrus Vakarian - Mass Effect 

Grunt

Wie? Grunt is een genetisch gemanipuleerde super soldaat. Hij is gemaakt en getraind in een tank, vanwaaruit Shepard 'm kan bevrijden. Zijn grootste motivatie is zijn natuurlijke drang naar geweld. Te zien in Mass Effect 2 en 3.

Quote: “I don't need luck; I have ammo.”

Casting? Michael Chiklis, Dwayne Johnson, Vin Diesel

Grunt - Mass Effect

 

Kaidan Alenko

Wie? Samen met Ashey en Shepard vertrok Kaidan naar Eden Prime. Hij dient dus vanaf het allereerste moment op de SSV Normandy. Zijn biotische implantaten geven hem frequent hevige migraine. Kaidan is rustig, beheerst en een echte denker. Te zien in de gehele trilogie.

Quote: “Ma’am, if I were to judge entire species based on a handful of assholes, I’d really hate humans."

Casting? Oscar Isaac, Jesse Metcalfe, Eric Bana.

Kaidan Alenko - Mass Effect

 

Karin Chakwas

Wie? Dr. Karin Chakwas is de arts van de SSV Normandy. Op zoek naar avontuur ging ze na haar studie meteen het leger in. Nog altijd vindt ze het werken met soldaten heel bijzonder. Shepard kan haar opzoeken in de ziekenboeg, en sowieso altijd op haar rekenen. Te zien in de gehele trilogie.

Quote: “A toast. To our friends. May we never take them for granted"

Casting? Helen Mirren, Emma Thompson, Meryl Streep

Chakwas - Mass Effect 

Legion

Wie? Legion is de naam die het gezamenlijke bewustzijn van 1183 Geth aan hun mobiele platform hebben gegeven. Het kan spreken en bewegen en staat Shepard ook bij in de strijd. Legion is rechtdoorzee, maar ook erg geïnteresseerd in filosofische vraagstukken. Te zien in Mass Effect 2 en 3.

Quote: “Organics fear us. We wish to understand, not incite.”

Casting? Andy Serkis, Alan Tudyk, Christopher Gordon

Legion - Mass Effect

 

Liara T'Soni

Wie? Dr. Liara T'Soni is een onderzoeker die vooral Prothean technologie en cultuur bestudeerde. Ze koos voor de archeologie als vlucht voor haar moeder. Liara was door haar werk heel veel alleen en is dan ook vrij verlegen. Ook kan ze slecht liegen en is ze uiteraard leergierig. Te zien in de gehele trilogie.

Quote: “I’m sorry. My scientific curiosity got the better of me."

Casting? January Jones, Gemma Arterton, Olivia Wilde

Liara T'Soni - Mass Effect

 

Miranda Lawson

Wie? Miranda was onderdeel van Cerberus, waar Jabob haar voorzag van informatie. Zo heeft ze plenty contacten en een groot netwerk dat ze regelmatig inzet. Zo ook om haar vader, die haar ooit genetisch heeft laten perfectioneren, dwars te zitten. Al Miranda haar zintuigen, reflexen en gehele gestel zijn zeer goed ontwikkeld. Te zien in Mass Effect 2 en 3. 

Quote: "I didn’t get to where I am without knowing how to gauge people’s motives and ambitions."

Casting? Emily Blunt, Blake Lively, Lauren Cohan

Miranda Lawson - Mass Effect

 

Mordin Solus

Wie? Professor Mordin Solus diende in de Special Tasks Group, waar hij zorgde voor de genetische aanpassing van de Krogan. Hij is van mening dat het doel de middelen heiligt, zo worden zijn acties vaak geleid door logica. Hij is er echter niet van gediend zonder goede reden een leven te nemen, en is hij eigenlijk erg vriendelijk. Te zien in Mass Effect 2 en 3.

Quote: “Lots of ways to help people. Sometimes heal patients; sometimes execute dangerous people. Either way helps."

Casting? David Hyde Pierce, Steve Buscemi, Andy Dick

Mordin Solus - Mass Effect

 

Samara

Wie? Samara is een bijna duizend jaar oude Asari Justicar, oftewel ze is lid van een oude kloosterorde met een strenge erecode. Haar grootste streven is gerechtigheid. Ze heeft er al een heel leven opzitten, gevuld met allerlei avonturen. Normaal gesproken, blijft Samara echter inmiddels het liefst dichter bij huis, maar als Shepard het vraagt, zeg je nou eenmaal geen nee... Te zien in Mass Effect 2 en 3.

Quote: “I will fight and struggle all my life, that is my fate. When I die, it will not be in bed. I am at peace with that."

Casting? Sarah Clarke, Halle Berry, Lena Headey

Samara - Mass Effect

 

Shepard

Wie? Shepard is de protagonist in de Mass Effect serie. Dit personage is geheel te customizen en zijn of haar karakter wordt mede bepaald door de keuzes die je als speler maakt. Gelukkig zijn er twee defaults beschikbaar waarop ik me kan baseren. Shepard begint als Executive Officer op de Normandy, wordt al snel de eerste menselijke Spectre, en redt uiteraard uiteindelijk het gehele heelal. Te zien in de gehele trilogie.

Quote: “It's hard enough fighting a war. But it's worse knowing no matter how hard you try, you can't save them all.”

Casting?  

Female - Annie Wersching, Charlize Theron, Bryce Dallas Howard.

Female Shepard

Male - Matthew Fox, Christian Bale, Sam Worthington.

Male Shepard - Mass Effect

 

Tali’Zorah Vas Neema

Wie? Tali'Zorah vetrok op bedevaart, de rite de passage van haar volk, om iets van waarde terug te brengen naar hun vloot. Ze belandde echter al snel bij Shepard. Ze is een waar genie op het gebied van techniek en naast Garrus misschien wel de trouwste bondgenoot van onze protagonist. Te zien in de gehele trilogie.

Quote: “Keelah seh lai."

Casting? Summer Glau, Mila Kunis, Ashley Greene. 

Tali'Zorah Vas Neema - Mass Effect

 

Thane Krios

Wie? Thane Krios was een van de meest ervaren huurmoordenaars in het heelal. Hij gaf de voorkeur aan een persoonlijke afhandeling door van zijn dichtbij zijn doelwit te doden. Daarnaast is hij echter een diep spirituele man, die bidt voor succes en vergeving. Te zien in Mass Effect 2 en 3.

Quote: “I apologise for the interruption. Prayers for the wicked must not be forsaken."

Casting? Liam Neeson, Stephen Moyer, Kiefer Sutherland.

Thane Krios - Mass Effect 

The Illusive Man

Wie? The Illusive Man is de ongrijpbare en goed geïnformeerde leider van Cerberus. Zijn doel is om de mens boven alle andere rassen in het heelal te plaatsen. Hij is bereid om hier alles voor (op) te geven, en hoopt dat Shepard zijn visie deelt. Te zien in Mass Effect 2 en 3.

Quote: “Salvation comes with a cost. Judge us not by our methods, but by what we seek to accomplish.”

Casting? Daniel Day Lewis, Tommy Lee Jones, Jeremy Irons.

The Illusive Man - Mass Effect

 

Urdnot Wrex

Wie? Wrex is een huurling en premiejager. Hij schrikt niet terug voor geweld en het doden voor geld, maar is wel  erg bezorgd over het lot van zijn volk. Hij respecteert Shepard als medestrijder. Te zien in de gehele trilogie.

Quote: “Krogans are not settlers. We’re warriors. We want to fight."

Casting? Ron Perlman, Michael Dorn, Ray Stevenson

Urdnot Wrex - Mass Effect

 

En, hoe heb ik het gedaan? Zitten er goede opties tussen of hebben jullie betere ideeën? Laat het weten in de comments! 

REACTIES (30) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord