Kevin Feige: 'Black Widow wordt niet R-rated!' – Super Power Unlimited 

Kevin Feige: Black Widow wordt niet R-rated! – Super Power Unlimited 2019-02-25T13:59:25
Welkom bij Super Power Unlimited, dé rubriek die wekelijks al het geeky nieuws voor je op een rijtje zet. Vandaag zitten wij, de media, er volkomen naast volgens Marvel-baas Kevin Feige, want Black Widow wordt helemaal niet R-rated. Verder vertelt Ezra ‘The Flash’ Miller wat je allemaal mag verwachten van de film rondom DC’s snelste superheld en lees je alles over de Marvel-films die vannacht een Oscar wonnen!

Op deze heerlijk zonnige maandagmiddag staat er uiteraard weer een nieuwe Super Power Unlimited voor je klaar! We hebben weer een hoop Marvel-nieuws en de eerste details over de plannen die DC Entertainment heeft met de Scarlet Speedster, beter bekend als The Flash! Vannacht vielen twee superhelden bovendien in de prijzen tijdens de Academy Award-ceremonie, dus lees snel verder om weer helemaal up-to-date te zijn!
     

Kevin Feige schiet R-rating Black Widow af

Wat zijn we toch een stel goedgelovige oelewappers in de media. Eén geruchtje en we nemen het meteen voor waarheid aan. Dat gaf Marvel Studios CEO Kevin Feige aan in een interview met Comicbook. Het gesprek ging voornamelijk over Captain Marvel, maar toen Feige gevraagd werd naar de leeftijdsgrens van de Black Widow-film, nam hij alle twijfel weg die nog bestond over een R-rating voor de film over Natasha Romanov:

It never was going to be. Somebody writes, 'I hear it's R-rated!' And then everybody writes it up.

Black Widow blijft dus vasthouden aan de vertrouwde leeftijdsclassificatie van twaalf jaar en ouder. Het ziet er dus naar uit dat Deadpool voorlopig de enige vuilbekkende Marvel-held is die ledematen afhakt als de Disney-Fox-deal straks helemaal afgerond is.


      

The Flash lanceert het Speedster Multiverse

Je zag hem al heel kort voorbij komen in Batman v Superman: Dawn of Justice en Suicide Squad en hij had wat meer screen time in Justice League: Barry Allen, alias The Flash. Een eigen film heeft de Scarlet Speedster nog niet, maar Ezra Miller, de acteur die de rol van Allen vertolkt binnen het DCEU, heeft in een interview over de tweede Fantastic Beasts-film wat losgelaten over The Flash en zijn invloed op het DC-universum. Check het interview met een enthousiaste Ezra hieronder:

Als je de comics van The Flash een beetje kent, of als je de CW-serie over Barry Allen al gezien hebt, dan weet je dat er nog vele andere Flash-achtige snelheidsduivels bestaan in het universum van DC. Barry Allen is immers niet de eerste persoon die de mantel van Flash gedragen heeft. De Flash-film zal dan ook inspelen op het gegeven van meerdere universums met verschillende Speedsters die elkaar regelmatig ontmoeten. Veelbelovend, maar hopelijk vergeet men niet om van de Flash een goede op zichzelf staande film te maken die niet alleen maar bezig is met het opzetten van vervolgen. The Flash heeft nog geen exacte releasedatum.
     

James Gunns invloed binnen het MCU werd nogal overdreven

Kevin Feige was op dreef afgelopen weekend, want hij zette niet alleen de geruchten over Black Widow eventjes recht. In gesprek met Cinemablend had Feige het namelijk over de werkelijke invloed van James Gunn binnen het MCU. Die zou nogal meevallen ten opzichte van het beeld dat geschetst werd in de media. Gunn werd veelal genoemd als de man die het kosmische gedeelte van het MCU vorm zou geven. Dat blijkt volgens Feige een lelijke misvatting:

His influence was Guardians. It was Guardians. It was his input on Guardians and the Avengers films, as you've seen in Infinity War, and on the Guardians 3 script, which we’re still using. So you'll see that influence. I think online, sort of the notion of ‘architect across multiple cosmic things’ was slightly blown out of proportion.

Feige refereert in zijn uitspraak naar een verklaring van James Gunn uit 2017. Toen zei hij namelijk dat zijn Guardians of the Galaxy vol. 3 zou helpen met het lanceren van een nieuw MCU-tijdperk vol kosmische verhalen. Gunn werd vorig jaar ontslagen door Disney na het opduiken van controversiële tweets over pedofilie en verkrachting. Het script dat hij schreef voor Guardians of the Galaxy vol. 3 wordt nog wel gebruikt door Marvel Studios. Inmiddels is Gunn verbonden aan het vervolg op Suicide Squad.
     

Oscars voor Black Panther en Spider-Man: Into the Spider-Verse

Vannacht was het weer tijd voor het jaarlijkse Hollywood-feestje in het Dolby Theatre in Los Angeles, want de Academy Awards, beter bekend als de Oscars, werden weer uitgereikt. Dit jaar was de superheldenwereld iets prominenter aanwezig dan andere jaren, want Spider-Man: Into the Spider-Verse was genomineerd voor beste animatiefilm en Black Panther had als eerste MCU-film ooit een nominatie voor beste film. Normaal gesproken zijn superheldenfilms veelal genomineerd in categorieën als beste visuele effecten, geluidsmontage en kostuums.

Dat Black Panther het belangrijkste gouden beeldje niet zou winnen kon je waarschijnlijk al voorspellen, maar Spidey’s nieuwste animatie avontuur had meer geluk. Into the Spider-Verse sleepte namelijk beste animatiefilm in de wacht en Black Panther nam drie gouden beeldjes mee naar huis in andere categorieën. Ryan Cooglers avontuur over koning T’Challa won beste kostuums, beste production design en componist Ludwig Goransson won beste soundtrack.

Met de Oscar voor beste animatiefilm beleeft Into the Spider-Verse een nieuw hoogtepunt voor films met Marvel-personages in de hoofdrol. Alleen Big Hero 6, ook gebaseerd op een Marvel-comic, wist in 2015 ook een Oscar voor beste animatiefilm in de wacht te slepen.

Dat was hem weer, de Super Power Unlimited van deze week. Volgende week zijn we er natuurlijk weer met al het belangrijke superheldennieuws van de afgelopen dagen. Zoals je waarschijnlijk al weet verschijnt de videoversie van Super Power Unlimited deze week niet. Volgende week zitten Wouter en Dennis weer klaar om al het geeky nieuws met je door te nemen. Ten slotte kan je hieronder een nieuwe clip van Captain Marvel checken, waarin titelheld Carol Danvers de Kree Supreme Intelligence ontmoet:

Super Power Unlimited 1

Super Power Unlimited 2

Super Power Unlimited 3

Super Power Unlimited 4

Super Power Unlimited 5

Super Power Unlimited 6

Super Power Unlimited 7

Super Power Unlimited 8

Super Power Unlimited 9

Super Power Unlimited 10

Super Power Unlimited 11

Super Power Unlimited 12

Super Power Unlimited 13

Super Power Unlimited 14

Super Power Unlimited 15

Super Power Unlimited 16

Super Power Unlimited 17

Super Power Unlimited 18

Super Power Unlimited 19

Super Power Unlimited 20

Super Power Unlimited 21

REACTIES (11) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord