Het beste vuurwerk in games 

Het beste vuurwerk in games 2015-12-28T11:48:36
Vuurwerk is levensgevaarlijk! Voor je het weet ben je een vinger kwijt en dan wordt gamen ineens een heel stuk lastiger. Voor de jaarwisseling heeft Roy een greep gedaan uit het veilige, virtuele vuurwerk die games ons bieden.

Het mag dan wel prachtig zijn, die kleurrijke bommen, maar vuurwerk is ook best wel gevaarlijk. Gelukkig bieden games ons een veilig alternatief. Dus doe maar lekker je gordijnen dicht, beeldscherm aan en geniet van het mooie vuurwerk dat games ons de afgelopen decennia hebben gebracht. Maar denk eraan dat het niet altijd per se gaat om hoe mooi het vuurwerk is, maar meestal is het moment waarin het te zien is memorabel.

 

Super Mario Bros.

Vroeger speelden we games voor meer punten en af en toe moest je daarvoor een prinses redden. Wanneer je op het juiste moment in de vlaggenmast springt aan het einde van het level, bestaat de kans dat je beloond wordt met vuurwerk en dat zijn meer punten! Wie dat vuurwerk afsteekt is tot op heden een raadsel...

Super Mario Bros

 

Final Fantasy VII

Het is eigenlijk wel vreemd dat de personages in de Final Fantasy games nog steeds zo verwonderd kunnen kijken naar vuurwerk. In een wereld waarin je draken kan oproepen om twee cactussen kapot te blazen met een laser vanuit de ruimte, zouden een paar gekleurde vuurballen niet meer zo dol moeten zijn toch? Toch is het een fijn momentje voor Cloud en zijn gekozen compagnon in het reuzenrad van de Golden Saucer.

 

Animal Crossing: New Leaf

Nintendo heeft stiekem wel een dingetje voor vuurwerk. Ook in Animal Crossing kan je de jaarwisseling vieren met sterretjes en dergelijken. een paar dagen voordat het in real time zover is, kan je elke avond al genieten van vuurwerk in je eigen stadje en zelf ook nog het een en ander afsteken. Het werkt zelfs vertederend bij volwassen mannen met baarden zoals je ziet.

 

Hearthstone

Wanneer je tegenstander er bizar lang over doet om zijn kaarten te spelen, is het altijd fijn om even wat om handen te hebben in Hearthstone. Het houdt je scherp. Daarom zijn de interactieve borden wel leuk. In Goblins vs Gnomes zat een nieuw bord waarin je vuurwerk af kan steken, feest! En telkens als je wint, word je sowieso al beloond vuurwerk en gejuich. Dan voelt het tenminste alsof je iets doet met je leven.

 

Assassin’s Creed II

In de missie ‘Having a Blast’ is het de bedoeling om Marco Barbarigo te vermoorden tijdens het vuurwerk aan het einde van de Carnevale. Het plan is dat je schoten van je pistool niet gehoord worden door de knallen van het vuurwerk. Allemaal leuk hoor, dat moorden tijdens feestdagen, maar ik denk dat vuurwerk zelden mooier is dan wanneer je het ziet vanaf de dagen van Venetië.

 

The Legend of Zelda: Majora’s Mask

Het Carnival of Time festival in Majora’s Mask weet het einde van de wereld prachtig in te luiden met vuurwerk. Zo weet de maan precies waar hij moet crashen, hij hoeft per slot van rekening slechts het licht te volgen. Fijne feestdagen zo...

 

Dead or Alive 5: Last Round

In DOA 5 zit een stage in die letterlijk Fireworks heet. En het is verdomme een groot feest! De dames met voluptueuze boezems slaan elkaar aan gort tegen een prachtig gekleurde horizon. Met een beetje geluk jaag je zo’n chick ook nog tegen een echte vuurwerkbom aan. Dead or Alive is echt heel raar geworden.

 

 

The Sims

Jij vuile sadist jij. Je weet dat Sims echt te dom zijn om te poepen en alsnog steek je vuurwerk af in je huis? Deze keer is het vuurwerk niet de beloning, maar het Darwinisme in werking zien.

 

Fallout 4

Ik weet het, dit is officieel geen vuurwerk, maar als de definitie van vuurwerk een ‘knallende lichtshow’ is, dan mag de Big Boy uit Fallout 4 best geschaard worden onder vuurwerk. Een gewone kernbom is al erg spectaculair in zijn allesvernietigende glorie, maar een dozijn mini kernbommen kunnen zich wat lichtshow betreft best meten met hun grote broer.

 

Vrienden, zullen we afspreken dat we met oud en nieuw elkaar niet in elkaar slaan noch vuurwerk binnen afsteken? Zullen we tijdens de jaarwisseling niet in willekeurige vlaggenmasten gaan hangen of hoogwaardigheidsbekleders doodschieten. Zullen we er gewoon een prachtig feest van maken om een nieuw (game)jaar met veel liefde en vreugde met open armen te ontvangen? Dat lijkt me wel wat. Alvast een hele fijne jaarwisseling!

REACTIES (52) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord