'Watchmen-serie vertelt nieuw verhaal, maar de graphic novel is canon' - Super Power Unlimited 

'HBO's Watchmen is een nieuw verhaal' - Super Power Unlimited 2019-09-24T07:23:39
Het is herfst! Dat betekent extra veel gamen of een hoop series en films kijken, of gewoon allebei! Terwijl Wimpie schaterlacht om Danny McBride's nieuwe HBO-serie, heeft hij weer een gloednieuwe Super Power Unlimited voor je klaargezet en vandaag lees je nieuwe details over het verhaal van een andere HBO-serie: Watchmen!

Welkom bij Super Power Unlimited, dé rubriek met al het superheldennieuws dat je wil weten. Vandaag geeft de maker van HBO's Watchmen wat extra duiding bij het verhaal en geeft hij aan waar het verhaal in de Watchmen-tijdlijn geplaatst kan worden. Ook zie je een grappige short van Spider-Man: Into the Spider-Verse en maakt een voormalig visual art designer van Disney een X-Men MCU-concept art.
     

Eerste foto's van Angelina Jolie's Thena op de set van The Eternals

Hoogblond in een witte jurk, staand in een riviertje met een urn. Dat is wat we zien op onderstaande afbeelding van Angelina Jolie op de set van The Eternals. Volgens The Daily Mail werd in Engeland een scène opgenomen waarin Jolie's personage Thena de as van iemand uitstrooit, maar van wie die overblijfselen zijn is nog niet bekend. De foto's die je op de site van Daily mail ziet zijn de eerste afbeeldingen van Jolie op de set van The Eternals en je ziet ook meteen hoe veel mensen er nodig waren om alleen deze scène te schieten. Jolie wordt in The Eternals, een film over de beginjaren van het MCU, bijgestaan door collega's Richard Madden, Kit Harrington, Kumail Nanjiari en Salma Hayek. Vanaf 6 november 2020 kan je The Eternals bekijken in de bioscoop.


        

De Oscarcampagne voor Avengers: Endgame begint dit weekend

Disney gaat de komende weken verschillende Avengers: Endgame-screenings organiseren voor leden van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Op een speciale For Your Consideration-pagina is te zien dat de komende weken verschillende vertoning plaats gaan vinden in Los Angeles, New York, San Fransisco en Londen. Traditiegetrouw doet Disney met zijn blockbusters een gooi naar technische Academy Awards als beste visuele effecten, montage, geluidseffecten en production design, maar na de nominatie voor beste film van Black Panther vorig jaar lijkt het niet onwaarschijnlijk dat er opnieuw gevist wordt naar een nominatie voor beste prent en misschien zelfs naar eentje voor Robert Downey Jr. in de categorie beste mannelijke hoofdrol. De eerste screening vindt plaats op 29 september in Los Angeles en de 92ste uitreiking van de Academy Awards gebeurt op 9 februari 2020.


    

Schrijver van Sam Raimi Spidey-films: 'Raar dat Marvel-fans massaal kant kiezen van Disney'

David Koepp, de scenarist die verantwoordelijk is voor screenplay's van heel veel Hollywoodfilms waaronder Jurassic Park, Mission: Impossible en Sam Raimi's eerste Spider-Man-film, heeft in een interview met Den of Geek zijn verontwaardiging uitgesproken over de positie van MCU-fans in de discussie rondom Disney, Sony en Spider-Man. Koepp zegt de berichtgeving rondom de breuk tussen Sony en Disney de afgelopen tijd gevolgd te hebben en geeft aan dat hij het nogal raar vindt dat veel fans Disney verdedigen en bestempelen als de 'underdog' in de hele kwestie:

What’s weird to me is those Marvel movie fans who are quick to spring to Disney’s defence like they’re a plucky underdog who needs to be defended. They are not a plucky underdog.

Koepp geeft wel aan dat hij standpunten van beide partijen snapt, maar probeert de positie Sony in de discussie duidelijk te maken:

I’ve read a few articles about it, yes. I understand both sides. Disney wants what it wants, and obviously it’s used to acquiring and controlling. But I understand Sony’s point of view better: "But wait, it’s ours. We own it. You can’t just have half of it. You can’t just take it.''

De scenarist onderschrijft in het interview de kwaliteit van Marvel Studios' Spidey-films, maar stipt ook Sony's goed ontvangen animatiefilm Spider-Man: Into the Spider-Verse aan, die hij zelf beter vindt:

So it’s a tough situation. And I think certainly the last couple of Spider-Man movies have been terrific. But the animated film that they did without Disney’s involvement was, you know, even more terrific.

De kogel is al enige tijd door de kerk wat betreft het lot van Peter Parker en Spider-Man in Hollywood, maar dat weerhoudt prominente namen van zowel Disney als Sony er niet van iets te zeggen over de breuk. Zo hadden MCU-regisseurs Anthony en Joe Russo afgelopen week het een en ander te zeggen over de beslissing van Sony om Spider-Man weer volledig in eigen beheer te nemen. Hieronder zie je een uitgebreid gesprek dat Koepp vorig jaar over zijn werk voerde met een professor van de Universiteit van Antwerpen.


      

Voormalig visual artist van Disney maakt fan art voor MCU X-Men

Jason Pastrana, voormalig visual artist voor Disney Interactive en Disney Jr., heeft op de portfoliowebsite ArtStation een stukje concept art gedeeld van de X-Men. Pastrana plaatste de tags 'MCU' en 'Phase 4' bij de afbeelding, waarop Wolverine, Cyclops en Storm in gevecht met Sentinels te zien zijn. Phase 4 is de eerste filmfase waarin Marvel Studios zijn nieuw aangekochte helden van Fox zou kunnen showen, maar Kevin Feige heeft eerder al laten weten dat de mutanten van Charles Xavier voorlopig nog niet zullen verschijnen in het filmuniversum van Marvel.


         

Dit deed Spider-Ham voordat hij het multiversum ingezogen werd

Spider-Ham ken je uiteraard uit Spider-Man: Into the Spider-Verse en in een korte animatiefilm die afgelopen vrijdag verscheen zie je wat Peter Porkers alter ego precies aan het doen was vlak voordat hij door het multiversum werd opgeslokt en in een doldwaze film vol andere Spider-mensen terechtkwam. Check de short hieronder:


     

Nieuwe concept art Spider-Man: Far From Home toont meer Mysterio-illusies

In een eerdere Super PU kon je al Far From Home concept art van Mysterio's illusies met zombie Iron Mans checken, maar nieuwe conceptontwerpen laten een hoop andere illusies zien! Marvels visual artist Henrik Tamm laat op zijn eigen Instagram-account heel veel nieuwe tekeningen zien die niet gebruikt zijn voor de uiteindelijke film. Hieronder zie je twee van die afbeeldingen die laten zien dat ze bij Marvel flink hebben gebrainstormd over Mysterio's illusies, want we zien dat Spidey geconfronteerd wordt met spinnen en Escher-achtige omgevingen.


    

Damon Lindelof over zijn Watchmen-serie: 'We vertellen een nieuw verhaal, maar de graphic novel is canon'

Over iets minder dan een maand begint Watchmen, een nieuwe serie op HBO die gebaseerd is op de gelijknamige graphic novel van Alan Moore. Ondanks een aantal trailers was er nog vrij weinig duidelijk over het verhaal van de serie. Fans vroegen zich af hoe zij de serie moeten beschouwen. Men speculeerde over een reboot of een vervolg en de schrijver en producer van de serie, Damon Lindelof, gaf afgelopen weekend uitsluitsel over dat vraagstuk in een interview met Entertainment Weekly.

Volgens Lindelof vertelt Watchmen een totaal nieuw verhaal, maar worden de gebeurtenissen uit Alan Moore's graphic novel gerespecteerd en als 'canon' beschouwd. Alles wat je las in het boek heeft dus plaatsgevonden en er is niets veranderd aan dat verhaal. In die zin kan je de serie als vervolg beschouwen, maar Lindelof zegt dat hij niet zomaar een vervolg wilde maken dat teert op de gebeurtenissen in het werk van Alan Moore:

Yes. Look, it certainly fits into the “sequel” box, and definitely doesn’t fit into the “reboot” box. We treat the original 12 issues as canon. They all happened. We haven’t done any revisionist history, but we can maneuver in between the cracks and crevices and find new stories there. But for all the reasons you just articulated, we wanted to make sure our first episode felt like the beginning of a new story rather than a continuation of an old story. That’s what I think a sequel is — the continuation of an old story.

Om te voorkomen dat de serie 'slechts' een vervolg zou worden op bestaand werk, heeft Lindelof geprobeerd een andere invalshoek te kiezen voor het verhaal en hij gebruikt daarvoor een gebeurtenis uit de Amerikaanse geschiedenis: de rassenrellen die eind mei en begin juni 1921 plaatsvonden in Tulsa, Oklahoma. Op 31 mei en 1 juni kwam de bevolking van Tulsa in opstand tegen de Afro-Amerikaanse gemeenschap nadat de 19-jarige Afro-Amerikaanse schoenenpoetser Dick Rowland werd beschuldigd van aanranding van de 17-jarige liftoperator Sarah Page. Lindelof zelf was zich, net als journalist James Hibberd van EW, nauwelijks bewust van die gebeurtenissen en voelde de drang om kijkers te wijzen op die geschiedenis:

Like you just said, my ignorance of the fact that it happened made me feel compelled to educate others. And I could go around to my friends or put it on social media but I feel the biggest platform that’s been afforded me is I get to make television shows that potentially millions are going to watch. And for a show like Watchmen, which already had a built-in audience that has nothing to do with me, to use Watchmen as a delivery mechanism for this piece of erased history felt right as long as it was presented in a non-exploitative way.

Lindelof is ook lyrisch over de acteurs in Watchmen, waaronder Regina King, Jeremy Irons en Tim Blake Nelson:

I can’t say enough amazing things about Regina King. The opportunity to make her the star of the show is one of the reasons this was worth doing. It’s not that Regina hasn’t had opportunities to show the world what an incredible actor she is, but to be at the center of the show is a pretty big deal. She’s able to surprise me constantly with her choices as a performer even though I worked with her on The Leftovers for a season and I’ve seen everything she’s she’s ever done going back to 227 and Southland. Yet she’s still able to make choices that make me go, What? 

I also want to say that I’m constantly delighted — and I’m not a person that experiences the emotion of delight in my life — by what Jeremy Irons is doing in this show. I’m not only been a fan of his for decades, but I’m just delighted of the choices he’s making. 

And that’s not to the exclusion of anything that Jean Smart does, but she’s not introduced until the third episode. Tim Blake Nelson knocks my socks off. And last but not least — and again, there are others I’m not mentioning that are fantastic — Louis Gossett Jr. You don’t get to experience him much in the pilot but starting in the second episode and all through the season he’s a living legend and it was truly a gift to have him say our words.

De producer en schrijver heeft het verder over enkele andere details en personages die je kent uit zowel de graphic novel als Zack Snyders film, maar die laat ik in verband met spoilers even weg in deze Super PU. Via de link bovenaan dit nieuwtje kan je die details uiteraard wel bekijken. Ik kan je in ieder geval adviseren om de graphic novel te lezen of de film te bekijken als de serie wil volgen. Op 20 oktober gaat Watchmen in premiere op HBO in Amerika en wij zullen de eerste aflevering een dag later kunnen bekijken in Nederland.

Dat was hem alweer, de Super Power Unlimited van deze week. Het zal je niet ontgaan zijn dat afgelopen weekend het 80-jarig bestaan van Batman werd gevierd en vanmorgen kon je op PU.nl al lezen dat WB Games Montréal een heel interessant Batman-tweetje de wereld in slingerde. Hier zie je waar die tweet precies over ging.

Super Power Unlimited 38

Super Power Unlimited 39

Super Power Unlimited 40

Super Power Unlimited 41

Super Power Unlimited 42

Super Power Unlimited 43

Super Power Unlimited 44

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord