Hardware Hitjes: Nieuwe Microsoft Phantom White Xbox controller 

Hardware Hitjes: Nieuwe Microsoft Phantom White Xbox controller 2019-03-15T17:36:21
De nieuwe generatie consoles is er nog niet, dus geeft Microsoft je een nieuwe controller om je zoet te houden. Verder maakt Nvidia een paar bijzondere claims over hoe goed je kill/death is met een nieuwe grafische kaart en heeft het bedrijf ook nog eens eens een videokaart uitgebracht die AMD buiten spel zet.

Nieuwe Phantom White Xbox controller

Er komen voorlopig nog geen nieuwe generatie consoles op de markt, dus houdt Microsoft ons zoet met nieuwe controllers. De laatste toevoeging aan Microsoft's controller-lineup is de Phantom White. Deze witte variant van de Phantom Black heeft een heeft een deels doorzichtige behuizing waardoor de technische binnenkant bekeken kan worden. Het indrukwekkende uiterlijk wordt vergezeld met glimmende witte en grijze knoppen. Als je chips of andere vettigheid gaat eten tijdens het gamen kun je de controller dus beter in de kast laten staan, want zelfs het kleinste vlekje valt gelijk op. De achterkant heeft een speciale textuur gekregen zodat hij minder snel uit je handen valt. 

controller

De Phantom White is niet zo luxe als de Elite controller, maar beschikt wel over de nieuwste hardware. Zoals we inmiddels gewend zijn beschikt de controller over een 3.5mm koptelefoon-aansluiting en Bluetooth, waardoor hij uitstekend te gebruiken is met de PC.

De Microsoft Phantom White Xbox controller is als pre-order beschikbaar op de Microsoft Store voor €64,99.

‘Kill/death-ratio twee keer zo hoog met RTX-gpu en 240Hz scherm’

Fabrikanten maken vaak claims dat hun producten beter zijn dan die van de concurrentie, maar afgelopen week kwam Nvidia met de resultaten van een bijzonder onderzoek. Volgens Nvidia zouden gamers met een RTX-gpu en 240Hz scherm namelijk een twee keer zo hoge kill/death-ratio hebben in Battle Royal-games dan gamers met een GTX 1050 en 60Hz monitor.

 

Nvidia1

 

Een RTX 20xx-videokaart is volgens de data van Nvidia al goed voor een kill/death-verhoging van 53% tegenover een GTX 6xx-videokaart. Alle generaties daar tussen helpen ook mee, maar de 9xx-serie en 20xx-serie maken de grootste sprongen.

Ook de refresh-rate van een monitor zou helpen bij het verbeteren van je kill/death-ratio. Met een RTX 20xx-gpu stijgt de ratio met 51% als je over stapt naar een 144Hz monitor en een 240Hz monitor doet daar nog eens 34% bij op.

 

Nvidia2

 

Deze claims worden gemaakt door Nvidia zelf zonder de melding van een extern onderzoeksbureau; het is dus goed mogelijk dat er sprake is van cherrypicking van data. Ondanks dat er vast een correlatie zal zijn tussen je setup en je kill/death-ratio is het verstandig om deze gegevens dus met een grote hand zout te nemen.

Nvidia lanceert GeForce GTX 1660

Vlak na de opvallende opmerkingen over de kill/death-ratio, heeft Nvidia de GTX 1660 gelanceerd. Deze nieuwe videokaart is het kleine broertje van de eerder uitgebrachte GTX 1660 Ti en ligt in de winkels voor €229,-. De GTX 1660 en GTX 1660 Ti zijn gebaseerd op exact dezelfde chip, maar de GTX 1660 heeft een aantal uitgeschakelde kernen. De nieuwe videokaart beschikt namelijk over 1408 rekenkernen en 88 texture units, tegenover 1536 en 96 voor de GTX 1660 Ti. De boost-frequentie is wel marginaal hoger, maar door GPU-boost 3.0 is het nog maar de vraag of dat ook in de praktijk het geval is. Het grootste verschil in de prestaties wordt veroorzaakt door het geheugen. Waar de GTX 1660 Ti beschikt over 6GB GDDR6, moet de GTX 1660 het doen met 6GB GDDR5 geheugen. Hierdoor is de geheugenbandbreedte ruim 50% lager bij de GTX 1660, maar kan Nvidia ook de kosten drukken. 

GTX1660

In de praktijk betekenen deze verschillen dat de GTX 1660 ongeveer 18% langzamer is dan de GTX 1660 Ti. Gezien het prijsverschil van 30% is de GTX 1660 dus een ideale keus voor gamen op 1080p of 1440p. Vooral als we kijken naar de concurrentie doet de GTX 1660 het uitstekend: de AMD RX 590 is duurder én langzamer. Nvidia lijkt AMD op dit prijspunt dus buiten spel te hebben gezet. 

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord