Een Zak Vol Monsters - Deel 18: Een drukke Adventure Week en falende evenementen in Pokémon Go 

Een Zak Vol Monsters - Deel 18: Een drukke Adventure Week en falende evenementen in Pokémon Go 2019-06-20T10:34:24
De eerste EX-raid uit zijn trainerscarrière en een hoop XP-gegrind zorgden ervoor dat pokémaniak Marvin zijn zakken weer goed heeft kunnen vullen. Maar zijn Pokémon Go-maand stond ook in het teken van veel technische problemen en spelers-onvrede.

De afgelopen maand:

  • Vergaarde ik 856.800 XP;
  • Voltooide ik mijn eerste EX-Raid (Defense Form Deoxys);
  • Liep ik tevergeefs bijna honderd kilometer achter Adventure Week-Shiny’s aan;
  • En bemachtigde ik de volgende pokémon: Lugia, Deoxys (Defense Form), Burmy (Plant Cloak), Burmy (Sandy Cloak), Burmy (Trash Cloak), Shiny Slakoth, Shiny Vigoroth, Shiny Slaking, Bronzong, Cherubi.

Pokémon Go voortgang juni 2019Deoxys Defense Form Pokémon Go

Pokémon Go LugiaPokémon Go BurmyBurmy Pokémon Go

Burmy Pokémon GoBronzong Pokémon GoCherubi Pokémon GO

Zoals je gewend bent was er ook de afgelopen maand weer een Community Day, maar naast de dag waarop roze luiaards losgingen waren er ook een hoop andere events. Dit had onder andere te maken met Pokémon Go Fest Chicago en Professor Willow’s Global Challenge, waarover hieronder meer. Maar eerst een avontuurlijke week vol mogelijke Shiny Rock-pokémon en bakken aan XP: Adventure Week. 
                 

Adventure Week en de grind naar level 40

Adventure Week 2019 was vooral erg handig voor iedereen die nog geen level 40 is of zoveel mogelijk XP wil verzamelen. Elke ‘nieuwe’ Pokéstop (die je dus nog nooit gedraaid hebt) leverde 10x zoveel XP als normaal op, wat ervoor zorgde dat ik voor het eerst in een lange tijd weer veel op mijn fiets zat tijdens het spelen van Pokémon Go. Erg avontuurlijk, want zo zag ik nog even een paar stukjes van Nijmegen en omgeving waar ik normaalgesproken nooit zou komen, waaronder een imposante kerk bovenop een berg(je). Een mooi plekje om Shiny’s te hunten en een klein kind het asfalt te zien begroeten met zijn gezicht omdat hij te hard van de heuvel afrijdt op zijn fiets. Tevens een goede reminder dat Pokémon Go tijdens het fietsen geen goed idee is.

Pokémon Go Eggs

Zo lukte het me toch om in een maand bomvol andere verplichtingen (waaronder natuurlijk E3) ruim 800K XP te verdienen, en dat is wel fijn aangezien ik ‘slechts’ level 37 ben en het nog een flinke tijd zal duren voor ik het maximum level bereik. Door deze handige XP-calculator (ingesteld op mijn XP en startersdatum) blijkt dat ik in totaal nog 15 miljoen XP moet verdienen en daar waarschijnlijk nog zo’n twee jaar (771 dagen) over doe. Zelfs op level 37 met een miljoen XP zit ik nog maar op de helft van de totale XP die nodig is om level 40 te halen (20 miljoen XP), dus Adventure Week mag vaker terugkeren.

Verder stond Adventure week vooral in het teken van Shiny Onix, Shiny Lileep en Shiny Anorith, maar zelfs nadat ik er minstens 1000 checkte lukte het niet een te bemachtigen. Dat is nog niet eens het pijnlijkste, want Shiny Onix is de wijde wereld van Pokémon Go ingelaten en evolutie Steelix wordt verdomme goud! Die rotsslang was ook nog eens te vinden in raids en ik besloot al mijn opgespaarde Raid Passes er aan te spenderen. 25 raids later is er helaas geen Shiny Onix te bekennen, maar zo is het leven van een Pokémon Go-speler nou eenmaal…

Adventure Week 2019 Shiny´s Pokémon GO
                        

Slakoth Community Day blijkt een ramp in Europa en Afrika

Persoonlijk was Slakoth Community Day een groot succes. Ik liep bijzonder veel eitjes uit in drie uur tijd, ving acht Slakoth en kon ook wat stardust binnenslepen. Mijn vriendin liep mee en ving nog meer Shiny’s, dus ook zij was tevreden, maar in de rest van Europa zijn mensen nog altijd een beetje pissig om hun Community Day-ervaring. Er ging namelijk iets goed fout met de spawns van Slakoth, en na het aflezen van honderden boze comments blijkt het dat dit waarschijnlijk ligt aan het weersysteem van Pokémon Go.

Shiny Slakoth Pokémon GoShiny Vigoroth Pokémon GoShiny Slaking POkémon GO

Bij veel spelers veranderde het weer in-game en dat zorgde ervoor dat Slakoth ineens nergens meer te bekennen was. De Community Day-spawns waren ineens normale spawns, wat helaas een hoop troep inhoudt, en er natuurlijk voor zorgde dat niemand meer een Shiny Slakoth kon tegenkomen. Al tijdens het event stroomden Twitter en Reddit vol met boze spelers (vooral veel uit Engeland) en Niantic reageerde er zelfs op. ‘Het weersysteem is gefixt!’, maar helaas wel ver na afloop van het event in onze tijdzone.

Wat volgde was uhh, uniek! Zo’n acht uurtjes later kwam Niantic met een vervolgtweet waarin de ontwikkelaar duidelijk maakte dat ze op de hoogte zijn van de problemen. Sterker nog, ze beloven zelfs dat er in de zomer een terugkeer  van Slakoth zal plaatsvinden als compensatie voor de gemiste kansen. Hoe dat vorm krijgt en wanneer die dag plaatsvindt weten we nog niet, dus hou het in-game nieuws in de gaten als je meer (Shiny) Slakoth in je leven nodig hebt.

             

Een hoop drama en foutjes tijdens Pokémon Go Fest Chicago

We gaan meteen door met meer problemen, want ook Pokémon Go Fest Chicago verliep niet vlekkeloos. Qua aantal Pokémon Go-spelers dat kwam opdagen was het wel een positief evenement; dit jaar gingen drie keer zoveel mensen als vorig jaar (60.000+). Maar als het niet Niantic of het Weather-systeem is dat zo’n evenement verpest, dan is het wel het daadwerkelijke weer. Harde onweersbuien zorgde ervoor dat Niantic het evenement op de zaterdag tijdelijk moesten ontruimen, waardoor spelers minimaal twee uur tijd misliepen om speciale pokémon te vangen en de exclusieve Jirachi-quest te voltooien. Jep, Jirachi zit nu in de game. 

Go Fest regen

(Foto via Reddit)

Tijdens de zondag viel het weer mee, dus het Chicago Pokémon Go Fest was niet helemaal een ramp. Tientallen duizenden spelers kwamen samen om ruilen, battelen en extra Shiny’s te vangen, en al met al leek het een erg gezellige boel. Misschien dat ik toch maar weer ga overwegen naar Dortmund te trekken dit jaar om ook zo’n leuke Jirachi te verdienen. Gedupeerde spelers krijgen trouwens een speciale dag op 22 juni waarop ze de hele dag Go Fest-spawns zullen zien, ongeacht waar ze zich bevinden. De Jirachi-quest kan iedereen afmaken na het evenement, zolang hij maar gestart is.

Dan nog een opvallend fenomeen tijdens Pokémon Go Fest in Chicago: een stresstest met tig veel raids bovenop elkaar en alleen maar Meowths in de raid-eieren. Niantic besloot een korte stresstest uit te voeren van slechts een paar minuten en kondigde die niet aan, dus spelers keken gek op toen ze het onderstaande ineens zagen opduiken. Doel van de stresstest? Dat is niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat grootschalige raids mogelijk ingezet worden in toekomstige Pokémon Go Fests, Safari Zones en andere evenementen. Hopelijk met wat unieke raids en erg sterke raidbazen – toekomstmuziek.

Pokémon Go Stress Test raid
                  

Global Challenge voltooid; bonussen nu live

Mocht je het niet meegekregen hebben: Professor Willow’s Global Challenge vond de afgelopen maand weer plaats tijdens Pokémon Go Fest Chicago. Lokale spelers én spelers wereldwijd moesten challenges voltooien om bonussen voor iedereen te unlocken, en dat is voor de volle 100% geslaagd. Dat zorgt ervoor dat er tot en met 25 juni nog dubbele catch candy, een gegarandeerde Rare Candy per raid, halve ei-afstanden en dubbele candy uit eieren actief zijn. Tijdens Pokémon Go Fest in Dortmund (4-7 juli) en Pokémon Go Fest in Yokohama (6-12 augustus) zullen soortgelijke challenges plaatsvinden, met als beloning zelfs het vrijgeven van Shiny Eintei (Dortmund) en Shiny Suicune (Yokohama). Die Shiny legendary’s zullen beschikbaar zijn in een raid-evenement, en het al verdiende Shiny Raikou raid-event barst 29 juni los.

               

Shiny Abra en Team Rocket in aantocht?

We sluiten deze Zak Vol Monsters af met wat speculatie. Ten eerste lijkt het er sterk op dat Team Rocket klaarstaat om een rol te spelen in Pokémon Go. Spelers die op Pokémon Go Fest in Chicago foto’s maakten van hun pokémon konden gephotobombt worden door leden van Team Rocket, dit is voor het eerst dat zij überhaupt in de game voorkomen (eerder was er alleen Team Rocket-kleding voor spelers). Hopelijk heeft dit iets te maken met de toevoeging van meer Quests (‘Special Field Research’) in de game, het is immers al weer heel wat maanden geleden dat we de laatste quest ‘Let’s Go Meltan’ kregen.

Team Rocket photobomb Pokémon Go

En dan nog wat Shiny-speculatie, aangezien de shiny varianten van twee pokémon ineens in de game te vangen waren en heel snel weer eruit werden gehaald. Shiny Clefairy en Shiny Abra zijn door een paar erg gelukkige spelers al gevangen, maar dat blijkt dus een fout van Niantic geweest te zijn. Mogelijk wijst het op het volgende in-game evenement dat georganiseerd wordt, eentje die mogelijk iets te maken heeft met een andere game van Niantic: Harry Potter Wizards Unite. De Psychic en Fairy pokémon passen er wat thematiek goed bij, dus hou vrijdag 21 juni (de releasedag van de HP-game) Pokémon Go ook in de gaten!

Shiny Abra familie Pokémon Go
                    

Een Zak vol Monsters - de Pokémon Go-Serial: 

Zondag 19/02 - Deel I (te veel shiny's, Pokémon GO onderwater en mijn progressie)

Zondag 18/03 - Deel II (een bijzondere collectie, de beste spelers ter wereld en meer)

Zondag 15/04 - Deel III (Quests, Mythical Pokémon, Community Days, mijn eerste vijftien shiny's en meer)

Dinsdag 22/05 - Deel IV (Shiny Charizard, Alola Pokémon en 1000+ kilometers)

Dinsdag 26/06 - Deel V (vrienden in Pokémon Go, mijn beste Shiny ooit en exotische pokémon)

Dinsdag 24/07 - Deel VI (Lucky Pokémon en een maand vol evenementen)

Maandag 20/08 - Deel VII (Celebi is hier, Pokémon Go-zoektips, Eevee Day en meer)

Maandag 17/09 - Deel VIII (zo voltooi je Gen 1, gegarandeerd geluk en meer)

Maandag 22/10 - Deel IX (Gen 4 is hier, Shiny Metagross & Meganium en grote veranderingen?)

Maandag 12-11 - Deel X (Adventure Sync, Shiny Ponyta & Cyndaquil en Gen 4-evoluties)

Maandag 10-12 - Deel XI (voorbereiden op Pokémon Go-PVP en koppelen met Let's Go doe je zo)

Zaterdag 05-01 - Deel XII (Pokémon Go, Pokémon Let’s Go en alles Pokémon) (Nieuwe insteek)

Donderdag 31-01 Deel XIII (Dataduiken in Pokémon Go, De pokémon van Detective Pikachu en meer)

Donderdag 28-02 Deel XIV (Alles wat we weten over Pokémon Shield, Pokémon Sword en de Galar-regio)

Donderdag 28-03 Deel XV (Voorbereiden op een maand bomvol Pokémon Go-evenementen en Shiny's)

Donderdag 25-04 Deel XVI (meer dan 100 Shiny’s in Pokémon Go, gouden medailles en de Pokédex vullen)

Donderdag 23-05 Deel XVII (Nieuwe Gen 4-pokémon, lure-mechanieken en Shiny’s in Pokémon Go)

Donderdag 20-06 Deel XVIII (Een drukke Adventure Week en falende evenementen in Pokémon Go)

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord