E3 voorpret: De beste waargebeurde geruchten 

E3 voorpret: De beste waargebeurde geruchten 2016-06-07T12:22:34
In de aanloop naar de E3 verschijnen ieder jaar de meest spraakmakende geruchten. Om te kijken of er een kern van waarheid zit in die geruchten, is Bas het verleden in gedoken om te zien welke van de grootste geruchten achteraf bleken te kloppen.

De E3 staat nu echt voor de deur en we hoeven nog maar minder dan een week te wachten tot het gamefestijn losbarst. Inmiddels zijn we al zo gehypet dat we het niet eens meer fatsoenlijk kunnen spellen. Voor de komende editie van gamesconventie hebben we inmiddels al sappige geruchten gehoord over Red Dead Redemption 2, een remake van Skyrim, Prey 2, een krachtigere PS4 en Xbox One en mogelijk een vervolg op Destiny. Laten we eens een kijkje nemen in het verleden en zien welke geruchten voor aanvang van een E3 in de categorie werkelijkheid zijn opgeslagen.

    

Shenmue 3 aankondiging

Tot afgelopen jaar waren er ieder jaar geluiden van fans van de Shenmue-serie met smeekbeden om een vervolg op de klassiekers voor de Dreamcast. Toen de maker achter de serie vorig jaar nog voor de E3 een foto tweette van een vorkheftruck, een iconisch voertuig in het spel, geloofde niemand dat een vervolg ook echt aangekondigd zou worden. Tijdens de Sony persconferentie werd dan ook iedereen weggeblazen toen bleek dat Shenmue 3 er echt gaat komen. Helaas moeten we zelfs een jaar na de E3 van 2015 nog altijd even wachten op de game, want het spel staat pas voor eind 2017 op de planning.

 

Bloodborne aankondiging

Voor aanvang van de E3 van 2014 horen we het geluid dat Sony Japan samen met From Software bezig is met Project Beast. In eerste instantie wordt gedacht dat het om een vervolg op Demon’s Souls gaat, maar later blijkt dat het een nieuwe IP is, die wel erg veel weg heeft van de Souls-serie.

     

Mario Kart Wii aankondiging

E3 geruchten zijn er al sinds de beurs bestaat en dus ook in het tijdperk voordat de NOS het patent op 240p video’s in haar bezit kreeg. Natuurlijk verwacht iedereen op iedere Nintendo systeem een Mario Kart, maar voor de E3 van 2007 waren de geruchten luider dan ooit. Het meegeleverde stuurtje dat Mario Kart Wii heeft gekregen maakte ook al deel uit van de wandelgang verhalen die voor aanvang van de conventie rond klonken.

   

Respawn maakt exclusieve game voor Microsoft

Een van de sappigste verhalen die voor de E3 van 2013 te lezen was, is dat Microsoft een deal van $50.000.000,-- heeft gesloten met EA om de nieuwe titel van Respawn Entertainment exclusief te houden voor de Xbox One. Uiteindelijk leek het er meer op dat Microsoft vooral betaald heeft om de game niet op een PlayStation platform te krijgen, maar de rest van het verhaal helemaal te kloppen. Alleen is nooit duidelijk geworden hoeveel er precies betaald is door het Amerikaanse bedrijf.

    

Sony komt met nieuwe handheld

In 2011 hoorden we vooral dat Sony bezig is met de NGP (Next Gaming Portable) en dat dit apparaat tijdens de persconferentie van het bedrijf zou worden aangekondigd. Op de dag van de persconferentie leerden we via gelekt promotiemateriaal dat het Japanse bedrijf de PS Vita ging aankondigen. Het stukje hardware kwam natuurlijk niet alleen en ook de namen van enkele toptitels deden de rondte. Zo klonk de naam van een Uncharted speciaal voor de handheld, ontwikkeld door een andere studio dan Naughty Dog, en lazen we iets over GTA: San Andreas Stories. Hier blijkt slechts de helft van waar.

Sony NGP

   

Microsoft komt met afgeslankte Xbox 360

Van Sony waren we al gewend dat er na verloop van tijd een compactere versie van de console op de markt komt. Bij Microsoft hebben we dit fenomeen ten tijde van 2010 nog nooit waargenomen en zijn de eerste reacties rondom de geruchten vooral gemengd. Tijdens de persconferentie op de E3 wordt de Xbox 360 slim helemaal aan het einde van de show gepresenteerd en krijgt iedereen in de zaal er een mee naar huis. Zelden hebben we een publiek vol betaalde professionals zo enthousiast gehoord.

   

Nieuwe Metroid Prime game

Vorig jaar ging het niet echt super met Nintendo en daarom werd gedacht dat het bedrijf een aantal grote titels gaat aankondigen. Eén van de games die nadrukkelijk in het geruchtencircuit circuleerde, was een nieuwe Metroid. Die aankondiging kwam er ook, alleen is het niet wat de fans graag willen zien. Het ging namelijk om een 3DS-titel die meer een sportgame is dan een Metroid titel. Misschien gaat Nintendo in 2016 wel voor de herkansing.

Metroid Prime

    

RPG van Guerrilla Games

Het gerucht dat de Nederlandse studio Guerrilla Games aan een RPG zou werken, is al een aantal jaar te horen. Voorafgaand aan de E3 van 2015 werden de geluiden echter zo luid en duidelijk dat de game toch wel aangekondigd moest worden. Tijdens de Sony persconferentie kreeg de Nederlandse game uitgebreid de aandacht en leerden we dat de game in kwestie Horizon Zero Dawn heet, ook wel bekend als vetste game van E3 2015. 

        

Rare gaat 30 games bundelen

Op de dag van de Microsoft persconferentie op de E3 van 2015 kregen we lucht van het verhaal dat de Britse studio Rare een verzamelwerk zou gaan aankondigen. Het ging om een collectie waarin maar liefst 30 games speelbaar zijn. Onder andere titels als Battletoads, Banjo Kazooie, Viva Pinata, Perfect Dark en Killer Instinct waren present. Tijdens de persconferentie werd de Rare Replay collectie aangekondigd en leerden we dat alle eerder genoemde titels in de bundel zaten.

Rare Replay

     

Wat leren we van al deze geruchten die waar bleken te zijn?

Opvallend is dat er de laatste jaren erg veel geruchten op waarheid zijn gebaseerd. Toch zijn er genoeg verhalen in de wandelgangen waar we niets mee kunnen. Zo zijn er ieder jaar weer geluiden over prijsverlagingen rondom hardware, een nieuwe GTA of eindelijk de komst van Half-Life 3 of een ander derde deel van Valve. Sommige verhalen horen we ieder jaar en worden waarschijnlijk ooit wel echt waar. Geruchten kloppen vaker als ze los aan de wereld worden gepresenteerd. Lijstjes waarbij een complete persconferentie wordt gelekt zijn bij voorbaat nep, althans dat is tot nu toe nog altijd het geval geweest. Let niet te veel op alle geruchten en laat je vooral verrassen tijdens de E3, want zo haal je echt het meeste plezier uit de beurs in LA!

REACTIES (29) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord