Dr. Graddus: hoe overleef je het overvolle najaar? 

Dr. Graddus: hoe overleef je het overvolle najaar? 2019-08-29T11:20:49
Gamen is cool, gamen is vet. Hell, laten we eerlijk zijn: gamen is zelfs de beste bezigheid ter wereld! Helaas zijn er van die periodes – met name het najaar – dat er simpelweg téveel vette shit verschijnt. Hoe je dat managet? Dr. Graddus doceert...

Ah, welkom. Da's even geleden. Hoe is het ermee? Wil het een beetje vlotten met uw nieuwe hardcoregamersbestaan? Ja dat dacht ik al: eenmaal onder behandeling bij dr. Graddus is geen drempel te hoog, geen brug te ver en geen doel onbereikbaar. En dat tegen alleszins billijke prijzen, al zeg ik het zelf!

Maar goed, ga liggen. Het overvolle najaar zei u? Geen tijd om alles te spelen? Een bekend probleem, maar zeker geen onoverkomelijke. Laten we dus snel beginnen.
   

Tip nr. 5: Wees kieskeurig

Ik moet eerlijk zijn: hoe hard u ook uw best doet, kunt u met geen mogelijkheid álle games spelen die voor Q4 op de rol staan. Een week heeft simpelweg te weinig dagen, een dag te weinig uren en een uur al helemaal te weinig minuten. C'est la vie. U zult dus keuzes moeten maken. Een weloverwogen schifting, waarbij u een handvol spellen selecteert die u ABSOLUUT wilt checken. Een beetje zoals ik met piemels doe, muhahaha...

Hulp hierbij? Hmmm, ik ben slechts een oneindig getalenteerde psycholoog, geen gamerecensent. Maar kent u Power Unlimited? De PU? Die jongens zijn dan misschien niet half zo geleerd of welbespraakt als ondergetekende, op gamegebied staan ze hun mannetje. Een abonnement neemt u hier.

Power Unlimited
   

Tip nr. 4: Beroof een bank

Kijk, we kunnen er kort of lang over lullen, maar zelfs als u deze periode daadwerkelijk kieskeurig bent is de kans alsnog groot dat u een titeltje of 6251781 in huis haalt. Een Wolfensteintje. Een Mario. Een Skyrim voor de PlayStation VR... U heeft dus geld nodig. En niet zo'n beetje ook (helemaal als u straks mijn rekening in de bus ontvangt, maar dat terzijde).

Vraag is waar u dit slijk der aarde vandaan haalt. Minder gerenommeerde zielenknijpers zouden u wellicht aanraden een bijbaan te nemen, als pizzakoerier of zoiets onbenulligs. Of te beleggen in bitcoins. Ik zeg maar wat. Dr. Graddus gaat echter verder in zijn advies, en komt met een kant-en-klare oplossing: pak een waterpistool, trek een balaclava over uw hoofd en loop een bank in. Kassa!!!

Donald Duck
   

Tip nr. 3: Boek een vakantie

Oké, u heeft inmiddels een globaal beeld van wat u precies spelen wil, en – als u mijn advies tot op de letter gevolgd hebt – ook nog eens de liquide middelen om één en ander op de kop te tikken. Toppie. Stap drie is vervolgens cruciaal: want waar haalt u de tijd vandaan om al dat moois te spelen?? 

Voor we naar echt serieuze middelen grijpen, adviseer ik u allereerst een vakantie te boeken. Nu klinkt dat misschien tegenstrijdig, maar ik ben dan ook een psych die buiten het doosje denkt. Ziet u: ik heb het niet over actief wintersporten of een zuipreisje naar Salou, maar een rasechte kluizenaarstrip naar een waddeneiland naar keus. Wedden dat u daar genoeg tijd heeft om de controller ter hand te neme

Tip nr. 2: Skip kerst. En Oud en Nieuw. En de eerste helft van 2018 er achteraan.

Nog steeds tijd tekort? Hmmm, u bent een echte veelvraat... Maar fair enough, er komt ook echt belachelijk veel fraais uit. Nieuwe Call of Duty al geprobeerd?

Voor wat betreft uw vraag: dat hele domme kerstfeest kan u stiekem toch gestolen worden? Awkward met een dronken oom halfgare eendenborstfilet eten. Liedjes waar u een slappe zak van krijgt. Bah. Nee hoor, gewoon lekker overslaan dit jaar.

En nu we toch bezig zijn: skip Oud en Nieuw ook meteen. Wel heeft u alvast één goed voornemen: werk/school/whatever meedelen dat u bij een psychiater loopt en het eerste halfjaar van 2018 uit de running bent. Gametime!!! 

Kirby
    

Tip nr. 1: Drastische middelen

U heeft de verklaring die mij van alle aansprakelijkheid ontslaat getekend, toch? Mooi, mooi...

Nou, deze laatste tip gaat wellicht wat ver, maar verhelpt u wel in één klap van alle problemen. Letterlijk.

Let op: koop zo'n mooie, grote lawinepijl (import uit het oostblok schijnt het goed te doen), hou hem na het aansteken nét iets te lang in uw vingers en wees verbaast hoe weinig dat hele gamen u de komende tijd zal boeien. Als u het überhaupt nog kan...

Katy Perry
    

Right, dat was hem. Zie ik u binnenkort weer? 

REACTIES (28) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord