Downderdag: Blokhoofden, minderwaardigheidscomplexen en mysterie 

Downderdag: Blokhoofden, minderwaardigheidscomplexen en mysterie 2015-10-02T11:31:50
Op een verlaten redactie wordt er door iemand druk gewerkt zodat jullie routers de komende week weer genoeg te doen hebben. Ja, terwijl een groot gedeelte van de redacteuren afwezig is door drukke planningen en voorbereidingen voor een bepaald FIFA-toernooi verzorgt Leen weer een lijstje met de heetste megabytes die jij deze week kunt binnenhalen. Spoiler: PC-gamers kunnen hun hart ophalen de komende dagen!

#3: Een apocalypse om een blokhoofd van te krijgen

The Escapists: The Walking Dead. Platform: Windows/Mac (Steam) en Xbox One.

Ken je The Escapists nog? Dit is een extreem vermakelijk spelletje waarin enkele gevangenen dienen te ontsnappen uit een stel unieke cellen, compleet in 8-bit pixelstijl. Geen zware kost of zoiets dergelijks, maar luchtige gameplay waarin kleine puzzeltjes opgelost dienen te worden door middel van het ontdekken van de gelimiteerde speelwereld – je zit immers in een gevangenis! – en het craften van items.

Hoe kan een simpele formule als deze verbeterd worden? Nou, met zombies! Maar niet zomaar zombies, dé zombies. Die van het immens populaire The Walking Dead, wel te verstaan. Je speelt als Rick Grimes (die je vast wel kent van de serie) en moet op een soortgelijke manier zien te ontsnappen als in de originele The Escapists. Maar dan met verbeterde actie én wapens.

Veel van de personages in de game komen uit de comics van The Walking Dead, waardoor fans van dit verhaal zeker hun hart kunnen ophalen met het gevangenisavontuur. Voeg hier een aardige replaywaarde aan toe door middel van de unieke dagelijke missies en een nog inventiever en beter afgesteld craftsysteem, en je weet dat je The Escapists: The Walking Dead (1 GB groot) meteen wilt downloaden voor jouw platform. Dit kan via Steam voor 13,99 (vanaf 7 oktober 14,99) en Xbox Live (17,99).

#2: Een minderwaardigheidscomplex was nog nooit zo leuk

Jotun. Platform: Windows/Mac (Steam).

O.. Mijn.. Hemel… Uhh - Valhalla. Jotun moet je eigenlijk alleen al spelen vanwege het beeldschone stijltje, dat ergens doet denken aan Fantasy cartoons uit de jaren ’80 – maar dan veel, veel, veel, veel mooier. De game schijnt wel ongekend moeilijk te zijn omdat de grootte van de viking waar je mee speelt van grote invloed is op de gameplay: deze snuggere dame kreeg namelijk het idee om het op te nemen tegen torenhoge goden. Die overigens baarden hebben waar zelfs Nino jaloers van wordt, maar dat geheel terzijde...

Sommige eindbazen schijnen je uren lang zoet te kunnen houden omdat je in stapjes steeds meer zwaktes leert kennen en ze leert uitbuiten – maar daarnaast is het gewoon verdomd lastig om in leven te blijven. Het is wel lekker simpel wat betreft personage-ontwikkeling, want die is er niet. Je hebt direct alle skills (rollen, slaan en harder slaan) en kunt deze, net als je eigen vikingdame, niet levelen.

Via kleine clues moet je door een imposante wereld, dat heel wat kwijl bij je zal weten los te maken door de geweldige uitstraling, zien voort te bewegen. Onderweg wordt jouw reis natuurlijk lastig gemaakt door een paar vervelende goden, en dat in een random gegenereerde wereld. Sleep dit prachtige vikingspektakel nu binnen via Steam, voor 13,49 euro (vanaf 6 oktober 14,99). 

#1: We gaan er maar van uit dat het raar wordt

The Beginner's Guide. Platform: Windows/Mac (Steam).

Heb je een PC? Ken je The Stanley Parable? Zo niet, dan is dit ongeveer het moment waarop je je moet gaan schamen, want deze game is hi-la-risch en waarschijnlijk één van de vreemdste ervaringen die menig PC-gamer heeft doorgemaakt de afgelopen jaren. Na één keer de  game uitgespeeld te hebben ben je vere van klaar, want de meest idiote en kleinste handelingen in deze first person-game kunnen het einde compleet veranderen en tussendoor ook nog even met je mind f*@#en. Geef die game dus maar even een kans! 

Beginner's Guide

Klaar met die guilt trip, want de maker van The Stanley Parable, Davey Wreden, brengt vandaag een nieuwe verhaalgedreven first-person game uit: The Beginner’s Guide. The Beginner’s Guide naar wat? Geen idee, maar omdat het van dezelfde maker is als Stanleys avontuur en de eerste screenshots bizar zijn belooft de game in ieder geval erg uniek te worden.

Beginner's Guide


Update: De game is inmiddels te verkrijgen op Steam voor slechts 7,19 euro, waar je 4 GB voor terug krijgt. De reviews op Steam zijn in ieder geval positief (waaruit ook blijkt dat The Beginner's Guide binnen enkele uren uit te spelen valt), maar aan de hand van de trailer lijkt dit iets anders te zijn dan de Stanley Parabale 'sequel' waar velen op hopen... Ongetwijfeld een erg interessante game die je hersenen wel even zal laten kraken.

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord