Donkey Kong Country: Tropical Freeze – Ode/Rant Feature 

Donkey Kong Country: Tropical Freeze – Ode/Rant Feature 2013-12-29T15:09:27
Het land van Donkey Kong is voor Alie een prima plek om te vertoeven. Maar kijk uit! Daar komt Cranky Jan om haar plezier te vergallen! Welkom bij weer een nieuw deel van de Ode/Rant features, waaraan ook Nintendo niet ontkomt.

Ode: Alie

Tijdens de VGX Awards zagen we al beelden van Donkey Kong Country: Tropical Freeze. Iedereen vond het wel leuk, en wel aardig, maar toch hoorde ik veel mensen klagen over het feit dat het niet echt een epische onthulling was. In ieder geval niet een onthulling van het kaliber Super Smash Bros. of Zelda. Rare jongens in mijn opinie, want ik was juist wel heel erg blij met dit beetje extra aandacht voor de Donkey Kong Country serie!

Donkey Kong Country

 

Ik kan me het eerste deel in de serie nog goed herinneren. Wat had ik een moeite om de tonnen, waaruit je wordt afgeschoten, precies goed te richten. Helemaal wanneer ik me een weg moest banen door linies van die irritante wespen. Of wat te denken van de gedeeltes in dat mijnwagentje. Zo über frustrerend. Maar wat bood de game een ontzettend toffe gameplay. Wat een afwisseling, en wat zag het er allemaal mooi uit: baanbrekende graphics, mensen. Lekker zo’n stukje nostalgie. Dat is in ieder geval wat Cranky zou zeggen. En hij is per slot van rekening de ster van deze game!

Het grote publiek kent Cranky als de opa/vader (wie het weet, mag het zeggen) van Donkey. En deze oude mopperkont is vanaf de eerste game al aan het chagrijnen. Hij zat daar nog een beetje te chillen in zijn hut; gezeten in een schommelstoel. Weemoedig keek hij terug op zijn eigen hoogtijdagen, want zoals dat gaat met ouden van dagen: vroegâh was alles beter. De jeugd gaf hij er dan ook letterlijk van langs met zijn wandelstok. Maar als je wilt dat iets goed gedaan wordt, moet je het zelf doen en dus is Cranky voor de allereerste keer speelbaar!

Donkey Kong Country

 

De toevoeging van Cranky zorgt voor een geheel nieuwe spelervaring: net zoals Dagobert in DuckTales kan Cranky stuiteren op zijn wandelstok, waardoor je gemakkelijk gevaarlijke ondergronden kan oversteken, veel hoger kan springen en bepaalde vijanden kan verslaan. Ook nieuw is de Kong-Pow, waarmee je een special move uitvoert die alle vijanden op je scherm in een keer elimineert. Door Cranky hierbij te gebruiken, verdien je banana coins. Maar zo’n beproefd recept als Donkey Kong Country kan natuurlijk ook teruggrijpen op een heleboel zaken zich al ruimschoots bewezen hebben. Zo keren de zwemgedeeltes bijvoorbeeld terug. Yay!

Donkey Kong Country: Tropical Freeze wordt gewoon weer een ijzersterke game. Net zoals zijn vier voorgangers, die wat betreft graphics en gameplay altijd fenomenaal waren. Maar het wordt allemaal alleen nog maar zoveel beter door de toevoeging van Cranky!

Cranky Kong

Rant: Jan

De Nintendo-aap heeft wat mij betreft de afgelopen jaren flink aan kracht ingeboet. Toegeven; het is nog steeds een lollige primaat en van de graphics krijg je spontaan een zonnig humeur, maar in de afgelopen 20 jaar (!!!) is de serie nauwelijks een steek veranderd! Je rent nog steeds van links naar rechts onderweg al springend bananen verzamelend, met een handjevol nieuwe moves en personages als grootste ‘vernieuwingen’. Bovendien staat deze keer Retro Studios achter het roer van dit deel en van die studio mag je meer innovatie verwachten. Het betekent ook dat Retro dus NIET aan een nieuwe Metroid werkt… Zucht.

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord