Dit willen we in een nieuwe Zelda: Breath of the Wild 

Dit willen we in een nieuwe Zelda: Breath of the Wild 2019-07-31T11:20:33
Het was een van de grote verrassingen van E3 dit jaar: Nintendo dat een klein glimpje liet zien van de opvolger van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Het was allemaal nog erg mysterieus, dus het speculatiespektakel is al maanden in volle gang. LauraJenny ging eens bij haar collega’s te raden wat zij in deze nieuwe Zelda willen zien.

Deze week is een interessante week voor Zelda-fans, want het lijkt erop dat de releasedatum van de Breath of the Wild-opvolger is uitgelekt. Heel spannend is die releasedatum overigens niet, als het klopt: het spel zou eind 2020 of begin 2021 verschijnen. En, de game, die inderdaad een stuk duisterder lijkt te worden, schijnt Breath of the Darkness te heten. Klinkt ietwat voor de hand liggend, maar aan de andere kant: het verhaal zou zich echt in een zwartgalligere, naardere variant van de wereld uit de originele Breath of the Wild afspelen. En raad eens wat alle duisternis kan tegengaan? Juist, de Tri-Force.

Goed, dat zijn allemaal nog roddels, want we weten zo weinig van dat spel. Nintendo geeft ons enorm veel ruimte om er heerlijk op los te speculeren en dat is dan ook precies wat we gaan doen. Wat willen de redacteurs van PU.nl in een nieuwe The Legend of Zelda: Breath of the Wild?

lauraLauraJenny

A Link to the Past is nog altijd een van mijn favoriete games en één van de dingen die ik er zo bijzonder aan vind, is dat verschil tussen die mooie en die duistere wereld. Als klein meisje was ik daar enorm van onder de indruk en dat ben ik nog steeds. Dat verschil is zo groot, zonder dat de game zijn identiteit verliest, dat zit geweldig in elkaar. Het gevoel dat de game erbij geeft is ook oprecht heel naar, zonder dat het afschrikwekkend is. Het motiveert juist om er zo snel mogelijk iets aan te doen, om maar weer terug te komen in de vrolijke, vredige wereld. Ik hoopte dus al dat een opvolger van het vrolijke Breath of the Wild wat meer naar de donkere tonen van de Zelda-franchise zou teruggrijpen en dat gaat wel gebeuren.

Daarnaast hoop ik dat er een bijzondere rol in het spel komt voor Dark Epona, met een of andere gekke twist. Zeker omdat dit een vervolg is op een game die het helemaal anders deed, is het verstandig om er iets in te doen dat echt alle tongen losmaakt. Maar, misschien doet de tweede speelbare hoofdrolspeelster Zelda dat zelf wel? Vergeleken bij Breath of the Wild zou ik bovendien graag wat meer verschillende vijanden zien, die ook gevarieerd zijn in vechtstijl en sterkte. Maar, ook in uiterlijk, en ook zij mogen wel wat duisterder, al hoeft het ook weer geen Dark Souls te worden natuurlijk (ook qua moeilijkheidsgraad niet, dank u!). 

Galop
   

marvinMarvin

Breath of the Wild 2 kan onmogelijk dezelfde breath of fresh air zijn als zijn voorganger (al laat ik me graag verrassen), dus wat mij betreft mag er vrolijk worden voortgeborduurd op die game zonder al te veel extra poespas. Net als waarschijnlijk iedereen hier zou ik wél graag grote dungeons à la Ocarina of Time terug zien keren, elk met een eigen thema en badass eindbaas die wat meer variatie bieden dan de dertien in een dozijn bosses uit BOTW, als het even kan.

Breng daarnaast de Hookshot terug zodat we -naast klimmen en klauteren- rond kunnen zwaaien en ik ben een blij man. Als de wereld dan minstens zo interessant is als in BOTW – de eerste teaser belooft al veel goeds – kan ik garanderen dat ik er weer ruim 150 uur in ga stoppen, als het niet meer is. Is het al 2022?

peterPeterKoelewijn


Soms kan ik het nog moeilijk geloven hoe goed Breath of the Wild is. De game is perfect zeg ik je! PERFECT!!! Op deze 10 dingen na dan... Maar als ik nog een paar dingetjes aan mijn oude Feature mag toevoegen: Ganon als natuurramp afbeelden voelde toch altijd teleurstellend. Door de sporadische voice acting en flashback legde Breath of the Wild juist de nadruk op Link en Zelda als mensen en hoe zij omgingen met het feit dat ze Triforce-dragers zijn.

Ik ben daarom superhyped om Ganon als persoon te zien, wat zijn motivatie was en hoe hij geseald werd onder Hyrule Castle. De beste Ganon’s zijn naar mijn mening de menselijke versies uit Ocarina of Time en Wind Waker. Oh ja… en maak Zelda speelbaar Nintendo. Jullie geven haar in elk deel een grotere rol en maken haar avontuurlijker, dus kap ermee om haar als een sleutelbos voor ons te bungelen. Ik heb Spirit Tracks gespeeld dus ik weet dat jullie het kunnen!

vechtende link
  

MichelMichel

Dat Breath of the Wild 2 'echte' kerkers nodig heeft is zo'n veelgebruikt kritiekpunt op de eerste Breath of the Wild, dat ik die open deur maar niet intrap. Ik hoop vooral op een sterker verhaal. De eerste Breath of the Wild had als enige verhalende element eigenlijk de flashbacks - en hier en daar een interessant dialoog met een dorpsbewoner bijvoorbeeld.

Ik hoop dat het vervolg meer nadruk op het verhaal legt, en dan als het kan een beetje een duistere variant op het gebruikelijke, vergelijkbaar met Majora's Mask. Aan de eerste trailer te zien zou dat best eens kunnen gebeuren. Hoe Nintendo een sterk verhaal met de enorm open gameplay van Zelda kan combineren laat ik aan de meesters over!

AlieAlie

Poeh, Breath of the Wild was nagenoeg perfect! Toch is het niet mijn favoriete Zelda-game ooit. Dat is namelijk Ocarina of Time. Daarom zou ik graag een belangrijk element uit die game overhevelen naar Breath of the Wild 2. Ik zou namelijk graag een aantal ‘traditionele’ dungeons zien. Dat zou een opvolger van BotW eigenlijk al perfect maken! Mijn overige aanpassingen vallen daarbij in het niet, maar zijn het benoemen toch nog wel effe waard.

Om te beginnen neem ik graag afscheid van het durability-systeem óf wil ik meteen meer inventory-ruimte. Ik was nu onnodig mijn gear aan het managen. Ten tweede: de gyro-puzzels, waarbij je de kogels in Shrines moet rollen. Misschien ligt het aan mij, maar die vond ik echt frustrerend in handheld-modus. Oké, genoeg gezanikt, want zelfs als BotW 2 alles uit zijn voorganger kopieert, ben ik al dolgelukkig!

ocarina
  

Nou, we hebben het zwart op wit staan: al doet Nintendo niets anders en stopt het Breath of the Wild in een hoesje met Breath of Darkness erop, dan nog is het goed. Ben jij dat met onze redacteurs eens, of heb jij nog wel wat wensen voor de Zelda-opvolger?

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord