Dit vonden jullie van E3 2018 - De grote winnaar van dit jaar! 

Dit vonden jullie van E3 2018 - De grote winnaar van dit jaar! 2018-06-18T15:13:45
We hebben de afgelopen dagen nogal wat polls geplaatst. Vandaag is het tijd om te kijken naar wat jullie van E3 2018 vonden. Welke ontwikkelaar is dit jaar de winnaar?

E3 2018 is zo goed als voorbij en we hebben een hoop mooie games voorbij zien komen. Het was misschien niet zo spannend als afgelopen jaar, maar we weten nu wel meer van bepaalde titels waar we voorheen nog niets van wisten. Jullie hebben de gehele week polls ingevuld en vandaag kijken we naar wat er uitgekomen is. 

Wat waren de beste momenten van iedere persconferentie? Wat waren de beste trailers? En natuurlijk, wie is de grote winnaar van E3 2018? Maar voor we daar mee starten, gaan we eerst terug naar voor de E3 officieel begon. Wat waren jullie verwachtingen?

Naar welke persconferentie keken jullie het meest uit?

Verwachtingen_persco
      

Hier geen verrassend resultaat. Sony heeft volgens veel mensen de interessantste exclusives en Nintendo hypet al lange tijd op dat de nieuwe Super Smash Bros. op de E3 te zien zou zijn. Er was in ieder geval één iemand die overtuigd was dat Bethesda niet met TES 6 zou komen:

SURPRISE

Weet je dat heel zeker, Hans?
          

Naar welke game keken jullie het meest uit?

                 verwachtingen_games            

Opnieuw iets van Sony! Ik moet wel toegeven dat ik Cyberpunk 2077 er vergeten was bij te zetten, dus dat heeft de resultaten hoogstwaarschijnlijk beïnvloed. Dit ging natuurlijk niet onopgemerkt...

Oeps        Sorry!
        

Op zaterdag startte EA de reeks aan persconferenties. Dinsdag sloot Nintendo af. Na iedere show vroegen we jullie wat het beste moment van de persconferentie was. Dit zijn de resultaten.

Het beste moment van de EA-persconferentie

favoriet_ea       


Was er een beste moment in de EA Play-persconferentie? Als die show midden in de nacht was, dan was ik zeker weten in slaap gevallen. Iemand vatte het mooi samen in de reacties:

gaap*gaap*
         

Het beste moment van de Microsoft-persconferentie

favoriet_ms              


Microsoft had een simpele strategie: bombardeer de kijker met trailers. Het werkte wel! De persconferentie had een hoog tempo en veel van de titels zagen er prima uit. Was ik de enige die de teaser voor Halo Infinite alleen erg vreemd vond? Zo lang in ontwikkeling en we krijgen nu alleen een vage engine showcase? Het was wel genoeg voor sommigen:

Firebird is the wordZelfs na Halo 5: Guardians?
         

Het beste moment van de Bethesda-persconferentie

favoriet_bethesda              

Bethesda begon wat traag, maar pakte het tempo goed op rond het einde. Twee reusachtige aankondigingen en een uitgebreide uitleg van Fallout 76. Al met al een goede presentatie met één enorme verrassing, waarvan we stiekem allemaal al wel wisten dat 'ie ooit zou komen.

gelukkigword*, maar mooi om te zien wat Bethesda met je kan doen
        

Het beste moment van de Ubisoft-persconferentie

favoriet_ubisoft         

Ubisoft was dit jaar niet zo sterk. Een geheel nieuwe Assassin's Creed één jaar na Origins, terwijl ze hadden gezegd dat ze meer tijd zouden nemen voor die games? Wel goed om te zien dat ze meer de RPG-kant opgaan. De eerste tien minuten aan Just Dance waren ook pijnlijk om te zien. Maar zelfs met games als Assassin's Creed, Beyond Good & Evil 2 en The Division 2 is er iemand die gewoon ontzettend blij is dat er een nieuwe Trials komt:

Trials HYPEProfielfoto checks out
        

Het beste moment van de PlayStation-persconferentie

favoriet_sony
               

Sony pakte het anders dan anders aan dit jaar. In plaats van weinig beelden van veel titels, lieten ze veel beelden van weinig titels zien. De show was erg rommelig, maar wat we zagen was fantastisch. Sony wint het sowieso al jaren op het gebied van exclusives.

slecht, maar ook goed
Slechte presentatie, maar goede games? Sounds about right.
       

Het beste moment van de Nintendo-persconferentie

favoriet_Nintendo
           

Nintendo wist dat we allemaal de nieuwe Super Smash Bros. wilden zien. Ze hebben alleen een klein beetje overschat hoeveel we ervan wilden zien. Gemiste kans, zeker als we bedenken dat ze mogelijk nog veel interessante games achterhouden. WAAR BLIJFT MIJN ANIMAL CROSSING VOOR DE SWITCH, NINTENDO? :(

Really?
Really? Je vond Super Smash Bros. niet eens een klein beetje leuk?

                

We hebben jullie ook nog een aantal algemene polls laten beantwoorden waarbij we de belangrijkste dingen samenpakten. De laatste hiervan was natuurlijk de hamvraag: Wie is de grote winnaar van E3 2018? Check alle resultaten van die polls hieronder.
       

Het grootste nieuws van E3 2018

grootste_nieuws           

De beste cinematische trailer van E3 2018

beste_cinematic               

De beste gameplay trailer van E3 2018

beste_gameplay              

De beste game van E3 2018

beste_game            

De meest teleurstellende persconferentie van E3 2018

teleurstellende_persco              

De beste persconferentie van E3 2018

beste_persco             

liefde
PlayStation-fan die Microsoft de winst gunt? Het kan dus echt :o
                       

DE GROTE WINNAAR VAN E3 2018 IS....

drum roll

WINNAAR        

Microsoft!    

Weinig mensen hebben het tot de laatste poll gered, maar als we dit resultaat en het resultaat van de beste persconferentie samen nemen, is het duidelijk dat Microsoft de winnaar is. Terecht, naar mijn mening. Xbox had een duidelijke, goed gevulde presentatie met veel toffe titels. Cyberpunk 2077 als afsluiter was de kers op de taart! 

Dit was het dan, E3 2018 is zo goed als voorbij. Het kan zijn dat er de komende dagen nog nieuws naar buiten komt, dus houd onze site goed in de gaten. Laten we in ieder geval hopen dat volgend jaar iets spannender wordt.

REACTIES (66) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord