De schokkendste Mass Effect-scènes  

De schokkendste Mass Effect-scènes 2017-03-15T14:07:54
Mass Effect is een emotionele achtbaan, vol stervende squadgenoten, stomende one-night-stands en een hoofdpersoon met meer temper-issues dan Donald Trump... Omdat het leven van Graddus er ongeveer hetzelfde uitziet, belicht hij speciaal voor de release van Mass Effect: Andromeda de schokkendste scènes uit de serie!

Oké, voor we beginnen, eerst even dit:

 

MASSIVE SPOILERS VOOR MASS EFFECT 1, 2 EN 3 ALERT!!!!!

 

Ben je er nog? Top, je hebt de games ook allang gespeeld natuurlijk. Enjoy de feature!

 

Saren's zelfmoord

Saren Arterius is zonder twijfel één van de meest tragische figuren in het Mass Effect-universum. En voor een wereld die gevuld is met depressieve assassin's en slachtoffers van Cerberus-experimenten, is dat een prestatie op zich!

Anyway, in eerste instantie zijn Saren's bedoelingen nog goed: door mee te vechten met de Reapers, wil hij aantonen dat organische wezens wel degelijk waardevol zijn zodat de Reapers hen met rust laten. De afvallige Spectre valt echter ten prooi aan manipulatie en wordt meer en meer een marionet. Nadat Commander Shepard hem verslaat beseft Saren dat er geen weg terug meer is en pleegt de ooit zo nobele Spectre *snik* zelfmoord... 

       

Reapers die de aarde aanvallen

Mass Effect 3 begint met waar iedereen al twee delen bang voor was: de Reapers vallen de aarde aan. En dat is me toch een spektakel! Serieus, deze shit kan alleen overtroffen worden wanneer Amerika, Rusland en China hun complete kernwapenarsenaal op elkaar afvuren. Of wanneer Wouter twee keer achter elkaar naar de WC gaat.

Anyway, ik weet nog wel dat ik de scène voor het eerst zag en dacht 'why bother, de wereld is fubar dus waarom nog moeite doen?'. Maar dan wordt het ruimteschip met dat kleine jongetje aan boord neergeschoten en komen er onvermoede krachten los. Of, om een groot alienbestrijder te quoten: 'Looks like it's time for me to go postal!'.

 

Dilemma op Virmire

Aan het eind van de eerste Mass Effect vliegen Shepard en z'n crew naar Virmire om Saren voor eens en altijd een halt toe te roepen. Ze ontdekken echter dat er veel meer aan de hand is (zie verderop in deze feature) en er moet tevens een loodzware keus worden gemaakt: offert Kaidan, of Ashley zichzelf op om de bom op scherp te zetten? Spannend...

Nou ja, niet echt: ik mocht die zijige Kaidan vanaf het moment dat ik hem ontmoette al niet, dus was hij de lul. Bovendien gaf het me vrij spel om hete Ashley ongestoord het bed in te lullen!

 

Reportertje slaan

Weet je wat me altijd verbaasd? Dat voetballers en trainers zo mellow reageren op die irritante journalistjes na een pijnlijke nederlaag, in plaats van ze gewoon een keiharde okkie op hun neus te geven. 'Dus, Giovanni, je verliest hier met 0-1. Hadden jullie niet scherp getraind ofz...'

*POEF*

'Auw...'

In Mass Effect kan zulks sinds het eerste deel gelukkig wél, en is het slaan van reporters zelfs een soort running gag geworden. Hebben Scott en Sara Ryder in Andromeda ook van die losse handjes?

 

Mordin's dood

Mordin Solus is een van de meesterbreinen achter de Genophage, het biologische wapen waardoor Krogan-vrouwtjes minder vruchtbaar worden. Maakt dit hem een gewetenloze zak? Een kille psychopaat? Wellicht. Feit is dat Mordin een beetje naïef is en dacht dat het wapen toch nooit zou worden gebruikt. Daarnaast kun je door zijn quirky karakter simpelweg geen hekel aan de man hebben.

In Mass Effect 3 krijgt Mordin kans op redemptie, door zichzelf op te offeren en de Genophage teniet te doen. Het moment dat de dappere Salarian met z'n lift omhoog schiet, kon ik een klein traantje niet onderdrukken. Wat een held...

 

De finale spacebattle

Oké, this is it. De Reapers hebben er genoeg van en zijn klaar voor de ultieme aanval. Als het goed is, heeft Shepard echter zo ongeveer het complete sterrenstelsel achter zich geschaard, en ontvouwd zich een intergalactisch gevecht waarbij het einde van Return of the Jedi op een fittie tussen twee invalide oma's lijkt. 

Ga zitten, pak de popcorn erbij en enjoy!

 

Ontmoeting met Sovereign

Ik zei het al: Virmire is de plek waar de ontwikkelingen in Mass Effect 1 in een stroomversnelling terecht komen. Niet alleen maak je hier verregaande keuzes tussen je teammates, het is ook de plek waar je voor het eerst in contact komt met de Reapers. In dit geval Sovereign. Shepard en z'n crew zijn in de veronderstelling dat deze machinatie slechts dienst doet als vervoermiddel van Saren, maar de waarheid is dat dit ruimteschip een heuse Reaper-in-disguise is!

De speech waarmee Sovereign zijn intenties uit de doeken doet is een van de meest epische scènes uit de complete Mass Effect-trilogie, en eigenlijk gewoon games als geheel. 'Your words are as empty as your future. This exchange is over'. Oei...

 

De zelfmoordmissie

Tja, wat moet ik hier nog van zeggen? Laat ik het erop houden dat hoe de missie ook verloopt en wie er ook doodgaan, deze scène een masterclass is in het creëren van meeslepende keuzegameplay.

Man, wat een game...

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord