De redacteuren aan het woord: Michel Musters 

De redacteuren aan het woord: Michel Musters 2018-08-08T12:49:05
Je leest elke dag artikelen, features, serials van ze op de website en in het PU magazine. Of je ziet ze wel eens gekkigheid uithalen in Op de Redactie. De redacteuren zorgen dat er iedere dag spiksplinternieuwe content voor jullie gemaakt wordt. Altijd al meer willen weten over jouw favoriete PU-redacteur: Graddus heeft iedereen even aan de tand gevoeld. We trappen af met Michel 'Seksjas' Musters!

- Yooo Michel. Wat zit je haar goed! 

Dat mag ik hopen ja! Ik ga één keer in de twee weken naar de kapper. Ik ben best wel ijdel, al zou je dat niet zeggen als je naar m'n avatar op PU kijkt.

 

Hoe lang werk je al voor Power Unlimited?

Ik ben ergens begin 2017 begonnen voor PU.nl en sinds dit jaar verschijnen er heel af en toe ook stukjes van mij in het blad.

 

- Andere ervaring in de gamesbizz? 

Zeker! Ik ben zo'n 20 jaar geleden al begonnen met schrijven voor gamesites (o.a. mijn eigen blog en GameNed, een van de enige Nederlandstalige gamesites rond de millenniumwisseling), en ben daarna bij Gamer.nl en InsideGamer gaan werken en heb dus ook nog geruime tijd met de redactie van Power Unlimited op kantoor gezeten. Voor Gamer.nl ben ik een tijd hoofdredacteur geweest, voordat ik besloot voor mijzelf te beginnen als freelancer. Kan ik lekker voor alles en iedereen schrijven!

 

- Wat vind je zo leuk aan de PU?

Dat het zo lekker los is. Ik heb het gevoel dat we als redactieleden op hetzelfde niveau als de bezoekers zitten, een artikel schrijven voelt als gewoon wat vertellen tegen iemand anders die ook graag games speelt. Daarnaast vind ik erg sterk aan het tijdschrift dat elk redactielid een soort eigen 'personage' is.

 

- Welk stopwoord gebruik je teveel in teksten?

Dingen als echter en aldaar, woorden die nauwelijks iets toevoegen aan je tekst, maar ze sluipen er toch telkens in bij mij.

 

- Nog hobby's naast het gamen?

Naast games verzamelen, verzamel ik ook graag blu-rays en muziek op vinyl. En ik loop een feestje niet uit de weg natuurlijk.

 

- Wat was fijner: je eerste game of je eerste keer sex?

Mijn eerste game duurde in ieder geval langer dan mijn eerste keer seks! 

 

- Wat is je favo game ooit?

Lekker standaard antwoord, maar dat is toch The Legend of Zelda: Ocarina of Time. De vrijheid die de game bood was voor die tijd echt ongekend. Natuurlijk is de game qua gameplay en graphics inmiddels al lang en breed ingehaald, maar die ervaring vergeet ik nooit meer. Op de voet gevolgd door GoldenEye 007. Ik denk niet dat ik ooit in een game zoveel tijd heb gestoken als in de multiplayer van die game. Het was een vast, dagelijks ritueel voor mijn vrienden en ik.

 

- Hoe ziet je gameroom eruit? 

Ik heb denk ik tegen de duizend games en die moet ik toch ergens kwijt, dus heb ik daar een kleine kamer in mijn huis aan opgeofferd. Het is ook meteen mijn kantoor waar ik mijn artikelen uitschrijf. Gamen doe ik er overigens niet, alle huidige consoles staan in de huiskamer. De gamekamer is puur voor de opslag van games.

Gameroom Michel
Gameroom Michel

 - Wat eet/drink je tijdens het gamen?

Vooral Red Bull, maar dat drink ik eigenlijk heel de dag door. Daar mag ik eigenlijk wel een beetje in minderen.

 

- Stel ik geef je 1000 euro, wat zou je daar voor gamegerelateerde stuff voor kopen?

Dan ga ik toch vooral op jacht naar oudere games die nog in mijn collectie missen. Ik heb als kind flink veel games en consoles verkocht om weer de volgende release te kunnen financieren. Een gedeelte heb ik al terug, maar er is nog zoveel wat ik mis. Moeilijk te krijgen SNES- en NES-games, een aantal Dreamcast-releases, de Resident Evil-trilogie op de PlayStation... ach, die duizend euro zou echt zó op zijn, geen probleem.

- Ben je meer een singleplayer of mp-gamer? 

Van een goede multiplayergame kan ik erg genieten (zeker een lokale multiplayer als GoldenEye), maar ik ben wel echt een singleplayergame. Ik speel games om even naar een andere wereld getransporteerd te worden en daar helemaal door opgeslokt te worden. Ik heb dan liever niet dan een ander persoon, in het echt of in de game, mij uit die illusie trekt. Geef mij maar een mooie, avontuurlijke spelwereld waar ik in mijn eentje kan ravotten!

 

- Wat is met gamen je guilty pleasure?

Ik moet games wanneer het kan fysiek kopen. Dat vind ik mooier in mijn collectie staan. Het slaat nergens op, maar ik geniet meer van een game wanneer ik hem fysiek vast kan houden, ook al stelt een doosje tegenwoordig niets meer voor (er zitten bijvoorbeeld bijna nooit meer boekjes in). Het gaat zo ver, dat ik voor behoorlijk wat games waar ik een downloadcode voor krijg om ze te recenseren, later alsnog de fysieke versie koop. Zeker de Switch-doosjes van Nintendo zijn zo kleurrijk en mooi, die wil je toch niet missen? Zonde van mijn geld dit natuurlijk, maar ja, zo werkt mijn brein nu eenmaal.

- Heb je ooit wel eens een nutteloze microtransactie gedaan?

Tja, wat is nutteloos? Ik heb meerdere malen een seizoenspas of dlc aangeschaft. Tegen de tijd dat ik de hoofdgame had uitgespeeld, had ik er dan eigenlijk wel genoeg van en is al die extra content gewoon blijven liggen. Een beetje dom natuurlijk. Maar ik ben absoluut niet tegen microtransacties. Ik koop elk seizoen de Fortnite Battle Pass, ik bedoel maar.

 

- Wie is je favoriete collega en waarom?

Martin is tegenwoordig de hoofdredacteur van PU, dus ik zeg lekker Martin! Met Martin heb ik jaren samengewerkt op PU HQ, we zijn naar LA en meerdere malen naar Gamescom geweest (en gaan nog steeds), we hebben letterlijk honderden video-items voor zustersite InsideGamer geschoten en hebben eigenlijk altijd wel lol. Waar hij wat zakelijker en geordend is, ben ik meer de creatieve chaoot. Wanneer mijn hoofd weer eens overliep met honderd dingen, bracht hij mij weer tot rust. Hij was de ying voor mijn yang. Tot zover deze liefdesbrief.

 

- En wie bij de PU kun je af en toe wel schieten?

Dat zou ik echt niet weten. Ik mag iedereen en dat zeg ik niet om te slijmen. Misschien toen ik nog met Wouter op kantoor zat, het koffiedag was en ik hem voor de vijfhonderdste keer die dag 'piemols!' hoorde roepen. Maar dat zeg ik nu eigenlijk vooral omdat ik Wouter zijn piemelfascinatie wilde aanstippen, niet omdat ik op hem wil schieten, hoor.

 

- Heb je nog tips voor mensen die ook de gamejournalistiek in willen?

Gewoon beginnen! De huidige markt is anders dan in mijn jeugd natuurlijk, maar toen ik vijftien was begon ik al met (vrijwillig) schrijven voor een grote gamesite, gewoon door daarvoor heel actief mee te doen op een forum en zo met de hoofdredacteur in contact te raken. Ik heb jarenlang gratis geschreven voor die site, andere sites en mijn eigen blog. Het geeft je zoveel ervaring, zodat wanneer je eenmaal (bijvoorbeeld) journalistiek studeert en dan stage gaat lopen bij je favoriete gamewebsite of -blad, je al heel goed weet wat je doet en veel all-round kennis over de games en de industrie hebt.

 

Tot slot: drie vragen waarbij je alleen één van de twee antwoorden kiest, geen uitleg

- Normal of inverted? Inverted

- Honden of katten? Katten

- Fysiek of digitaal? Fysiek all the way

- Ketchup of curry? Ik lust beiden niet, mayonaise!

- Alleen nog maar games van EA spelen of elke dag Wouter's baard kammen? Elke dag Wouters baard kammen moet ik toch al, dus dat.

REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord