De Overwatch League-winnaar is bekend - Esport Hitjes 

De Overwatch League-winnaar is bekend - Esport Hitjes 2018-07-30T13:52:07
Terwijl Brutus het warme weer ontsnapt in Spanje, heeft hij alle tijd om al het esport-nieuws uit de krochten van het internet te vinden. Het grote nieuws is natuurlijk dat de winnaar van het eerste seizoen van de Overwatch League bekend is, verder is er nieuws over EVO, de Amerikaanse luchtmacht en de Olympische Spelen.

London Spitfire wint de Overwatch League

Iedereen had een paar weken geleden verwacht dat New York Excelsior de Overwatch League zou winnen, maar dat team haalde niet eens de grote finale. Nee, het was London Spitfire dat de eerste Overwatch League-kampioen is. Behalve de eer, wint het team ook een miljoen dollar.

De finale was een wedstrijd tussen twee underdogs: London Spitfire tegen Philadelphia Fusion. Beide teams hadden in het reguliere fantastische hoogtepunten, maar tegelijkertijd ook flinke dieptepunten en het was dus de vraag of de teams na fantastische halve finales nogmaals konden presteren.

In een volgepakte Barclays Arena, was het London Spitfire dat met 6-1 in games won. Dit was tegen het zere been van de 19.000 toeschouwers die hoopten dat Philadelphia Fusion zou winnen en dit liet merken door het team uit Londen meerdere malen uit te fluiten. Maar dat heeft dus niets uitgemaakt, want London Spitfire is de grote winnaar van de Overwatch League.

OWL

           

Nieuwe Overwatch League-teams in Parijs en Shanghai

We blijven even bij de Overwatch League, want volgens de goedingelichte esport-journalist Jacob Wolf komen er ten minste twee nieuwe teams in seizoen twee. Activision Blizzard heeft twee startplekken verkocht aan investeerders voor Parijs en Shanghai. De eigenaren, McCourt Global, van het Parijse team beheren overigens ook de Franse voetbalclub Olympique Marseille.

Activision Blizzard wil nog vier extra plekken verkopen, zodat er in totaal achttien teams meedoen aan het tweede seizoen. Eerder was er sprake dat Amsterdam een van de kanshebbers was op een plek, maar met de toetreding van Parijs lijkt die kans nu erg klein. Activision Blizzard wil namelijk teams over heel de wereld en mikt op Scandinavië, Azië en het Midden-Oosten.

OWL

       

Voorlopig geen esport op de Olympische Spelen

We gaan voorlopig geen esport zien op de Olympische Spelen. IOC-president Thomas Bach vertelde dat na afloop van een esport-forum tussen grote figuren uit de gamewereld en een afvaardiging van het Internationaal Olympisch Comité.

Bach vindt dat esporters wel echte atleten zijn, maar dat er nog veel te veel zaken zijn die nog niet duidelijk zijn. Hij hoopt dat esport in de toekomst onderdeel gaat zijn van de Olympische Spelen, maar verwacht niet dat dat al gebeurt als hij president is.

Olympisch

Luchtmacht Verenigde Staten gaat esport sponsoren

De luchtmacht van de Verenigde Staten gaat zich bemoeien met esport. In een poging om de jeugd beter te bereiken heeft zij besloten om een Counterstrike: Global Offensive-toernooi te sponsoren. Op de toernooivloer komen verschillende stands te staan waar bezoekers informatie krijgen over de luchtmacht. Daarnaast wordt er met teams samengewerkt om filmpjes te maken om jeugd over te halen zich in te schrijven voor de luchtmacht.

Van alle teams die deelnemen aan het toernooi, is het voor Cloud9 extra bijzonder, want de luchtmacht gaat dat team namelijk extra sponsoren. Spelers gaan bijvoorbeeld mee in militaire vliegtuigen en dan kan iedereen in filmpjes zien hoe leuk dat is.

Cloud9

            

Aantal deelnemers EVO 2018 bekend

EVO 2018, het grootste vechtgametoernooi ter wereld begint volgende week en DragonBall FighterZ is de populairste game als het om deelnemers gaat. Liefst 2530 personen hebben zich ingeschreven om mee te doen. Verder zijn ook Street Fighter, Tekken en Super Smash Bros. populair zoals altijd. Injustice 2 is de minst populaire game, bij dat toernooi doen slechts 356 mee. De volledige lijst kan je hieronder checken.

  • 1. DragonBall FighterZ - 2530
  • 2. Street Fighter V: Arcade Edition - 2421
  • 3. Tekken 7 - 1504
  • 4. Super Smash Bros. for WiiU - 1303
  • 5. Super Smash Bros. Melee - 1302
  • 6. BlazBlue: Cross Tag Battle - 1148
  • 7. Guilty Gear Xrd: Rev 2 - 621
  • 8. Injustice 2 - 356

EVO

Wat staat er onder andere op de agenda

            

StarCraft 2

GSL VS The World
Wanneer:
2 – 5 augustus
Prijzengeld:
N.n.b.
Waar kan ik het zien:
Twitch
Meer informatie

Global StarCraft 2 League Season 3
Wanneer:
4 juli – 16 september
Prijzengeld:
~$160.000
Waar kan ik het zien:
Twitch
Meer informatie

               

FIFA

FIFA eWorld Cup 2018
Wanneer:
3 – 5 augustus
Prijzengeld:
N.n.b.
Waar kan ik het zien:
Twitch
Meer informatie

             

League of Legends

League of Legends Summer Split
Wanneer:
Europa: 15 juni – 18 augustus, iedere vrijdag- en zaterdagavond op Lolesports
Noord-Amerika: 16 juni – 19 augustus, iedere zaterdag- en zondagavond op Lolesports
Zuid-Korea: 12 juni – 9 augustus, iedere dinsdag, woensdag en donderdagochtend op Lolesports
China: 11 juni – 26 augustus, iedere dag op donderdag na, ’s avonds op Lolesports

 

EVO 2018

Wanneer: 3 - 5 augustus
Waar kan ik het zien: Twitch
Meer informatie

REACTIES (2) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord