De meest legendarische quotes uit games 

De meest legendarische quotes uit games 2014-11-15T13:42:03
‘I’ll be back’, ‘E.T. phone home’, ‘you’re going to need a bigger boat’. Het zijn allemaal uitspraken die je ongetwijfeld kent uit films. Maar games hebben ondertussen een flinke hoeveelheid legendarische quotes voortgebracht. Roy zet er een paar uiteen.

De filmindustrie heeft ons al veel onvergetelijke momenten bezorgd, mede door iconische personages, maar epische one-liners hebben daar ook zeker aan bijgedragen. Ondertussen hoeft de game-industrie zich ook niet meer te schamen, want ook daar zijn er ondertussen genoeg uitspraken gedaan die de geschiedenisboeken in kunnen, zowel onder het kopje ‘episch’, als onder het kopje ‘irritant’. Laat ik er toevallig een paar van beide categorieën weten.

 

I’m here to kick ass and chew bubblegum, and I’m all outta gum’

Dit is niet eens meer met de deur in huis vallen, in het geval van The Duke is dit de hele zijmuur intrappen met de broek op de enkels, want Duke Nukem kent geen subtiliteit. Dat blijkt wel uit een van zijn meest aangehaalde citaten ever. Eigenlijk telt deze quote niet eens, want het origineel komt uit de film ‘They Live’ en is daarin misschien nog wel slechter dan Duke’s versie.

 

It’s dangerous to go alone! Take this.’

Link zelf is niet zo’n praatgraag persoon, maar dat is ook niet nodig als letterlijk iedereen waar je lang genoeg naar staart een enorm verhaal begint te vertellen. Het begon allemaal bij deze oude dude in een grot die slechts vergezeld werd door twee vuurtjes en een zwaard...

The Legend of Zelda

 

Thank you Mario! But our princess is in another castle!’

Deze uitspraak is een van de redenen dat Toad door Peach als menselijk schild (paddenstoellijk schild?) gebruikt wordt in Super Smash Bros. Welke zichzelf respecterende koopa-koning kidnapped er naast de prinses dan ook zeven paddenstoelenboys!?

Super Mario

 

Would you kindly?’

Bovenstaand citaat is natuurlijk van Frank Fontaine uit de eerste BioShock. Het ‘Would you kindly moment’ zal bij iedereen die BioShock gespeeld heeft nog in het geheugen gegrift staan als een van de grootste mindfucks in de historie van games. Het heeft je minstens een gezonde aversie jegens golf bezorgd. Eerlijk gezegd had ik net zo goed ee lijstje kunnen maken met daarin de beste quotes uit BioShock, maar daarvoor refereer ik je naar de honorable mentions onderaan dit artikel.

 

War, war never changes’

Het is niet eens echt een citaat uit Fallout 3 zelf, niemand in de game zegt het, maar de intro van deze epische post-apocalyptische RPG van Bethesda maakt verdomd veel indruk. Dat komt voornamelijk door de enorme waarheid van niet alleen deze uitspraak, maar vanwege de hele introductie (ingesproken door Ron Perlman). Probeer mij maar eens te vertellen dat je na het lezen van dit kopje geen zin hebt om Fallout te spelen.

 

Fus-ro-dah!’

Het is de motherflippin dragonborn baby! Het hele dorp weet dat je aanwezig bent wanneer je eerst een stel kippen door de schuur blaast met je drakentaal. Naast een enorm intimiderende schreeuw, is het ook verdomd grappig om te zien hoe je tegenstanders door de game geragdolled worden. Voor een andere, veel irritantere, uitspraak uit Skyrim, mag je even naar beneden scrollen.

 

The Kid just rages for a while’

Dit is misschien een van de meest obscure citaten va dit artikel. Het komt namelijk uit Bastion, en iedereen die de game gespeeld heeft, denkt nu ‘ow ja, die game was mega vet!’ Iedereen die hem niet gespeeld heeft, moet hem nu maar even downloaden en spelen. Anyway, het gaat in Bastion niet zo zeer om wat de narrator zegt, maar zijn stem is zo verdomd cool.

 

The right man in the wrong place can make all the difference in the world’

Half-Life 2 heeft sowieso wel een handvol indrukwekkende quotes, maar geen ervan komen van Gordon Freeman. Het lijkt erop dat de badguys in games vaak dingen zeggen die vele malen meer badass zijn dan de protagonist doet. Ondertussen weet je dat je aan een geweldige game begint wanneer de Gman je toespreekt en onder andere deze woorden richting je trommelvliezen stuurt.

Half-Life 2

Ik weet als geen ander hoe lastig het is om een lijstje te maken met toffe quotes uit games, ik heb het net namelijk gedaan en ik weet nu al dat ik het verneukt heb. Het is sowieso onmogelijk om iedereen blij te maken met zijn of haar favoriete uitspraken uit games. Daarom heb ik hieronder nog een lijstje vol honorable mentions en daarnaast natuurlijk de comment section. Daarin hoor ik graag wat jullie de gruwelijkste, of juist de slechtste quotes vinden. Je mag het ook gewoon zeggen dat het een schande is dat ik jouw favoriet hier niet tussen heb staan hoor. Zo ben ik dan ook wel weer.

 

Honorable mentions

‘You have died of dysentery’ – Oregon Trail

‘Falcon PUNCH!’ – Super Smash Bros.

‘It’s a-me, Mario’ - Assassin’s Creed II en Super Mario 64

‘I am the great mighty Poo, and I’m going to throw my shit at you’ – Conker’s Bad Fur Day

‘I used to be an adventurer like you, but then I took an arrow to the knee’ – The Elder Scrolls V: Skyrim

‘Snake? Snake? SNAAAAAKE?!’ - Metal Gear Solid

‘Do a barrel roll!’ - Lylat Wars/Star Fox

‘Are you afraid of God mister DeWitt?’

‘No, but I’m afraid of you’ – BioShock Infinite

‘BOOKER CATCH’ – BioShock Infinite

‘Objection!’ – Phoenix Wright

Waka waka waka’ – Pac Man

'Hey! Listen' - The Legend of Zelda: Ocarina of Time

'I need a weapon' - Halo

REACTIES (89) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord