De hoogtepunten uit de Super Smash Bros. Ultimate Direct 

De hoogtepunten uit de Super Smash Bros. Ultimate Direct 2018-11-01T17:37:02
In de laatste Super Smash Bros. Ultimate Nintendo Direct liet Nintendo nieuwe gamemodi, vechters, gameplay-functies en info over DLC zien. Power Unlimited zet alle informatie uit de 40-minuten durende Direct even voor je op een rijtje.

Ken en Incineroar maken de line-up van Super Smash Bros. Ultimate compleet. Dat maakte Nintendo vanmiddag bekend tijdens de Nintendo Direct die compleet in het teken stond van Super Smash Bros. Ulitmate. Power Unlimited neemt de hoogtepunten uit de Nintendo Direct even met je door.

Allereerst de personages die de Smash Bros. Ultimate line-up compleet maken. Ken, de rivaal van Ryu in de Street Fighter-games, vult het kleurrijke aantal aan als echo-personage van Ryu. Sommige van Kens aanvallen zijn gelijk aan die van Ryu, alleen is Ken iets sneller en zijn Hadoken ziet er anders uit.

Incineroar is de laatste vechter die vanaf de release speelbaar is in Smash Bros. Ultimate. De laatste evolutie van Litten uit Pokémon Sun en Moon is een uit de kluiten gewassen worstelkat die als Final Smash een aanval uitvoert die lijkt op zijn Z-move uit de Pokémon-games.
     

Spookboys

Super Smash Bros. Ultimate lijkt een beetje inspiratie te halen uit Avengers: Infinity War, want een hele hoop videogamepersonages worden van hun lichamen beroofd en veranderd in spirits. Een groot verschil is wel dat zij niet voor altijd weg zijn, maar als power-up kunnen dienen voor speelbare personages.

Je kan het zo gek niet verzinnen of het zit erin: van die dame uit Fatal Frame tot Revolver Ocelot uit Metal Gear Solid, iedereen is aanwezig. Je kan hoofdspirits en hulpspirits kiezen voor je personage om sterker te worden of extra skills te krijgen. Spirits vallen ook te combineren om voordeel krijgen ten opzichte van bepaalde tegenstanders.

Spirits kan je verzamelen door spiritgevechten te winnen. Win je zo’n gevecht, dan krijg je de kans om de spirit te bevrijden door middel van een minigame. Spirits worden sterker door ze mee te nemen naar een gevecht. Sommige spirits evolueren zelfs wanneer ze op hun hoogste level zitten. Hoe beter je die geestmaatjes traint, hoe sterker en nuttiger ze zijn.

Alsof die spirit-gekte nog niet genoeg is, kan je talloze combinaties van geestjes maken. Nintendo belooft spelers dat zij continu voor verrassingen komen te staan door de shitload aan spirits die in de game zitten. Het lijkt onvermijdelijk dat je door de geesten het bos niet meer ziet, dus doet de game aanbevelingen voor welke hoofdspirits en hulpspirits je het beste kan gebruiken.
      

DLC-gekte

Tot het einde van februari 2020 komen nieuwe speelbare personages, stages en muziek naar Super Smash Bros. Ultimate in de vorm van betaalde DLC. Nintendo komt voor je money, want een losse set kost je €6,- Zo’n set bevat een compleet nieuw speelbaar personage, dus geen echo-personage, een nieuwe stage en verschillende muziekjes. Gelukkig ben je iets goedkoper uit als je kiest voor de Fighters Pass voor € 25,- die je toegang geeft tot alle nog aan te kondigen sets zodra deze worden uitgebracht. Koop je de Fighters Pass, dan krijg je vanaf 7 december ook een in-game skin die gebaseerd is op Rex uit Xenoblade Chronicles 2.

Tegen het einde van de Super Smash Ultimate Direct maakte Nintendo bekend dat Piranha Plant, die bijtgrage plant uit de Mario-franchise als speelbaar personage naar Smash Bros. Ultimate komt.  Koop je vóór 31 januari 2019 de downloadversie of registreer je de gamecard voor diezelfde datum, dan krijg je hongerige plant gratis zodra deze rond februari 2019 uitgebracht wordt.
     

Amiibo’s en Assist Trophys…

Alle nieuwe personages in Super Smash Bros. Ultimate, inclusief de DLC-personages, krijgen hun eigen amiibo-figuur. Het gaat dus om Ken, Incineroar en Piranha Plant, maar ook de recent aangekondigde Simon Belmont en King K. Rool. Nintendo gaf ook een releaseschema:

Inkling, Ridley en Wolf: 7 december 2018

King K. Rool, Ice Climbers en Piranha Plant: 15 februari 2019

Isabelle, Pichu, Ken, Jonge Link, Daisy: 2019

De Direct bracht ook een verhaallijn naar Super Smash Bros. Ultimate: World of Lost Lights. De leidraad voor het verhaal is het eerder uitgelegde Spirit-concept, maar presentator Masahiro Sakurai, tevens de geestelijke vader van de Super Smash Bros.-serie, wil nog zoveel mogelijk geheim houden.

Er werd ook een shitload aan Assist Trophy’s aangekondigd. In totaal zitten er 59 trophy’s in de game, zoals Guile uit Street Fighter, Isaac uit Golden Sun, de vliegenmepper uit Mario Paint en Spring Man uit ARMS.
       

… En nog veel meer!

Sakurai-san was nog lang niet uitgesproken, maar wil je echt alles horen wat de Super Smash-alvader te zeggen had, dan verwijs ik je door naar de volledige Nintendo Direct waarin je alles rustig terug kan kijken.

Super Smash Bros. Ultimate komt op 7 december uit voor Nintendo Switch. Check hier een uur aan Super Smash Bros. Ultimate-gameplay en hier kan je een korte gameplay-trailer checken van Super Smash Bros. Ultimate.

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord