De Grootste Oliebollen van de Gamesindustrie 2019 Editie 

De Grootste Oliebollen van de Gamesindustrie 2019 Editie 2019-12-23T11:58:22
En weer een jaar is bijna voorbij! Dat betekent oliebollen en niemand bakt ze zo bruin als PeterKoelewijn! Hij verzamelde weer de meest beschamende momenten en uitspraken van de gamesindustrie!

Hideo Kojima – Amerikanen snappen Death Stranding niet omdat ze van shooters houden

Hideo Kojima is een genie. Dat zegt iedereen dus dan moet het wel kloppen, toch? Zijn nieuwe game werd echter niet door iedereen onthaald als het achtste wereldwonder, met name in de States vond een deel van de reviewers de game saai. Geniaal als Kojima is had hij daarvoor een geniale verklaring die absoluut geniaal is.

“Perhaps it is a difficult game to understand for a certain type of critic and audience. Americans are great fans of first-person shooters and Death Stranding isn't one, it flies higher."

Hideo Kojima

Wow wat een inzicht! Niet meer sinds mijn laatste bezoek aan Reddit zag ik zoveel wijsheid in woorden uitgedrukt! En het is ook niet alsof Amerikanen een paar van de meest artistieke games van de afgelopen 10 jaar hebben gemaakt. Blijf vooral games maken Kojima, dan hoef je geen interviews te doen!
  

Sega – Lelijke film-Sonic

2019 was ook het jaar van de lelijke kut-Sonic. Nu is het grotendeels de schuld van Hollywood dat ze de afschuwelijke eerste versie van Sonic the Hedgehog via een trailer de wereld in hielpen. Maar vergeet niet dat Sega er ook een plasje over gedaan heeft, en besloot dat dit echt de manier is hoe ze een nieuw publiek kennis willen trekken naar de blauwe egel.

Sonic the Hedgehog

Er was een überfan van het uitstekende Sonic Mania team nodig, om te redden wat er te redden viel. De nieuwe Sonic ziet er 10 keer beter uit gelukkig.
  

BioWare / EA – Anthem

Wat the fuck was het doel van Anthem? Om te bewijzen dat BioWare niet in de corporate bankschroef zit van EA? Dat BioWare nog steeds een originele wereld kan creëren die lijkt op een Lidl-Destiny? Dat je een extreem ingewikkelde launch spreadsheet kunt maken voor alle early access bullshit én tegelijkertijd de game totaal zonder nieuwe content kan laten doodbloeden omdat niemand de gameplay leuk vindt?

Anthem

Anthem is zo’n intens grote teleurstelling, dat het zelfs mijn hype voor Dragon Age 4 heeft uitgedoofd. Willen we nog wel dat deze studio die game maakt? Want reken maar dat het bomvol bugs, glitches, stijve animaties en doodsaaie gameplay zal zitten.
  

Phil Spencer – “Niemand vraagt om VR”

Phil Spencer heeft de afgelopen jaren proberen te redden wat er te redden valt met de Xbox One. Hij is van plan om de lancering van de volgende Xbox stukken beter aan te pakken, maar een VR-bril hoort daar zeker niet bij, want blijkbaar vraagt geen enkele Xbox-gamer erom!

"I have some issues with VR. It's isolating, and I think of games as a communal, kind of together experience. We're responding to what our customers are asking for and... nobody's asking for VR."

Microsoft

Ja lekker makkelijk praten dat je naar de klanten luistert! Vandaar dat we al jaren hoogwaardige exclusieve Xbox games krijgen zoals Crackdown 3! Oh ja en sinds wanneer weten klanten wat ze willen? Met die instelling zal Xbox altijd achter PlayStation en Nintendo aan blijven lopen!
  

Ubisoft – Ghost Recon: Breakpoint

We dachten dat Ubisoft z’n lesje wel geleerd had na Assassin’s Creed Unity, maar nope! Ook Ghost Recon: Breakpoint is een buggy, doodsaaie, met microtransacties volgepropt gedrocht.

Ghost Recon: Breakpoint

In essentie is dit het probleem: Ghost Recon: Breakpoint is een saaie, grindy game en dat is het punt want Ubisoft wil dat je ‘time-savers’ koopt. Deze microtransacties geven je meer skillpoints en XP. Na kritiek heeft Ubisoft ze uit de game verwijderd, maar dan blijft nog steeds een verschrikkelijk saai product over. Je zou maar in de gamesindustrie zijn gekomen om de vetste games te maken, en dan vervolgens bij Ubisoft moeten leren hoe je je spel minder leuk maakt zodat er meer geld wordt uitgegeven. Waar-de-loos!
   

Nintendo – Mario Kart Tour

Hey weet je wie ook microtransacties heeft ontdekt? Nintendo! Je weet wel, dat bedrijf dat altijd neerkeek op dergelijke praktijken en in het bijzonder op smartphone microtransacties. Nou zij hebben het op hun manier geprobeerd met het geflopte Super Mario Run. Helaas wilde niemand 10 euro betalen voor een nieuwe Super Mario, maar ze willen wel duizenden euro’s per maand betalen om een Fire Emblem personage in zwembroek te krijgen! Dus Nintendo zei ‘fuck it!’ en knalt nu in alles microtransacties. Mario Kart Tour heeft nu loot boxes én een Gold Pass. Betaal 5 euro per maand om toegang te krijgen tot exclusieve items en de 200cc Mode. Een moeilijkheidsgraad achter een abonnement zetten, wie wil dat nou niet?! IK! IK WIL DAT NIET!!!!11

Mario Kart Tour

Dit is een van de meest trieste dingen die ik Nintendo ooit heb zien doen. En zelfs als je volledig voor dit soort shit bent, voor die 5 euro kun je ook het fantastische Apple Arcade aanschaffen waarmee je honderden goeie games krijgt. Mario Kart Tour is objectief een KUTDEAL!
  

Google - Google Stadia halfbakken lanceren

Google is als een steenrijk jochie die 200 hobbies heeft waar het amper wat mee doet. Hun nieuwste speledingetje is Google Stadia, een streamingservice die gelanceerd werd met weinig fanfare. Als Stadia al naar behoren werkt, heb je toegang tot maar liefst 20+ games waarvan het merendeel al jaren oud is. Fucking hell Google! Dat is alsof je Batman bent en de misdaad gaat bestrijden in een Ford Ka en alleen je badjas met teenslippers draagt.

Google Stadia

Wat is het fucking punt van Stadia? Is het een belastingtruc? Is het alleen om de technologie verder te ontwikkelen? Ik kan me niet voorstellen dat Google serieus een stuk van de consolemarkt hoopt te veroveren op deze manier. Natuurlijk word ik graag van het tegendeel bewezen door ze maar voor nu is dit een gigantische oliebollenactie.
  

2K – WWE 2K20 halfbakken lanceren

Er kwam dit jaar een boel stront uit maar de made die bovenop de stronthoop een klein schattig kroontje mag dragen, is WWE 2K20. De jaarlijkse worstelgame was al geen kwaliteitslabel maar de nieuwste versie is fascinerend slecht. Video’s vol glitches en de meest hilarische bugs overspoelden het internet na de lancering. Hoe the fuck heeft 2K dit laten gebeuren?

The Rock... blijkbaar

De aap kwam al snel uit de mouw toen bleek dat er een wissel van ontwikkelaar had plaatsgevonden. In augustus… zonder de releasedate van 22 oktober uit te stellen. Je mag dus blij zijn dat het onafgemaakte product je Xbox niet in de fik zet! Schandalig dat 2K de game niet uitstelde!
   

Bethesda - Fallout 76 Subscription

Bethesda kondigde een abonnement aan voor Fallout 76 tijdens de E3. Dat is het, dat is het oliebolwaardige. Waarom bestaat deze kutgame nog?!

Fallout 76

Ook leuk om te weten: sinds de subscription service gestart is, woedt er een soort klassenoorlog in Fallout 76. Je kan namelijk makkelijk herkennen of iemand een abonnement op de game heeft, dus zoeken spelers hen op om ze te vermoorden. Daardoor bouwen sommige subscriptiongebruikers een soort gated communities om zichzelf te beschermen tegen de plebs. Het is net het echte Amerika…
  

Blizzard – Sorry zeggen zonder spijt te hebben

De grootste oliebol van 2019 was met afstand Blizzard! Deze ooit zo geliefde ontwikkelaar scheet publiekelijk in zijn broek en bleef maar in de vlekken wrijven om z’n eigen hypocriete gedrag goed te praten. Het begon met het afstraffen van Hearthstone-speler Ng Wai Chung (aka Blitzchung). Hij deed mee aan een officieel Heartstone-toernooi en uitte op de Blizzard livestream zijn steun voor de Hong Kong-protesteerders. De livestream ging kort daarna op zwart en Blizzard gaf Blitzchung een jaarlange ban van toernooien en trok zijn prijzengeld in. Ook zegden ze de contracten op van de 2 shoutcasters die Blitzchung interviewden. Dit alles had verrassend genoeg gevolgen voor Blizz!

Tot op de dag van vandaag beweert Blizzard dat ze niet zo zwaar reageerden uit angst om uit de Chinese markt gekickt  te worden (zoals de Chinese regering vaker deed in het verleden). Hun Chinese tak zette echter na het incident een statement online dat ze altijd “de nationale trots zullen verdedigen”. #boycottblizzard was wereldwijd trending op Twitter, meerdere (ex-)medewerkers uitten hun irritatie en zelfs de Amerikaanse politiek waarschuwde Blizzard dat ze een Amerikaans bedrijf zijn en zo ook de vrijheid van meningsuiting horen te behandelen.

J. Allen Brack

J. Allen Brack, president van Blizzard, halveerde de straf van Blitzchung maar blijft nog steeds van mening dat je geen politieke of ongepaste opmerkingen mag maken in hun games en al helemaal niet tijdens hun livestreams. Natuurlijk weet iedereen die ooit een potje Overwatch gespeeld heeft dat dit amper wordt nageleefd door Blizzard. Saillant detail trouwens: pro-gamers die in het verleden gestraft werden wegens homofobe opmerkingen en andere smakeloze beledigingen, kregen aanzienlijk lagere straffen dan Blitzchung. Leuk bedrijf!

Maar de oliebollenschaal won Brack met het prachtige stukje toneel op BlizzCon. Met een sip gezicht vertelde hij sorry tegen het publiek. Hij had niet spijt dat Blitzchung de ban kreeg maar spijt dat ze op deze manier de situatie hadden aangepakt. Wauw…

Mijn favoriete momenten zijn de pauzes tussen zijn uitspraken, zodat mensen konden applaudisseren. Want Brack kent zijn publiek en dit was zijn kerk. Dus koop vooral Overwatch 2 en vergeet niet Diablo IV te preorderen! Stel geen vragen, consumeer gewoon! CON-SU-MEER JIJ BEEST!

Zo dat was weer heftig! Ik neem even een oliebol om te kalmeren. Iedereen fijne feestdagen en ik zie jullie in 2020 weer! Oh en check vooral de Grootste Oliebollen van 2018 als je nog meer domme shit wil zien.

REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord