De beste minigames in games 

De beste minigames in games 2019-08-14T23:16:48
Wat maakt een goede game nog beter? Juist, de toevoeging van een toffe minigame! Deze games in games zijn er in verschillende soorten en maten. Aan Alie de schone taak om door haar gameverzameling heen te bladeren en de 9 tofste minigames voor jullie op een rijtje te zetten!

1. Vissen in The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Zoals jullie wellicht weten, is The Legend of Zelda: Ocarina of Time mijn favoriete game ooit! Ik heb de game zodoende onmogelijk vaak gespeeld. Ik heb de game zodoende onmogelijk vaak gespeeld. En nog steeds start ik er regelmatig mijn N64 voor op. Dat de uren voorbij vliegen, komt echter niet alleen door de main game… Ik moet namelijk bekennen dat ik eveneens heel wat (enorm fijne) tijd heb gestoken in het vissen. En dat is toch knap, aangezien ik in het echt nog nooit een hengel uit heb gegooid!
    

2. Monkey Fight in Super Monkey Ball 

Super Monkey Ball is natuurlijk een en al geweldige minigames! Monkey Billiards, Monkey Bowling, Monkey Baseball en Monkey Cannon; om er maar effe een paar te noemen Het spelletje dat er voor mij met kop en schouders bovenuit steekt, is echter Monkey Fight. Met vier spelers elkaar van een platform afmeppen met een grote bokshandschoen... Beter wordt het niet!

Monkey Fight in Super Monkey Ball minigame
      

3. Liar's Dice in Red Dead Redemption (of Leisure Suit Larry 7)

In Red Dead Redemption kun je flink wat tijd spenderen aan standaard spelletjes als poker en blackjack. Maar been there, done that... Wat ik veel interessanter vind, is Liar's Dice! Je kunt deze minigame trouwens ook terugvinden in Leisure Suit Larry 7: Love for Sail. Zoals je waarschijnlijk wel vermoedde toen ik de naam LSL noemde, heeft het dobbelspel daar echter een twist... Je speelt namelijk Strip Liar's Dice met niemand minder dan Dewmi Moore. Wat een man, die Al Lowe!
     

4. Crate Moving in Shenmue 2

De minigames in de Shenmue-games zijn een klasse apart. De games zijn zo heerlijk mondain. Of het nu om het sjouwen van kratten, een potje darten of het racen met heftrucks gaat, alle minigames zijn enorm bepalend voor de feel van de game... Bovenal vind ik ze echter simpelweg enorm ontspannend. Of misschien had ik destijds gewoon nog iets teveel vrije tijd over!

Crate Moving in Shenmue 2 minigame
     

5. Coffee Break in Mario Paint

Coffee Break is een van de eerste minigames die ik me herinner. Deze parel is onderdeel van de SNES-game Mario Paint. Nu ik erover nadenk, is Coffee Break eigenlijk méér game dan de main game zelf, maar dat is een heel andere discussie... In Coffee Break (ook wel Gnat Attack genoemd) is het de bedoeling om vliegen dood te slaan. Na het doorlopen van drie levels moet je het opnemen tegen een robotwesp. De truc: elke playthrough worden de vijanden moeilijker te verslaan.
     

6. Snake vs Monkey in Metal Gear Solid 3

Met Super Monkey Ball en deze minigame bewijs ik dat het toevoegen aapjes de leukste minigames oplevert. In Snake vs Monkey in Metal Gear Solid 3 moet Snake aapjes besluipen. Geen zorgen! Hij gebruikt zijn wapens in deze minigame alleen om de aapjes te verdoven. Als je alle aapjes gevangen hebt en wat high scores hebt neergezet, unlock je een Monkey Mask en Banana Camo voor in de main game. Klinkt geweldig, is geweldig!

Snake vs Monkey in Metal Gear Solid 3
      

7. Gwent in The Witcher 3: Wild Hunt

Gwent is inmiddels uitgegroeid tot een volledige game, maar laten we niet vergeten dat je het kaartspelletje voor het eerst tegenkwam als minigame in The Witcher 3: Wild Hunt! De crux in Gwent is dat je binnen de drie rondes in een potje steeds hetzelfde deck kaarten gebruikt. Het is zodoende zaak niet al je beste kaarten in de eerste ronde in te zetten. Een bedriegelijk simpel spelletje! We kunnen alleen maar hopen dat Netflix een gehele aflevering aan Gwent wijdt, met een confuus kijkende Henry Cavill als hoogtepunt...

     

8. The Mercenaries in Resident Evil 4

Ook Resident Evil 4 kent een toffe minigame die later omgevormd werd tot een eigen standalone game. Ik heb het natuurlijk over The Mercenaries (en Resident Evil: The Mercenaries 3D voor de Nintendo 3DS), waarbij het doel is om in een race tegen de tikkende klok zoveel mogelijk zombies te doden en daarmee een zo hoog mogelijke score neer te zetten, voordat een vervelende helikopter je komt evacueren. Daarvoor gebruik je verschillende personages, die allemaal hun eigen loadout en abilities hebben. Het grote pluspunt daarvan is dat het verschillende speelstijlen (en ook moeilijkheidsgraden) mogelijk maakt.

The Mercenaries in Resident Evil 4 minigame
       

9. Slaparazzi in Super Mario Party

Ik maak het mezelf met de toevoeging van een minigame uit de Mario Party-franchise natuurlijk onnodig moeilijk... Toch kan ik deze oervader van de minigame simpelweg niet overslaan! Na een laaaaaang beraad met mezelf, heb ik uiteindelijk voor een minigame uit het meest recente deel gekozen: Slaparazzi uit Super Mario Party! In Slaparazzi sla en stomp je je vrienden aan de kant, zodat jij in het middelpunt van de genomen foto staat. Hoe dichterbij het midden van de foto je belandt, hoe meer punten je verdient. Voor mij belichaamt deze minigame de gehele franchise: het zieken van je vrienden, zodat jij de ster van de avond kan zijn!
     

Staat jullie favoriete minigame ertussen? Hebben jullie nog andere leuke toevoegingen? Of zien jullie je games het liefst zonder minigames? Laat dat en meer weten in de comments!

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord