De beste Mario Kart-klonen 

De beste Mario Kart-klonen 2017-04-26T10:17:25
De Nintendo Switch nog niet kunnen bemachtigen? Voorlopig nog geen zicht op het spelen van Mario Kart 8 Deluxe? Alie schiet je in deze feature te hulp met 10 van de betere Mario Kart-klonen, die je gegarandeerd bezig houden totdat je wel aan de slag mag met Mario en kornuiten.

Uiteraard gaat er niets boven Mario Kart 8 Deluxe. Check de review van onze Jurjen maar. Deze feature is daarom specifiek geschreven voor die mensen die nog geen Switch in huis hebben. Want stel dat je plots de oncontroleerbare drang krijgt om een virtueel potje te racen… Welke 10 Mario Kart-klonen kun je dan het beste checken?

Mario Kart 8 Deluxe

   

Crash Team Racing

Dynamische werelden, strakke actie, veeleisende vingervlugheid, diverse modi, en toffe items en personages… Deze game heeft zelfs een adventure modus, waarin je objectives moet behalen en het opneemt tegen bazen. Er zijn dan ook genoeg mensen die stellen dat Crash Team Racing de beste kartgame is, die geen Mario Kart is… Snap je? Crash Team Racing is in ieder geval een van de weinige kartgames die de Mario Kart-formule heeft weten te kraken.

   

Diddy Kong Racing

Wat heb ik vroeger bijzonder veel Diddy Kong Racing gespeeld. Ik kreeg geen genoeg van de vrolijke werelden, de herkenbare personages en de verschillende voertuigen (hovercrafts!). Dit laatste zorgt ervoor dat de races in de game altijd gevarieerd aanvoelen, aangezien je met een vliegtuig een hele andere route over de baan kunt kiezen dan met een kart. Ook Diddy Kong Racing kent trouwens een adventure modus en up te graden items.

Diddy Kong Racing

   

Banjo Pilot

Banjo Pilot is een vrij unieke game, in de zin dat het in eerste instantie de opvolger van het hierboven genoemde Diddy Kong Racing zou worden. Nadat Rare echter over werd genomen door Microsoft moest er afscheid genomen worden van alle Nintendo-personages. In plaats daarvan mochten de overige personages uit Banjo en Kazooie op komen draven. Ondanks deze drastische omschakeling is Banjo Pilot echter nog best een alleraardigste game geworden.

   

Konami Krazy Racers

Altijd al eens willen racen met Goemon, Dracula of Gray Fox? Het roster in Konami Krazy Racers is op zijn zachtst gezegd gemêleerd… Maar ook de aanwezigheid van een aantal minder bekende Konami-helden mag de pret niet drukken. Konami Krazy Racers is namelijk echt wel een fijne game. Als je Mario Kart Super Circuit op de GBA lekker weg vond spelen dan kun je je met een gerust hart wagen aan deze game die zelfs net een paar maanden eerder uitkwam.

Konami Krazy Racers

   

LittleBigPlanet Karting

Als je naar LittleBigPlanet Karting kijkt, lijkt vrijwel elke franchise wel geschikt voor een kartgame. Dat niet elke game te redden is door schattige personages bewijzen genregenoten als Nicktoons Racing echter wel. LittleBigPlanet Karting biedt naast leuke kleurtjes en een aansprekende wereld namelijk ook simpelweg fijne kartactie en toffe tools... En dan zijn die schattige personages natuurlijk gewoon mooi meegenomen.

   

ModNation Racers

ModNation Racers is compleet te customizen. Leef je helemaal uit op tracks, racers en voertuigen, en deel je beste creaties online. User generated content is daarmee een belangrijk onderdeel van de game. Met de sterke nadruk op creativiteit doet de game sterk denken aan het hierboven al even genoemde LittleBigPlanet. En gelukkig houden de overeenkomsten daar niet op: deze ModNation Racers is namelijk simpelweg een al even toffe kartgame.

ModNation Racers

   

Sonic & All-Stars Racing Transformed

Zou het Sonic dan toch eindelijk gelukt zijn om Mario te verslaan? Sonic & All-Stars Racing Transformed heeft naast allesbepalende zaken als strakke controls en leuke items namelijk ook nog eens steeds veranderende banen en voertuigen. Maar ach, misschien moeten we deze strijd maar uitroepen tot een gelijkspel, aangezien je deze Sonic & All-Stars Racing Transformed in ieder geval wel gewoon op een Nintendo-platform kunt checken.

     

Speed Freaks

Ha! Fijne kartgames worden heus niet alleen in Japan gemaakt. Dat we er in Europa ook best iets van kunnen, bewijst het Ierse Speed Freaks. Weg met iconische personages en franchises om je game aan op te hangen; deze game van Funcom Dublin laat zien dat een goede uitwerking van je ideeën nog altijd het allerbelangrijkste is. O, en leuke wapens, mooie banen en een gevoel van snelheid, zijn natuurlijk ook nooit weg.

Speed Freaks

   

Walt Disney World Quest: Magical Racing Tour

Vergeet meteen de mierzoete artwork op het hoesje van deze game en sta er niet te lang bij stil dat er wonderbaarlijk weinig echte Disney-sterren op het roster staan... Pas dan zul je namelijk inzien dat Walt Disney World Quest: Magical Racing Tour best een gezellige kartgame is. Grote pluspunten zijn de banen die gebaseerd zijn op attracties als de Pirates of the Caribbean en het feit dat je items uit Mickey Mouse-ballonnen komen vallen.

   

Wacky Wheels

Onder het mom van beter goed gejat dan slecht bedacht, kon ook Wacky Wheels niet ontbreken in deze feature. De makers van Wacky Wheels vonden het namelijk maar stom dat mensen met een PC niet konden genieten van Mario Kart. Zodoende hebben ze zich bij het maken van hun game hebben ze zich dan ook rijkelijk laten inspireren door het originele Super Mario Kart. Uiteraard missen Mario en kornuiten, maar de dierentuindieren maken een hoop goed.

Wacky Wheels

   

Imitation is the sincerest form of flattery, is een bekende uitdrukking. In dat opzicht vormen bovenstaande games vormen in ieder geval een mooi eerbetoon aan Mario Kart. Kennen jullie nog fijne of bijzondere klonen? Ik verneem ze graag in de comments!

REACTIES (27) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord