De beste Anime voor beginners - Animazing 

De beste Anime voor beginners - Animazing 2018-02-06T15:27:43
Welkom bij het eerste artikel van Animazing, waarin Enzio verschillende onderwerpen met betrekking tot anime bespreekt. Vandaag stelt hij een lijstje samen van de beste anime voor beginners. Wil jij graag anime een keer proberen en weet je niet waar je moet beginnen? Wacht dan niet langer en lees snel verder!

Je hebt er ongetwijfeld een keer van anime gehoord. Maar wat is anime eigenlijk? Laten we het kort houden: anime is een afkorting van animēshon (oftewel animation). Buiten Japan wordt dit woord gebruikt om Japanse tekenfilms en animatiefilms mee aan te duiden. Binnen Japan noemt men alle soorten animatiefilms en tekenfilms, zowel binnen- als buitenlandse, anime.

Als je er niet zo bekend mee bent, herken je vast wel namen zoals Dragon Ball, Naruto of Pokémon. Stel je hebt het dus nog niet geprobeerd en je zou dit graag willen, waar begin je dan? Geen zorgen, hierbij stel ik een lijstje samen van wat de beste anime zijn voor beginnende kijkers.
   

Death Note

Stel je zou een notitieboek vinden waarmee je elke persoon kan doden, op voorwaarde dat je het gezicht en de naam weet van het slachtoffer. Wat zou jij hiermee doen? In deze meeslepende anime – en dan heb ik het niet over de überslechte Netflix film – vindt een slimme, middelbare scholier genaamd Light Yagami dit dodelijke notitieboek.

Na het lezen van de regels van de Death Note besluit Light om dit te testen bij een misdadiger en zodra hij erachter komt dat het boek werkt, wil hij met deze goddelijke krachten een nieuwe wereld creëren waarin criminelen niet de kans meer krijgen om misdaden te plegen. Criminelen die dat alsnog doen worden opgeschreven in de Death Note en zullen vervolgens sterven.

Death Note

De politie ontdekt echter snel dat een seriemoordenaar criminelen als doelwit heeft en probeert daarom de dader te arresteren. Om dit te doen, rekenen de Japanse onderzoekers op de hulp van de beste detective ter wereld: een jonge en excentrieke man die alleen bekend staat onder de naam L. Zal deze jonge detective ontdekken wie de seriemoordenaar is? Of kan Light uit zijn handen blijven en de idealen van zijn nieuwe wereld doorzetten?

Om antwoorden op deze vragen te krijgen, zal je Death Note moeten proberen. Death Note is een zeer aangrijpende anime, een indrukwekkend kat en muis spel dat je nagelbijtend kijkt om erachter te komen hoe de serie verder gaat. Er komt niet te veel rare poespas bij kijken, waardoor het zeer toegankelijk is voor nieuwkomers. Bovendien is het niets voor niets een van de meest populaire anime van vandaag.

    

Attack on Titan (Shingeki no Kyojin)

Mag het van jou wel iets extremer? Hoe klinkt iets zoals grote, naakte, geslachtsloze titanen die mensen opeten? Oké, voordat je denkt laat maar zitten, hear me out. Hoewel het concept vaak ontzettend ongemakkelijk klinkt, zul je zien dat het vetter is dan de synopsis doet vermoeden. Attack on Titan is een redelijk recente anime die ontzettend snel populair is geworden. De animatie is gruwelijk vet, de gevechten zijn fascinerend en het verhaal is retegoed. Hierdoor is het een aanrader voor een nieuwkomer. Ik zal de anime verder uitleggen.

Eeuwen geleden stierf de mensheid bijna uit door monsterlijke, humanoïde wezens die titanen werden genoemd. Hierdoor werden mensen gedwongen om zich in angst te verbergen achter gigantische, hoge muren. Wat deze titanen zo angstaanjagend maakt, is dat hun smaak voor menselijk vlees niet uit honger is geboren, maar uit genot.

Attack on Titan

Nadat de mensheid zich heeft veplaatst achter de grote muren, was er eindelijk weer hoop en vervolgens ging er honderd jaar voorbij zonder een enkele titanenontmoeting. Maar dan weet een kolossale titaan de ijzersterke buitenmuur te doorbreken en moet de mensheid zich weer klaarmaken voor de strijd.

Eren Yeager, de hoofdpersoon, lijdt een vreselijk persoonlijk verlies aan de hand van de titanen en hij zweert dat hij de titanen uit zal roeien. Hij sluit zich aan bij een elite militaire eenheid die de genadeloze titanen buiten de bescherming van de muren bestrijdt. Samen met zijn vrienden strijden ze mee in de wrede oorlog tegen de titanen en proberen ze een ​​manier te vinden om ze te verslaan voordat de laatste muren zijn doorbroken.

    

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Je hebt Fullmetal Alchemist en Fullmetal Alchemist: Brotherhood. Het grootste verschil tussen deze 2 anime is dat Fullmetal Alchemist: Brotherhood het complete verhaal volgt van de manga, en Fullmetal Alchemist niet. Aangezien Brotherhood dus veel dichter bij het originele source material ligt, wordt dit gezien als de canon versie (lees: officiële versie) van de anime en gaan ik deze ook bespreken.

Alchemie is gebonden aan de wet van gelijkwaardige uitwisseling,  iets wat de jonge broers Edward en Alphonse Elric pas realiseren na een poging tot menselijke transmutatie: de enige verboden daad van alchemie. Ze betalen een vreselijke prijs voor hun overtreding: Edward verliest zijn linkerbeen, Alphonse zijn fysieke lichaam. Het is alleen door het wanhopige offer van de rechterarm van Edward dat hij Alphonse's ziel kan vastmaken aan een ridderharnas. Na deze traumatische gebeurtenis gaan de broers op pad in de hoop dat ze allebei uiteindelijk zullen terugkeren naar hun oorspronkelijke lichaam. Edward gebruikt metalen ledematen en wil een staatsalchemist worden, oftewel de Fullmetal Alchemist.

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Drie jaar later zoeken de broeders de Philosopher's Stone, een mythisch relikwie dat een alchemist in staat stelt de wet van gelijkwaardige uitwisseling te overwinnen. Zelfs met militaire bondgenoten aan hun kant, raken de broers verstrikt in een landelijke samenzwering die hen niet alleen leidt naar de ware aard van de ongrijpbare Philosopher's Stone, maar ook naar de duistere geschiedenis van hun land. Terwijl de broers racen tegen de tijd om hun lichamen terug te halen, vragen Edward en Alphonse zichzelf af wat ze moeten doen om zichzelf weer mens te maken, met de consequentie dat dat hun menselijkheid juist misschien zal wegnemen.

Fullmetal Alchemist Brotherhood is een meeslepende serie bomvol gruwelijke actiemomenten, heerlijke humor en heel veel drama. Zullen we jongens weer terugkeren naar hun originele lichamen, of raken ze verloren in de resultaten van hun zoektocht? Het is een echte aanrader voor beginnende anime kijkers en tegelijkertijd één van de best scorende anime series.

    

Your Name (Kimi no Na wa)

Wat zo heerlijk toegankelijk is aan deze anime, is dat het een anime-film is. Dus als je niet veel tijd hebt, ben je binnen 2 uur klaar met het verhaal en hoef je niet meer afleveringen te zien. Deze film is prachtig getekend en is zó razendpopulair, dat de maker van de film heeft gevraagd of fans willen stoppen met kijken ervan. Hij scoort torenhoog in de reviews en fans kunnen er maar niet genoeg van krijgen. Your Name heeft zelfs een plekje veroverd in Wouters Top Twintig Films van 2017. 

Mitsuha Miyamizu, een middelbare schoolmeisje, smacht ernaar om het leven van een jongen in de bruisende stad Tokio te leven - een droom die onvergelijkbaar is met haar huidige leven op het platteland. Ondertussen leeft Taki Tachibana in de stad als een middelbare scholier terwijl hij jongleert met zijn deeltijdbaan en hoopt op een toekomst in de architectuur.

Your Name

Op een dag ontwaakt Mitsuha in een kamer die niet van haar is en plotseling merkt ze dat ze het droomleven in Tokio leeft - maar in het lichaam van Taki! Elders leeft Taki haar leven op het eenvoudige platteland van Mitsuha. Om de dag wisselen ze van lichaam en helpen ze elkaar met de problemen van hun levens.

Deze twee hoofdpersonen beginnen een dramatische impact op elkaars leven te krijgen, met de vraag of dit door het lot komt, of dat dit een andere oorzaak heeft. Bij het nastreven van een antwoord op dit vreemde fenomeen, beginnen ze naar elkaar te zoeken. Of ze dit gaat lukken en hoe dit uitpakt, is dan nog de vraag. Het antwoord? Gewoon de film kijken.

   

Dragon Ball Super

Veel van jullie hebben vast wel Dragon Ball Z (af)gekeken op TV. Waarom niet verder kijken waar je gebleven bent? Dragon Ball Super volgt er meteen na en kent dezelfde stijl, plus alle characters die je in Z hebt leren kennen.

Zeven jaar na de gebeurtenissen van Dragon Ball Z heerst er vrede op de aarde en leven de mensen vrij van alle gevaren op de loer in het universum. Deze vrede is echter van korte duur, want een slapend kwaad ontwaakt in de donkere uithoeken van de melkweg: Beerus, de meedogenloze God of Destruction.

Dragon Ball Super

Verstoord door een profetie dat hij verslagen zal worden door een 'Super Saiyan God', begint Beerus en zijn engelachtige dienaar Whis een zoektocht door het universum naar deze mysterieuze Saiyan God. Het duurt niet lang voordat ze de aarde bereiken waar ze Goku, de machtigste strijder van de aarde, en zijn krachtige vrienden ontmoeten.

Hierna velen nog velen andere arcs van Goku en zijn vrienden waarin Frieza terugkeert, nieuwe tournaments volgen en een nieuw gevaar voor het gehele universum op de loer ligt.

    

My Hero Academia (Boku no Hero Academia)

Wat dacht je van een serie die bomvol zit met overdreven actiescenes? Misschien is My Hero Academia iets voor jou. My Hero Academia is gebaseerd op Amerikaanse superhelden comics, maar dan met de overdreven anime-saus eroverheen gesmeerd. Velen zijn al bekend met het superhelden fenomeen, waardoor de serie een lage instapgrens heeft voor nieuwkomers.

Nieuw ontdekte superkrachten, genaamd Quirks, wordt bij 80 procent van de mensheid ontdekt, van manipulatie van elementen tot shapeshifting. Dit laat de rest van de 20% volledig machteloos, en hoofdpersoon Izuku Midoriya is zo'n individu.

My Hero Academia

Sinds hij een kind was, wilde de ambitieuze, middelbare scholier niets liever dan een superheld zijn. Izuku's oneerlijke lot laat geeft hem een enorme bewondering voor superhelden. Dan ontmoet Izuku de nummer één held en zijn persoonlijke idool, All Might en hij heeft Izuku gekozen om zijn opvolger te zijn!

Na vele maanden van afmattende training, wordt Izuku een student van UA High, een prestigieuze middelbare school die beroemd is om zijn uitstekende heldentrainingsprogramma, waarbij de eerstejaarsstudenten van dit jaar er bijzonder veelbelovend uit zien. Met zijn bizarre maar getalenteerde klasgenoten en de grimmige dreiging van een evil organisatie, zal Izuku snel leren wat het werkelijk betekent om een ​​held te zijn.

    

Sword Art Online

In het jaar 2022 is de virtuele realiteit met sprongen vooruitgegaan en is er een grote MMORPG met de naam Sword Art Online (SAO) gelanceerd. Met behulp van de ' NerveGear'-technologie (volledige virtual reality) kunnen spelers hun avatars in het spel besturen via hun eigen gedachten.

Kazuto Kirigaya, bijgenaamd 'Kirito', is een van de weinigen die de eerste zending van het spel te pakken krijgt. Hij logt in samen met tienduizend anderen, in een schilderachtige en uitgebreide wereld genaamd Aincrad, die vol zit met fantastische middeleeuwse wapens en gruwelijke monsters. Echter, beseffen de spelers al snel dat ze niet kunnen uitloggen; de hoofdmaker van het spel heeft ze gevangen in zijn nieuwe wereld totdat ze alle honderd levels van het spel hebben voltooid.

Sword Art Online

Om Aincrad te ontvluchten, moet Kirito nu samenwerken met zijn medespelers. Sommigen zijn bondgenoten, terwijl anderen vijanden zijn. Daarbij is het ergste nog niet genoemd, want in Sword Art Online speel je niet zomaar een spelletje: als ze in Aincrad sterven, sterven ze in het echte leven. Kirito moet zich aanpassen aan zijn nieuwe realiteit, vechten om te overleven en hopelijk loskomen van deze virtuele hel.

Sword Art Online is een fijne instap-anime voor bezoekers van PU.nl, want omdat velen van jullie veel gamen, zal je een hoop dingen herkennen in deze anime. Zo is het een MMORPG met verschillende dungeons, weapon skills en items zoals potions die gebruikt moeten worden om te overleven. 

Zo zijn er nog talloze andere anime aan te raden, maar dit is wel een fijn lijstje als je niet weet waar je moet beginnen. Bovenstaande series zijn niet té ingewikkeld en nemen niet veel typisch Japanse dingen mee die raar kunnen zijn voor het Westerse publiek.  Zo zijn typische Shōnen anime (zoals Naruto, Bleach en One Piece) ook goede aanraders voor nieuwkomers, maar ik wilde wat meer opties geven die wat verder uit elkaar liggen.

Heb jij nog goede tips voor beginners, of wil je juist hier de verschillende besproken anime bespreken, laat het dan hieronder weten!
   

De Animazing Serial:

Dinsdag 6 maart:

Top Tien Anime games

Dinsdag 3 april:

Anime vs Manga

REACTIES (65) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord