De 5 beste dingen in Tomodachi Life 

De 5 beste dingen in Tomodachi Life 2014-05-13T17:20:31
Tomodachi is een knotsgekke sim-game van Nintendo. Het is zo debiel dat Roy het woord ‘knotsgek’ zelfs gebruikt. Check hier de 5 aparte dingen die hij meemaakte in deze game.

"Stuur die code van Tomodachi Life maar naar Roy, dat is de grootste Animal Crossing fan." Dat waren de exacte woorden van Tjeerd toen hij een Preview-code ontving voor deze 3DS-titel. Dat deze game in het Westen uitkomt, is een klein wonder aangezien het gehalte ‘Japanse craziness’ alarmerend hoog ligt. De robotstemmen van de Mii’s, de realistische plaatjes van eten en andere willekeurige voorwerpen en de reacties van Mii’s op dingen is awesome en debiel; vooral dat laatste. Wat ik en de rest van de PU redactie meemaakte in Tomodachi lees je hieronder.

Tomodachi Life

 

5. Breakdancende Wouter

Wouter is niet echt een moeilijke eter. Ik heb die man zien lunchen en het is geen raadsel waarom hij geroemd wordt om zijn toiletbezoekjes. Nu heb ik Wouter als Mii in mijn Tomodachi flat gedropt en daar beleeft de man vreemde avonturen. Hij is niet alleen getrouwd met een Mii die ik heb gebaseerd op een willekeurige chick in de trein, maar ik stop het gezicht van Wouter ook vol met allerhande spijzen. Uit betrouwbare bron weet ik toevallig dat hij een onnatuurlijke haat koestert jegens champignons, dus zodra ik paddenstoelen kan kopen, is dat het enige wat hij nog krijgt.

Maar wat voor mij net zo’n grote verrassing was als voor Mii-Wouter, is zijn enorme liefde voor gekookte aubergine. Toen ik hem dat een keer voorschotelde wisten hij en ik niet wat ons overkwam. Zijn ogen werden groot als schotels en ik heb hem zelden zo blij gezien. Check de amateuristische vage videobeelden hieronder maar.

 

4. Graddus trouwt met Alie

Graddus en Alie waren een van de laatste aanwinsten waarvoor ik de tijd had genomen om ze te creëren. Daarom maakte ik het mijn doel om de twee te laten trouwen. Dat klinkt lastig, maar het enige wat ik daarvoor hoefde te doen, was zorgen dat ze alleen met elkaar in contact kwamen. Elke keer wanneer een bewoner vroeg of ik ze voor wilde stellen aan Alie of Graddus, wees ik ze keihard af. Ik liet de twee afglijden in een sociaal isolement, puur en alleen zodat ze dan samen zouden eindigen of voor eeuwig alleen zouden zijn, starend naar de muren van hun appartement die net zo leeg is als hun zielen.

Uiteindelijk is het mij, de almachtige heerser van het Tomodachi universum, gelukt! Graddus vroeg me of ik hem wilde helpen met zijn aanzoek. Hij wist natuurlijk niet dat ik hem hier praktisch toe had gedwongen. Maar het kwaad was geschied. Alie en Graddus trouwden en de Mii’s die ze praktisch nooit zagen, waren op de bruiloft met een zekere leegte in hun ogen. Gelukkig hebben we de foto's nog!

 

Tomodachi Life

 

3. Mijn eigen kindje

Vanzelfsprekend heb ik ook mijn eigen evenbeeld gemaakt en een chick die ik ken en in het echte leven niet kan krijgen. Maar in Tomodachi Life is dat een ander verhaal... Een beetje sociaal isolement hier, een paar lieve woordjes daar et voilà. Trouwen en shit, je weet hoe het gaat. Na een tijdje huisje en boompje te hebben gehad, volgt beestje al snel. In de vorm van een kind dan. Ik en mijn baby kregen een baby. Het was prachtig.

Of ja, het zou prachtig moeten zijn... Het werd een jongetje (omdat ik daarvoor koos) met de naam Aiden (omdat zij daarvoor kozen en ik te lui was om er zelf een te bedenken). Het enige probleem is dat Aiden zijn moeders ogen, mond, wenkbrauwen en haarkleur heeft, maar mijn haar en hoofdvorm... Precies, het kleine monster lijkt op een kale chick met een enorm hoofd. Fuck.

Tomodachi Life

 

2. Neef en nicht die trouwen

Nu moeten jullie even opletten, want het wordt een beetje ingewikkeld hier. Ik heb zelf dus een kindje in Tomodachi Life, maar mijn broertje woont ook in dit wereldje, en onze familie weet van wanten want hij is ook al lang en breed vader. Het is trouwens mogelijk om aan te geven in de game wanneer Mii’s familie zijn van elkaar. Nu is het zo dat kinderen redelijk vlot opgroeien en dan zelf hun intrek nemen in het appartementencomplex. Dan kunnen zij ook beginnen met het grote mensenleven én het aangaan van relaties.

Nu heb ik een duivels plan bedacht om Nintendo een hak te zetten. Vorige week was de grote N nogal in opspraak gekomen vanwege het ontbreken van homoseksuele relaties. Dat is voor velen natuurlijke een kwalijke zaak. Nu ga ik de komende dagen proberen om mijn kind aan dat van mijn broertje te koppelen, want als neef en nicht wel kunnen trouwen, dan moeten een koppel van hetzelfde geslacht ook niet zo erg zijn toch?

Tomodachi Life

 

1. PU-Tang Clan optreden

In de preview van Tomodachi Life had ik al een kleine rapgroep opgericht, maar deze is helaas uit elkaar gegaan vanwege een ruzie over wie de frontman mocht zijn. Daarna zijn ze weer bij elkaar gekomen inclusief twee nieuwe leden. De naam PU-Tang Clan is vanaf heden niet meer uit de rapscene weg te denken. Check hier hun eerste single ‘Players 4 life’.

Zoals jullie zien, is Tomodachi Life levendig alsof het gebouwd is op de bron der jeugd. Er gebeurt altijd wel iets debiels, en is dat niet het geval, dan regel ik dat zelf wel.

REACTIES (25) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord