De 10 bruutste momenten in Dragon Ball Z 

De 10 bruutste momenten in Dragon Ball Z 2020-01-15T14:10:44
Met de release van Dragon Ball Z: Kakarot om de hoek ziet Marvin zijn kans schoon om een lijstje te maken van z’n favoriete jeugdserie. Eentje waarin grote, gespierde goden elkaar de hersens inslaan en kleine, kale mannen geowned worden. Houd je drakenballen maar vast, dit zijn de bruutste momenten uit DBZ!

Natuurlijk is dit lijstje gebaseerd op wat ik bruut vind en vooral op de dingen die mij na al deze jaren goed zijn bijgebleven (lees: me in mijn nachtmerries achterna zitten). Dat betekent ook dat ik het voornamelijk bij Dragon Ball Z houd, met een klein uitstapje naar de absurde wereld die Dragon Ball heet. Wist je bijvoorbeeld dat Krillin geen neus heeft? Ja, dat is het soort belangrijke info waar je hier voor komt, al bewaren we de gekke feitjes voor een andere keer en is het vooral Krillins dood die shinet in deze lijst. Voorproefje:

Goku Nutbuster
                

Trunks, de Frieza-hakmolen (Dragon Ball Z aflevering 120)

Dat eerste, gigantische gevecht tussen Goku en Frieza waarbij onze favoriete held voor het eerst Super Saiyan gaat, kennen we nu wel. Ja, het was bruut, maar het was ook verdomd langdradig. De makers van DBZ besloten grofweg drie maanden aan uitzendtijd te gebruiken om VIJF MINUTEN in DBZ-tijd te laten zien. Vijf minuten, want veel langer dan dat kon het gevecht tussen Frieza en Goku niet duren.

Dat Frieza enkele afleveringen later terugkeerde - opnieuw opgebouwd met behulp van een hoop metaal – was geen goed teken. Hij had ditmaal zelfs zijn nog sterkere vader King Cold bij zich, dus dat beloofde een gevecht dat nog méér dan 19 afleveringen zou duren. Dat maakt het des te bruter dat de toen nog onbekende Trunks uit het niets opduikt, en binnen drie minuten vrij letterlijk gehak maakt van Frieza. Trunks werd in één klap mijn favoriete personage, want hij ging te werk zoals geen andere Saiyan dat lijkt te kunnen. Efficiënt. Frieza keert natuurlijk nog zeshonderd keer terug, maar dat maakt dit moment niet minder bevredigend:


               

Super Buu’s ‘Human Extinction Attack’ (Dragon Ball Z aflevering 256)

‘Ooee, fireworks!’ – famous last words. Mocht je ooit mysterieuze roze lichten in de hemel zien, blijf dan niet als een malloot staan kijken naar de mooie lichtjes en ren voor je leven. Voor je weet zit een of andere roze blob met een gezicht namelijk zijn ‘Human Extinction Attack’ uit te oefenen, en zoals de naam doet vermoeden wil je die vermijden – uhh, tenzij een menselijke kebab worden jouw ding is.

Super Buu vaagt in deze aflevering zonder enige moeite een overgroot deel van de mensheid weg, met dank aan Piccolo. Jep, de groene man die zich maar al te graag als menselijk schild gedraagt gaf Buu het idee om de mensheid even uit te moorden terwijl ze wachten op een sterke tegenstander voor Buu. Oeps. Gelukkig is de reactie van Mr. Popo op deze genocide eentje om in te lijsten (en bestaan er nog dingen als de dragon balls):

Mr Popo reactie
                

Cell zuigt (Dragon Ball Z aflevering 142)

Cell staat bij veel Dragon Ball-fanaten bekend als de bruutste bad guy ooit, met dank aan de rust waarmee hij complete planeten zou kunnen afslachten. De eerste keer dat we hem in actie zien in Dragon Ball Z is tevens een van de meest fucked up momenten uit de hele serie – een moment die bij nader inzien mijn liefde voor horrorfilms wel eens geïnspireerd zou kunnen hebben. In deze aflevering leren we namelijk dat Cell zuigt, en hoe. Piccolo kan niet anders dan met een typisch ‘Nani?!”-gezicht toekijken terwijl Cell zijn angel in een dikke, rijke man steekt en hem vervolgens van binnenuit opslurpt. Opslurpt, ja. Inclusief in elkaar vallende huid – puik vermaak, zo’n kinderserie.


             

Vegito-snoepje vs Super Buu (Dragon Ball Z, ‘The incredible fighting candy’, afl. 272)

‘You just seemed so desperate to eat me’ is een zinnetje die je in Dragon Ball-fanart zou verwachten. Toch wordt het geroepen door Vegito in een van de meest absurde, hilarische en nachtmerrievullende gevechten uit Dragon Ball Z. Super Buu houdt nogal veel van eten, en hij is er ook niet vies van om zijn tegenstanders in snoepjes te veranderen. Een klein balletje worden is echter geen reden voor Vegito om bij de pakken neer te gaan zitten, met als resultaat en van de meest bizarre ass whoopings uit de geschiedenis:


              

Krillins dood (Dragon Ball Z aflevering 95)

Krillin is eigenlijk een wandelende meme in de Dragon Ball Z-fandom, maar toch is hij een enorm belangrijk personage. Het is immer wanneer Krillin geowned wordt dat zijn sterkere vrienden compleet de pan uitflippen en nóg sterker worden, met als belangrijkste moment misschien wel zijn allereerste sterfscene in DBZ (en Goku’s daaropvolgende Super Saiyan-transformatie). Het moment zelf is… akelig. Erg akelig. Goku’s beste vriend, iemand die al sinds zijn jeugd bij hem is, wordt te grazen genomen door Frieza terwijl iedereen toekijkt en Frieza smeekt om te stoppen. ‘Frieza, don’t do it!’ En Krillins laatste ‘GOKUUUU!!’ Pijnlijk:


                  

De Namek-kindermoorden (Dragon Ball Z aflevering 46)

Aah, infanticide. Een eeuwenoude traditie die wordt gepropageerd door iconische personages als Anakin Skywalker en Joffrey Lannister. Maar ook Dragon Ball Z is niet vies van een beetje kindermoord, zo blijkt uit een scene waar we niet al te lang bij stil willen staan. De casual aard waarmee Frieza’s slaafje Dodoria een Namekiaans kind opblaast (nadat hij z’n vaders nek breekt) is namelijk ijzingwekkend, en als je er te lang bij stil staat zal dat nare glimlachje van hem je nog lang achterna zitten.

Dodoria vs kinderen
             

Gohans afmatpartij (Dragon Ball Z aflevering 52)

Laten we even doorgaan met dit thema en niet vergeten dat Gohan vijf jaar oud was toen hij harder in elkaar werd getrapt dan Goku door Jiren in DB Super. Gelukkig voor Gohan overleeft hij het onderstaande gevecht maar net – het wordt hierdoor in ieder geval erg duidelijk waarom hij op latere leeftijd besluit te stoppen met vechten. Op deze leeftijd kijkt het gemiddelde kind naar Teletubbies, maar Gohan moet het opnemen tegen iemand die tien keer zo groot en minstens 1.000 keer zo sadistisch is als hij. Dat laatste shot van Gohan die op de grond ligt met (waarschijnlijk) een gebroken nek én rug is nachtmerrievoedsel. Vijf. Jaar. Oud.


                  

Videl vs. Spopovich (Dragon Ball Z aflevering 216/217)

We kunnen geen DBZ-lijstje maken zonder er minstens één Tournament in te stoppen, toch? Nou, dat doen we met het gevecht tussen Videl en Spopovich, waarin Gohans liefje vermorzeld wordt door de reus die onder Babidi’s controle staat. Het gevecht duurt ongeveer een kwartiertje en beslaat twee afleveringen (check hier deel 1), maar vooral de laatste vijf minuten zijn ongekend bruut. Videl heeft op dat moment eigenlijk niets meer in te brengen en wordt al luid schreeuwend met de grond gelijk gemaakt, terwijl Gohan en co toekijken. Er voltrekt zich bijna een Oberyn vs. Mountain-scenario – je weet wel, het soort waarbij hoofden ontploffen – maar daar wordt gelukkig net op tijd een stokje voor gestoken.


             

Piccolo trekt z’n arm eraf (Dragon Ball)

Oké, dit is stiekem niet Dragon Ball Z, maar Piccolo’s regeneratie is iets wat ook in die serie vaak terugkomt. Aan het begin van Dragon Ball wisten we nog bijzonder weinig over Piccolo, wat het moment waarop hij besluit zijn eigen arm eraf te trekken des te meer fucked up maakt. Er lijkt enorm veel tijd gestoken te zijn in het animeren van deze scene, en de combinatie van al dat bloed, de slappe arm die op de grond valt en Piccolo’s uiterst pijnlijke regeneratie maken het Bruut met een hoofdletter b:


               

Gohan blaast Cell op (Dragon Ball Z aflevering 191)

Cell was verdomme sterk. Zó sterk dat dat hij tot op de laatste moleculen weggevaagd moest worden, en dat is exact wat Gohan met behulp van zijn vader voor elkaar krijgt. Het resultaat is een van de bekendste scenes van heel DBZ, met Gohan die slechts één arm kan gebruiken en Cells lichaam die uit elkaar wordt getrokken door de kracht van Gohans explosie. Smullen:

Welke brute DBZ-momenten zijn jou bijgebleven? Drop het in de comments! Degene die het bruutste moment plaatst krijgt van mij een nieuwe game-PC, zodra ik die verdraaide drakenballen heb opgespoord... 

Android 17 vs Gero

REACTIES (25) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord