Avengers: Endgame, Spider-Man: Far From Home en Joker – Super Power Unlimited 

Avengers: Endgame-trailer geanalyseerd! - Super Power Unlimited 2018-12-17T16:31:23
Welkom bij Super Power Unlimited, dé rubriek die wekelijks het meest geeky film- en serie-nieuws voor je op een rijtje zet. Vandaag kijken we eens goed naar de trailer van Avengers: Endgame, is er veel nieuws over Spider-Man: Far From Home en zijn de opnames van Joker afgerond.

Deze week in Super Power Unlimited hebben we een korte analyse van de Avengers: Endgame-trailer, geven we een eerste beschrijving van het verhaal in Spider-Man: Far From Home en krijg je de laatste setfoto’s van Joker te zien. Maak je klaar om geeky te gaan!
      

Avengers: Endgame trailer is gedropt, tijd voor een korte analyse!

Na een periode van Avengers-cluster fucks op het internet dropte hij afgelopen vrijdag eindelijk: de trailer van de vierde Avengers-film. In tegenstelling tot wat de gebroeders Russo eerder beweerden (‘Endgame is niet de naam’), heet Avengers 4 nu officieel Endgame en na het zien van de eerste trailer werd meteen duidelijk dat we een duisteren pagina in Phase 3 van het MCU hebben bereikt.

Na de gevechten op Titan in Infinity War is Tony Stark gestrand in de ruimte en likken de overgebleven Avengers hun wonden op aarde. Voor het eerst sinds het instorten van S.H.I.E.L.D. heeft een grote schurk (waarschijnlijk) onherstelbare schade aangericht in het MCU. Thanos verzamelde alle infinity stones en roeide de helft van het universum uit, waardoor helden als Spider-Man en Doctor Strange verdwenen zijn.

Enkele shots uit de trailer maakte de PU-redactie laaiend enthousiast, waaronder die van het harnas van Thanos. Dit is een prachtige referentie naar het laatste deel van de Infinity Gauntlet comic-reeks, waarin Thanos z'n strijdoutfit ook op deze manier bijna letterlijk aan de wilgen hangt. De man is gepensioneerd, dat moge duidelijk zijn aan dit beeld.

Thanos scarecrow

Ook de camerabeelden van Scott Lang aan het einde van de trailer lijken interessant. Steve Rogers vraagt namelijk aan Natasha of zij hier oude archiefbeelden zien, een vraag die de PU-redactie zichzelf ook stelt. Kijk eens in de linker bovenhoek van bovenstaande afbeelding. Daar lijkt 1983 te staan. De laatste keer dat we Scott als Ant-Man zagen, zat hij gevangen in de Quantum Realm. Hank, Janet en Hope hielden toezicht op Scott vanuit aarde, toen zij de pech hadden om weggesnapt te worden door Thanos, waarbij Scott alleen overbleef, zwevend in de Quantum Realm.

Wat de PU-redactie zich nu afvraagt: zou Scott door de tijd gereisd kunnen zijn? Hank waarschuwde Scott nog om op te passen voor ‘time vortexes’ voordat hij de Quantum Realm ingestuurd werd, dus het is mogelijk dat Ant-Man via de Quantum Realm terug in de tijd is gereisd om de Avengers te bereiken. Waarom hij helemaal terug naar de jaren tachtig is gegaan vormt het volgende vraagstuk, maar op die vraag hebben we nog geen antwoord… Het shot maakt de aanname van het ongedaan maken van de ‘snap’ door middel van tijdreizen wel een stuk geloofwaardiger.
         

Heel veel Spider-Man: Far From Home-nieuws!

De trailer van Spider-Man: Far From Home is geshowd op Comic Con Xperience (CCXP) 2018 in Brazilië. Aanwezigen tijdens het event hebben op internet een beschrijving gedropt, die je hieronder kan lezen:

Het lijkt er dus op dat Mysterio (Jake Gyllenhaal), de meester der illusie, zich voor gaat doen als een superheld voordat hij door Spider-Man (Tom Holland) ontmaskerd wordt. Deze theorie werd op CCPX18 min of meer bevestigd door Tom Holland en Jake Gyllenhaal zelf, tijdens een speciaal Spider-Man: Far From Home-panel:

Het verhaal van Far From Home lijkt dus een stuk origineler te worden dan je zou denken. Volgens Tom Holland werken Spidey en Mysterio (AKA de held 'Mystyius') samen om tegen de Elementals te vechten. We dachten dat Mysterio vanaf het begin de main bad guy zou zijn, maar dat lijkt dus niet zo te zijn. Tom Holland beschreef verder de relatie tussen Peter en Quentin Beck, die hij als 'Brothers in Arms' bestempelde. Hoe zal de dynamiek tussen held en schurk zijn? Wij zijn heel benieuwd.

Tenslotte hebben we inmiddels ook een duidelijke blik op het Spider-Man-pak dat Nick Fury aan Peter Parker gaat geven. Zoals je misschien al merkt heeft Marvel de nodige inspiratie geput uit de Noir-suit van Spider-Man in de comics:

Spider-Man: Far From Home draait vanaf 4 juli 2019 in de Nederlandse bioscopen.
       

Gotham City heeft Batman nodig in nieuwe trailer Gotham seizoen 5

Het vijfde seizoen van Gotham begint bijna en uiteraard blijven de trailers maar komen. Onderstaande trailer verscheen afgelopen weekend en laat zien dat Gotham City Batman keihard nodig heeft. Bruce Wayne is kort in actie te zien, maar een Batman-pak ontbreekt nog. Zal de jonge Caped Crusader überhaupt te zien zijn als Batman? Aan de hoeveelheid schurken in de trailer te zien kan hij niet snel genoeg zijn kostuum aantrekken!


        

Opnames van Joker zijn afgerond, laatste setfoto’s gedeeld

De opnames van grote superheldenfilms vinden meestal in het geheim plaats met zo af en toe een lekje van setbeelden, maar bij Joker lijkt het omgekeerde het geval. De afgelopen weken kon je rustig meekijken met de productie van het schurkenverhaal rondom Arthur Fleck (Joaquin Phoenix), die zich ontwikkelt tot de geschifte crimineel The Joker. Sinds de eerste afbeelding van Phoenix in clownsschmink zag je regelmatig foto’s of video’s voorbij komen in Super Power Unlimited, maar vandaag moeten we toch echt de laatste setfoto’s laten zien. De opnames zitten er namelijk al op!

Het grote werk, de post-productie, begint nu en zal de geschoten scenes omtoveren tot de film die je volgend jaar in de bioscopen gaat zien. Elke vorm van context ontbreekt bij deze foto’s, maar het zou toch dope zijn als de heren van de montage Arthur Fleck in één stilstaand shot in de Joker kunnen veranderen. Hoe verder hij naar beneden gaat, hoe verder hij ontaard in de krankzinnigheid van de Joker. Zie je het al voor je?

Joker draait vanaf 3 oktober 2019 in de Nederlandse bioscopen. 
    

DC maakt een Plastic Man-film

DC werkt aan een film rondom Plastic Man, een komische actiefilm over Patrick O’Brian, een crimineel die zijn leven heeft gebeterd. Tijdens zijn tijdperk als lid van een bende bad boys is hij aanwezig bij een overval die helemaal mis gaat. Patrick wordt neergeschoten en zijn lichaam wordt vervolgens -uiteraard- vermengd met een of ander chemisch goedje. Hij wordt wakker met een vrij ongebruikelijke superkracht: zijn lichaam kan de meest rare vormen aannemen en is bijna oneindig uit te rekken. Uiteindelijk gaat Patrick bij de politie werken en gebruikt hij zijn krachten dus voor het goede.

Plastic Man heeft nog geen regisseur, maar wel een schrijver: Amanda Idoki, die vrij onervaren is wat betreft filmscripts. Haar enige andere feature film heet Breaking News in Yuba County en is momenteel in pre-productie, dus die bestaat technisch gezien nog niet eens.

Komische helden hebben we aan de kant van Marvel al gehad met Ant-Man, wat redelijk succesvol is gebleken, en wat betreft DC krijgt Shazam ook een komische behandeling. Ook over Marvel-personage Howard The Duck verscheen in 1986 een film, maar over de kwaliteit van die film valt te discussiëren. Hij was in ieder geval wel lekker zelfbewust!

Wanneer de elastische DC-goedzak te bekijken is, is nog niet bekend.

Dat was hem weer, de Super Power Unlimited van deze week. Hieronder verschijnt later ook de videoversie waarin bovenstaand nieuws en andere onderwerpen over Captain Marvel en het MCU worden besproken. Voor nu cheers en tot de volgende Super PU!

Super Power Unlimited Week 1

Super Power Unlimited Week 2

Super Power Unlimited Week 3

Super Power Unlimited Week 4

Super Power Unlimited Week 5

Super Power Unlimited Week 6

Super Power Unlimited Week 7

Super Power Unlimited Week 8

Super Power Unlimited Week 9

Super Power Unlimited Week 10

Super Power Unlimited Week 11

Super Power Unlimited Week 12

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord