Alles wat je moet weten over Wizards Unite 

Alles wat je moet weten over Wizards Unite 2019-04-14T18:32:33
Accio! LauraJenny sommeert je Harry Potter-style, want het is de hoogste tijd om het te hebben over Wizards Unite. Het is een mobiele game gemaakt door het zeer succesvolle Niantic, maar wat houdt het nou precies in? Lumos Duo! LauraJenny schijnt wat licht op de zaak.

wizards unite
   

Voordat we in alles tovenaar duiken, kijken we eerst nog even naar Niantic. Immers is de studio achter een game heel bepalend voor hoe een game uiteindelijk wordt. Niantic was ooit een start-up van Google, tot het succes kwam en Niantic onafhankelijk werd. Niantic had groot succes met augmented reality-spel Ingress. Hiermee kon je via een app op je telefoon bepaalde objecten in de echte wereld als het ware overnemen. Dus als er bijvoorbeeld een raar kunstwerk in je buurt was, dan kon je daar heel makkelijk de baas van worden omdat je er vaak in de buurt was. Maar je moest ook zorgen dat je “je” object verdedigde met wapens, mocht iemand anders het over willen nemen.

Ingress was een groot succes, maar dit concept van Niantic werd pas echt groot in een iets andere vorm, namelijk die van Pokémon Go. Ik hoef jullie niet te vertellen hoe immens populair die app was en binnen sommige kringen nog steeds is. Er ligt dus best wat druk op Niantic om weer een succesvolle app te maken die iedereen tenminste een zomer in zijn greep houdt. Gaat dat ze lukken met hun nieuwe game: Wizards Unite?


   

Mysterieuze artefacten

Dat kunnen we natuurlijk nog niet weten, maar we kunnen wel kijken wat er al over de app bekend is. In november 2017 werd aangekondigd dat Niantic ermee bezig was, samen met Warner Bros, dat de rechten heeft over de Harry Potter-franchise. Het idee is een soort samensmelting tussen Ingress en Pokémon Go, want je kunt volgens Niantic “in de echte wereld mysterieuze artefacten vinden, toverspreuken leren en legendarische beesten en iconische personages tegenkomen”.

Dat kleine beetje informatie was natuurlijk genoeg om iedereen vol verwachting te doen wachten op meer informatie, en natuurlijk het liefst een spoedige releasedatum. Harry Potter is net als Pokémon een enorm geliefde franchise. En ook nog eens heel tijdloos. Er zijn al heel lang geen boeken of films verschenen over Harry Potter zelf, en toch heeft hij nog steeds een speciaal plaatsje in de harten van de fans.

Maar, wat is er inmiddels nog meer bekendgemaakt over deze app? Schijnbaar is er iets gebeurd genaamd The Calamity, dat ervoor zorgde dat allerlei objecten en personages die normaliter alleen in de magische wereld zijn, nu in de wereld van de Muggles (mensen) zijn terechtgekomen. Door augmented reality in te zetten kun je deze objecten in de echte wereld vinden. Jij bent in dit geval een Statute of Secrecy-heks of -tovenaar en het is aan jou om die magische dingen (die Foundables worden genoemd), terug te brengen naar de tovenaarswereld.

Wizards Unite
   

Een beetje RPG

Er worden wat roleplaying-elementen toegevoegd, want je kunt je eigen personage samenstellen. Zo kies je je eigen toverstok, huis en kies je je eigen beroep. Je kunt AUror, Magizoologist of Professor zijn. Uiteraard heeft elk beroep zijn eigen vaardigheden die je moet ontwikkelen en dat doe je via lessen in tovenarij. Er zit bij elk beroep een skilltree waarin je zelf kunt kiezen welk pad je kiest om de ultieme Magizoologist, Professor of Auror te zijn. Je hebt het nodig om sterker te worden en daardoor beter bestand te zijn tegen die slechteriken. Mocht je spijt hebben van je carrièrekeuze, dan kun je altijd veranderen (zonder dat je je voortgang verliest).

Je vindt die objecten natuurlijk niet zomaar overal, want je ziet ze op een Google Maps-achtige kaart, net zoals bij Pokémon Go. Je vindt ze parkjes, zomaar op straat, maar ook in publieke gebouwen zoals scholen, monumenten en bibliotheken. Je mag ze ook niet zomaar meenemen, er komt natuurlijk wat magie bij kijken om ze de jouwe te maken. Dat doe je door toverspreuken te leren en deze te gebruiken in een soort gevecht met spinnen, Dementors en ander duister gespuis (Complications genaamd). Elk object dat je vindt en de jouwe weet te maken, komt in je Registry te staan en het idee is natuurlijk dat je op een gegeven moment je Registry helemaal compleet maakt.


  

Knokken met een Complication

Dat vechten met zo’n Complication doe je door dat wat er op je scherm verschijnt na te doen op je scherm. En dat vechten kan niet zomaar altijd: er is Spell Energy dat naar beneden gaat, dus je moet regelmatig bij Inns stoppen voor een hapje en drankje. Daarmee herlaadt je jezelf weer en je vindt die Inns op je Maps. En wat in Pokémon Go Gyms waren, zijn nu FOrtresses, waar je met zijn vijven tegelijk tegen grotere monsters kunt vechten, zoals vampiers en Death Eaters, waarmee je mooie dingen voor je Registry vrijspeelt. Er zijn her en der ook toverdrankjes te vinden die verschillende dingen in de game kunnen unlocken.

Tot slot is er nog iets speciaals in dit spel, en dat zijn de Portkeys. Hiermee kun je in een 360-graden-scène van Harry Potter stappen door augmented reality. Ook hier kun je weer speciale objecten vinden en kom je natuurlijk personages tegen die je uit de franchise kent. Zit je totaal niet te wachten op al die augmented reality (die toch vaak wat meer van de batterij van je smartphone vraagt), dan kun je die ook uitschakelen.  

Nog voor de zomer uit?

Volgens Niantic komt Wizards Unite nog voor de zomer van 2019 uit op Android en iPhone, maar een harde releasedatum is er vooralsnog niet. Ook is het nog onbekend of het spel in een keer voor de hele wereld beschikbaar is, of per regio wordt uitgerold. Handig om te weten: hoewel het spel free-to-play is, zijn er wel in-app aankopen, maar op dit moment is het nog onduidelijk wat dat inhoudt. De game wordt in het Nederlands beschikbaar, maar is niet voor iedereen: spelers moeten 7 jaar of ouder zijn, in verband met enig klein geweld dat erin voorkomt.

hp
  

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord