Alles wat je moet weten over Pokémon Let’s Go 

Alles wat je moet weten over Pokémon Let’s Go 2018-11-09T15:32:28
Nog een paar dagen en het langverwachte Pokémon Let’s Go komt uit. Is het Pokémon Go? Is het de RPG zoals we die kennen? LauraJenny sloot zich vijf dagen op in een pokéball om te leren wat jij moet weten over deze nieuwe zakmonstertitel.

eevee

We gaan in Game Freaks Pokémon Let’s Go back to basics. We zijn terug in de Kanto-regio en in plaats van de 58 miljoen pokémon die de wereld inmiddels rijk is, doen we het met alleen de 151 eerste generatie-pokémon (yes, eindelijk weer een excuus om met de Poké-rap te kunnen braggen). Het is een soort remake van Pokémon Yellow, maar ook weer helemaal niet. Overigens zitten ook de Mega-evoluties en Alolan-varianten (uit X, Y, Omega Ruby, Alpha, Sapphire, Sun en Moon) erin. Oh, en er zit een nieuwe Steel-Pokémon in de game: Meltan.

Heel simpel gekeken volg je hetzelfde verhaal als je al vijftien keer hebt gedaan: je bent een Pokémontrainer en je wandelt door de hele regio op zoek naar andere trainers om mee te vechten. Omdat die trainers steeds sterkere Pokémon bij zich hebben, is het belangrijk dat jij ook onderweg veel Pokémon probeert te vangen om die strijd wel te kunnen blijven winnen. Op zich is het allemaal vrij bekend, maar er zijn wel verschillen.

pokemon lets go
   

Happy happy Joy Joy-Con

Het is echter niet zo plat als toen, want de graphics zijn volledig 3D. Hierdoor kun je de Pokémon in hun volle glorie bekijken. De besturing is ook anders, je hebt nu een Joy-Con in je handen alsof het een Wii Remote is. Voor het rondlopen en selecteren van Pokémon en aanvallen gebruik je de analoge sticks en de knoppen, maar als je een Pokémon gaat vangen, dan wordt de game wat meer als Pokémon Go. Je gebruikt dan de bewegingsbesturing om Pokéballs te gooien en je gaat dus niet met ze in gevecht zoals vroeger.

Als je een wilde Pokémon vangt, dan krijg je XP op basis van de kwaliteit van je gooibonussen. Er zijn ook ‘candies’ te verdienen, die je kunt gebruiken om de statistieken van je Pokémon omhoog te gooien, zoals de aanvalskracht of snelheid. Je moet gevangen Pokémon daarvoor wel inleveren bij professor Oak. Gezellig dat de goede man ook weer even terug is.

pokemon trainer
  

Samen Pokémon vangen

Het is dus grotendeels hetzelfde als vroeger, maar dan komt dat Pokémon Go-element erin als je een wild Poké-beest wilt vangen. Vind je het niet zo cool overkomen om in een volle trein rare handbewegingen te maken, dan is het ook mogelijk om met de Joy-Con op je Switch geschoven te spelen. De gyroscoop wordt wel gebruikt om de Pokéball te mikken, maar hij wordt gelanceerd met een druk op de knop. Speel je met zijn tweeën (yep, dat kan ook!) dan moet je ze uiteraard wel los gebruiken: de een heeft dan een Joy-Con in de hand en de ander de andere Joy-Con. Je kunt dan samen Pokéballs gooien om de kans te vergroten dat je de Pokémon vangt. Je kunt bij het vangen van de zakmonsters trouwens ook een Pokéball Plus gebruiken in plaats van een Joy-Con.

Wil je met anderen spelen die niet op je bank zitten, dan kan dat ook. Je kunt Wifi gebruiken om aan battles mee te doen en daar kun je dan ook Pokémon verhandelen. Best belangrijk, want anders kun je waarschijnlijk niet alle Pokémon sparen. Waarom? Er is een Pikachu!- en een Eevee!-variant, waarbij je niet alleen een andere starter-Pokémon hebt, maar je ook andere soorten tegenkomt onderweg. Dus wil jij Pokémon uit de Eevee-variant, dan zal je die via Wifi (of lokaal) moeten ruilen. Je kunt daarnaast de eerste generatie Pokémon uit Go in Let’s Go importeren via Bluetooth, maar niet andersom

pokemon gevecht
  

Pikachu is je huisdier

Het mooiste van het spel moet ik je nog vertellen. Dat gaat namelijk over Pikachu en Eevee, de starter-Pokémon. Je kunt ze grappige outfitjes aantrekken en knuffelen. Ik weet dat je het wil. En ze wiebelen met hun staart als er iets moois in de buurt ligt. Was dat het? Wel waar het gaat om je ‘huisdieren’, maar er is wel nog een ding te vertellen wat te bizar is: je kunt op bepaalde Pokémon rijden om zo iets sneller de Kanto-regio te doorkruisen. Welke dat precies zijn, weten we nog niet, maar het is zeker fascinerend. En een beetje zielig, toch? Vanaf vrijdag de 16e maken we het mee, exclusief op Nintendo Switch. Enjoy!


  

In deze serial duiken we de komende maanden in meer aankomende games. Welke, dat houden we nog even geheim. Tot dan!

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord