Alles wat je moet weten over God of War 

Alles wat je moet weten over God of War 2018-04-08T14:36:48
In deze Serial duikt Alie in de toppers van de maand. Ze vertelt je alles wat je moet weten over deze games. We zoomen in op een van de grootste releases van april: God of War. Wat weten we over deze PS4-game, die zich ditmaal afspeelt in de Noorse mythologie?

God of War (ook wel God of War 4 of God of War 2018 genoemd) is een aankomende third-person actie-adventure. De game wordt ontwikkeld door Santa Monica Studio. Het is het achtste deel in de God of War-serie en het vervolg op God of War III (2010). De game verschijnt 20 april op PS4.

God of War
    

Wat gebeurde er in de God of War-serie?

Aangezien deze nieuwe God of War voor PS4 een sequel is op God of War III lijkt het me een goed idee jullie eerste even mee terug te nemen naar de vorige games. Want wat gebeurde er tot dusver ook alweer in de serie?

In God of War (2005) is de Spartaanse soldaat Kratos al 10 jaar in dienst van de Olympische goden. Athena geeft hem de taak om de doos van Pandora te vinden. Dit is namelijk de sleutel om Ares - de God van de Oorlog, oftewel de “God of War”- te verslaan. Kratos was ooit een dienaar van Ares, die hem redde, maar vervolgens trukeerde zijn eigen familie te doden. Nadat Kratos Ares uit de weg ruimt, beklimt hij de berg Olympus om de nieuwe God van de Oorlog te worden.

In God of War II (2007) blijkt Kratos zijn mede-goden boos gemaakt te hebben. Zeus bemoeit zich ermee, maar Kratos wordt gered door de Titaan Gaia. Zij vertelt Kratos dat hij de Sisters of Fate moet zoeken, die zijn dood kunnen voorkomen. Kratos slaagt in zijn missie, maar Athena offert zichzelf op om Zeus te redden. Ze vertelt Kratos dat hij de zoon van Zeus is. Kratos sluit zich aan bij Gaia en de Titanen om Olympus aan te vallen.

In God of War III (2010) wordt Kratos al snel in de steek gelaten door de Titanen. Hij wordt echter wel bijgestaan door de geest van Athena, die hem instructies geeft om de vlam van Olympus te zoeken om Zeus te verslaan. Kratos leert dat de doos van Pandora zich in deze vlam bevindt. Pandora is de sleutel om de vlam te kalmeren en de doos te opnenen. Na het verslaan van Zeus, weigert Kratos om Athena te helpen en hij verdwijnt.

God of War
    

Het verhaal van God of War

Het is overigens niet nodig om bovenstaande games gespeeld te hebben. Natuurlijk is een beetje achtergrond leuk, maar deze God of War beloofd ook geschikt te zijn voor nieuwkomers. 

Vele jaren zijn verstreken sinds Kratos zijn wraak nam. Na zijn laatste ontmoeting met Zeus te hebben overleefd, woont Kratos nu met zijn zoon Atreus in de wereld van de Noorse goden. Om zijn zoon te leren te overleven, moet Kratos zijn rol als vader en mentor omarmen. Kratos onderzoekt of hij zijn duistere zijde heeft doorgegeven aan zijn zoon, waardoor hij tegelijkertijd de kans krijgt om zijn woede te beteugelen en de verschrikkingen uit zijn verleden te compenseren. Terwijl Kratos zijn zoon leert om een god te zijn, leert hij zelf dus om mens te zijn. De Noorse goden zijn zich echter ook bewust van de geschiedenis van Kratos... 

God of War
   

De wereld van God of War

God of War geeft een nieuwe richting voor de serie, omdat het niet meer gebaseerd is op de Griekse mythologie, maar in plaats daarvan inspiratie haalt uit de Noorse mythologie. Je zult enkele van de negen Noorse rijken bezoeken, vol ongerepte natuur met wouden en bergen. De Noorse setting zie je ook terug in de vijanden in de game, zoals trollen, ogres en draugrs.
    

De gameplay van God of War

Bij een nieuwe setting hoort (blijkbaar) geheel nieuwe gameplay. God of War belooft meer dan voorgangers RPG-elementen te bevatten, zo kun je met crafting resources nieuwe armor of upgrades maken. Wat echter vooral een grote impact heeft, is de vernieuwde camera. Deze game maakt namelijk gebruik van een over-de-schouder, vrije camera, hetgeen de dynamiek compleet verandert. De game voelt intiemer, omdat je geen hele grote hordes vijanden voor je kiezen krijgt. Dat betekent echter niet dat de combat minder uitdagend is. Wellicht is deze namelijk zelfs moeilijker en intenser geworden, met lastigere vijanden.

God of War
    

De combat in God of War

Een van de grootste veranderingen is dat Kratos niet langer zijn kenmerkende messen met dubbele ketting gebruikt. Deze raakte hij namelijk kwijt aan het einde van God of War III. In plaats daarvan hanteert hij nu een magische gevechtsbijl, de Leviathan Axe. Deze bijl kan samensmelten met elemental abilities, zoals ijs. Je kunt de bijl gooien en opladen, en er zware of lichte aanvallen mee uitvoeren. Ook kun je de bijl met runes upgraden. Verder draagt Kratos ook een schild met zich mee, dat je zowel offensief als defensief kunt gebruiken.

Ook de quick time events zijn op de schop gegaan. Vijanden hebben twee meters boven hun hoofd, eentje laat hun health zien en de ander geeft stun weer. Als de stun-meter vol is, verschijnt er een prompt waarmee je de vijanden kunt beetpakken. Daarnaast kent deze God of War 2018 een opvolger van de rage ability uit eerdere delen. Tijdens de combat loopt een meter vol, waarna Kratos met zijn blote handen een aanval uit kan voeren. Ten slotte, speelt Atreus eveneens een rol tijdens de combat, zo kan hij op jouw commande pijlen afvuren die de stun meter doen vollopen. Ook kan hij bij grote groepen vijanden, de zwakkere vijanden afleiden.

God of War
    

De ontwikkeling van God of War

Tijdens de PlayStation Experience van 2014 bevestigde creative director Cory Barlog voor het eerst dat men een nieuwe God of War aan het ontwikkelen was. Het zou geen prequel worden, maar waarschijnlijk een reboot van de serie. In 2016 lekte de eerste concept art van de game, waarmee de Noorse setting duidelijk werd. Op de E3 van dat jaar werd de game officieel aangekondigd, inclusief een gameplay demo. De naam God of War, zonder aanvulling van een cijfer, is bewust gekozen om duidelijk te maken dat deze reboot een ware "reimagining" van de serie vormt.
    

God of War versus God of War

Mocht je al eens eerder een God of War-game gespeeld hebben dan is het wellicht goed om te weten dat deze PS4-game toch wel iets serieuzer /volwassener beloofd te worden dan de voorgangers, zo keren de meer controversiele minigames bijvoorbeeld niet terug. Dat neemt echter niet weg dat dit nieuwe hoofdstuk in de serie nog wel gewoon uiterst gewelddadig is. Een nadere vergelijking leert ons verder dat je niet meer kunt springen en zwemmen, en ook zijn de insta-death platformuitdagingen geschrapt. Anders dan rechtstreekse voorganger Ascension kent deze God of War geen multiplayer. De singleplayer game is echter wel langer dan je gewend bent: je moet je minstens 25 à 30 uur kunnen vermaken met het verhaal. Wees trouwens niet verbaasd als Kratos plots anders klinkt. Santa Monica Studio verving voice-actor Terrence C. Carson met Christopher Judge.

God of War
    

De edities van God of War

God of War verschijnt op 20 april op de PS4. De game krijgt drie special editions: de Collector’s Edition, de Limited Edition en de Digital Deluxe Edition. Bij de Collector’s Edition krijg je leuke goodies, zoals: een beeld van Kratos en Atreus, een Steelbook case, houtsnijwerk van de Huldra Brothers, en een map en lithografie. DLC is er in de vorm van een armour set en shield, een PS4 dynamic theme, en een digitaal artbook en comic van Dark Horse Comics. Bij de Limited Edition ontvang je een Steelbook case, een fysieke versie van de Dark Horse artbook, de armour set en shield, en het PS4-thema. De Digital Deluxe Edition bevat in principe hetzelfde als de Limited Edition, maar dan zonder de steelbook case. Het artbook van Dark Horse krijg je er wel bij, maar dan in digitale versie. Als je een van deze edities pre-ordert, krijg je drie shield skins en een XP booster, ook kun je sneller Hacksilver vergaren en sneller perks triggeren. Verder is er de Luck of Ages XP Boost, die je +10 meer geluk oplevert en een extra enhancement slot.

God of War
    

God of War: A Call from the Wilds

God of War: A Call from the Wilds is een op text-based game op Facebook Messenger. De game werd op 1 februari uitgebracht. Als je ‘m uitspeelt, unlock je downloadbare conceptart. Het verhaal volgt Atreus op zijn eerste avontuur in de Noorse wildernis. Na boogschiettraining en het bestuderen van runen met zijn moeder, trekt Atreus de wildernis in. Hij hoort via telepathie de stem van een stervend hert. Hij vindt het hert en houdt deze gezelschap tijdens zijn laatste momenten. Een paar draugrs verschijnen en Atreus probeert hen te bestrijden, maar raakt gewond. Hij wordt gered door Kratos, die op jacht was. De twee vechten vervolgens tegen een revenant voordat ze naar huis terugkeren.

   God of War
        

Zijn jullie wel weer eens toe aan een dosis Kratos en gaan jullie deze God of War checken? Of lijkt de nieuwe richting van Santa Monica Studios jullie helemaal niets? Laat dit en nog veel meer weten in de comments!
    

De alles wat je moet weten over Serial:

Zondag 11 februari:
Alles wat je moet weten over Metal Gear Survive

Zondag 25 maart:
Alles wat je moet weten over Far Cry 5

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord