Afscheid nemen van: Nintendo's Reggie Fils-Aimé 

Afscheid nemen van: Nintendo's Reggie Fils-Aimé 2019-04-11T11:39:31
Studio’s die sluiten, games die worden geannuleerd en fantastische mensen die opstappen. De gamewereld is echt niet altijd rozengeur en manenschijn. Maar, afscheid hoeft niet altijd bitter te zijn. President van Nintendo of America Reggie Fils-Aime zwaait deze maand met opgeheven hoofd af. LauraJenny brengt hem een laatste ode.

Wat gebeurde er?

Niks spectaculairs: de beste man maakte naam bij de televisiezender VH1 om vervolgens in 2003 bij Nintendo meteen te beginnen in een goede baan. Hij werd Executive Vice President of Sales and Marketing voor de Amerikaanse tak van Ninty. Drie jaar later heeft hij zich opgewerkt tot Chief Operating Officer en werd hij als eerste Amerikaan in de geschiedenis van Nintendo of America President. Een rol die hij dertien jaar met verve bekleedde, tot hij dit jaar aankondigde per april met pensioen te gaan. Niet slecht op je 58ste.

Bovendien vertrekt Reggie bij een baan die hem op het lijf was geschreven. Hij maakte zich in 2004 oneindig populair bij gamers door zijn optreden tijdens E3, en zo zijn er nog vele bijzondere momenten gevolgd. Zo bijzonder, dat hij de bijnaam Regginator kreeg. Laten we hem een mooi afscheid bieden en nog een keer onze beste aan Reggie Fils-Aime op te halen:

Hij claimt je aandacht

“My name is Reggie, I’m about kicking ass, I’m about taking names and we’re about making games”. Hij kwam enorm intimiderend over op het podium van Nintendo tijdens E3 2004. Een pak met flinke schoudervullingen, een bloedserieus gezicht en woorden die eerder een dreigement leken dan een belofte. We kenden Reggie toen nog niet zo goed, maar hij was meteen het gesprek van de dag. Oke, de game die hij onthulde, Zelda Twilight Princess was ook het gesprek van de dag. De game-onthulling werd met enorm gejuich ontvangen, zeker omdat deze eerste blik een wel erg bloeddorstige Link toonde. Achteraf bleek dat iets minder heftig. Maar het spel had indruk gemaakt, en Reggie ook. Hij wist meteen alle aandacht op te eisen en dat zou hij in de jaren daarna nog vaak en in vele gedaantes doen.

twilight
   

Zijn woorden over Iwata

Hoewel Reggie enorm grappig uit de hoek kon komen (niet altijd even bewust), was hij ook goed met woorden. Of hij de speech over Iwata tijdens de Game Awards van 2015 zelf heeft geschreven, dat weten we natuurlijk nooit helemaal zeker, maar zijn woorden kwamen binnen. Zijn charisma kon hij dus zowel gebruiken om op grappige, vriendelijke wijze zijn merk aan de man te brengen, als een prachtig eerbetoon te geven aan zijn goede collega -dat nog steeds voor kippenvel zorgt-.


  

Reggie als muppet en kleipoppetje

Tijdens E3 2015 werden we getrakteerd op een filmpje waarin Reggie met de Japanse Nintendo-topmannen was veranderd in een muppet, om vervolgens te veranderen in Star Fox-personages. Dat was natuurlijk geweldig. Net als Robot Chicken Reggie tijdens het E3 digital event van 2014. Hierin werd de draak gestoken met hoe Nintendo constant maar Mario-games aankondigde en was hij redelijk bijdehand tegen de journalist in het publiek. Hoewel Reggie dus heel goed was voor de camera, werd er ook wel eens gekozen voor een originele manier om de boodschap duidelijk te maken.

Reggie
  

De acteur

Reggie heeft ook heel regelmatig geweldig acteerprestaties neergezet. Ik zal zijn bijzondere Yo-Kai Watch-dansje ook nooit meer vergeten. 2015 was niet alleen het jaar waarin Reggie muppet was geworden: het is ook het jaar met de grootste stroom aan gekke filmpjes met Reggie in de hoofdrol. Een filmpje waarin hij zijn opvolger (een kind) aankondigde en dus dat betreffende dansje met diverse Yo-Kai. In 2014 was hij trouwens nog een Fils-A-Mech, een soort Terminator die onder zijn zonnebril laserogen had waarmee hij zijn collega’s een kopje kleiner straalde. De filmpjes hebben vaak iets kneuterigs, maar dat maakt ze alleen maar beter.


  

Reggie die Nintendo toegankelijker maakte

In 2014 drukte Reggie zijn stempel op E3 door met Iwata te vechten voor Super Smash Bros. voor Wii U. De vechtkunsten van de heren (en natuurlijk de animaties) waren ge-wel-dig. Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat twee zeer goedbetaalde CEO’s van het bekendste gamebedrijf ter wereld zich op deze manier laten zien. Zie je het al voor je dat de CEO van Shell zoiets zou opnemen? Het is bovendien extra speciaal dat Japanners zich op deze manier laten zien, want juist het zakenleven in Japan is barst van de regels, om maar te zorgen dat autoriteit en respect in tact blijft. Reggie heeft dan ook enorm bijgedragen aan het toegankelijker maken van Nintendo, dat voor zijn komst aanzienlijk conservatiever was.

Smash Reggie
  

En… zijn lichaam is er klaar voor

Waarschijnlijk de allerbelangrijkste en meest iconische zin die de man ooit heeft gezegd: “my body is ready”. Tijdens de onthulling van Wii Fit op E3 2007 kwam Reggie relaxed als altijd het podium oplopen. Met een wat nerveuzig rondwaggelende Miyamoto naast hem, riep hij de bekende zin uit, alvorens hij op de Balance Board ging staan. Op zijn sokjes.


  
  

Halve stand-up comedy was het soms met Reggie. Of hij zich nu in levende lijve aan ons presenteerde of in de vorm van een stop motion-kleipoppetje of muppet: hij wist altijd op een vrolijke en enthousiasmerende manier Nintendo-nieuws aan ons te vertellen. Doug Bowser moet keihard aan de bak om de Regginator te kunnen evenaren, laat staan overtreffen.


   

Vind je het belachelijk dat een bepaald moment van Reggie hier niet in staat? Not my problem... ;) Laat jouw favo herinnering aan het boegbeeld achter in de reacties.

Afscheid nemen deden we al eerder, namelijk van Telltale, Mass Effect en Dead Rising

REACTIES (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord