8 bestemmingen waar Hideo Kojima vakantie kan vieren 

8 bestemmingen waar Hideo Kojima vakantie kan vieren 2015-12-07T12:15:18
Nu Metal Gear Solid V: The Phantom Pain is voltooid, is Hideo Kojima op een welverdiende vakantie! Konami zegt het, dus waarom zouden we eraan twijfelen? PeterKoelewijn onderzocht Kojima’s voorkeuren en koos 8 potentiële vakantiebestemmingen voor de Metal Gear-meester!

Hideo Kojima is gewoon lekker op vakantie. Waarom zou hij de nummer 1 Pachinko-producent van Japan ooit willen verlaten? En dat The Phantom Pain zijn laatste Metal Gear Solid is? Ach, dat zegt ie al sinds MGS2! Gekke ouwe Hideo kan gewoon volgend jaar weer lekker verder met het maken van Metal Gear Solids! Maar tot die tijd is hij dus op vakantie, en ik heb een paar van de meest logische locaties op een rijtje gezet.

 

New York

Ah, New York! Een van de populairste steden ter wereld waar altijd wel iets gebeurt. Van het iconische vrijheidsbeeld tot Broadway, het World Trade Center en natuurlijk de Trump Tower. Hideo kan vervolgens lekker uitblazen in Central Park, waar hij kan nadenken over zijn volgende Metal Gear Solid. MGS 2 speelde zich nauwelijks af in de Amerikaanse stad, maar misschien dat de volgende daar verandering in gaat…

Hideo Kojima in New York

Oh kijk! Het is Shuhei Yoshida, president van Sony’s Worldwide Studios, die een wandeling door het park maakt. Hij ziet Hideo, zwaait naar hem en samen nemen ze plaats op een parkbankje. Shuhei opent zijn koffertje en haalt er een stapel papieren uit dat er verdacht veel uitziet als een contract.

 

Japan

Waarom naar het buitenland gaan als Japan zelf nog genoeg te bieden heeft? Elke nerd moet de winkelstraat Akihabara hebben bezocht en een selfie hebben gemaakt bij een van de vele Godzilla-standbeelden in de stad. Andere Japanse trekpleisters zijn Mount Fuji (100 km verwijderd van Tokio), het Ueno Park met zijn kersenbloesems, en een bezoekje aan het keizerlijk paleis kan natuurlijk ook niet uitblijven. Ik betwijfel of Kojima dat allemaal al eens gedaan heeft. En anders zijn er nog zat andere prachtige Japanse steden, zoals Kioto… waar toevallig het hoofdkantoor van Nintendo staat.

Hideo Kojima in Tokio

Tijdens het bezichtigen van de vele prachtige Boedhistische tempels, zou hij zomaar Shigeru Miyamoto tegen kunnen komen. Met een contract. En een smeekbede of hij alsjeblieft de nieuwe Nintendo CEO wil worden, want de huidige is nogal eng.

 

Thailand

Zoek je van die typische Bounty-eilanden? Dan is Thailand dé vakantiebestemming. Bangkok en toeristische trekpleisters zoals het historische park Ayuthaya zijn leuk, maar in het zuiden vindt Kojima pas de rust die hij verdient. Prachtige eilandengroepen waarbij hij zelf mag kiezen of hij voor rust en natuur kiest of voor de fun van een echt toeristenoord. Er zijn ook zat feesten waar hij stoned als een garnaal alle stress van zich af kan dansen.

Hideo Kojima in Thailand

En tijdens zo’n strandfuif ploft er een volleybal voor zijn voeten in het zand. De eigenaar blijkt Phil Spencer te zijn, hoofd van Microsofts Xbox divisie, die samen met een paar van zijn bro’s ook op vakantie is in Thailand. Momenteel maakt hij het volleybalveld onveilig. De hele ontmoeting doet Hideo denken aan zijn favoriete scéne uit Topgun. Phil raapt de bal op, zet z’n zonnebril af en zegt: “You can be my wingman anytime!”

 

Montreal

Van de Aziatische tropen naar een van de grootste metropolen van Canada. Montreal is een van de populairste steden voor gamedevelopers en ik zie Kojima er wel voor aan dat hij graag wil uitzoeken hoe dat komt. En zodra hij erachter komt dat het de belastingvoordelen zijn, kan hij genieten van het culturele kloppende hart van Canada. Hij struikelt er bijna over de interessante theatervoorstellingen en uitgaansgelegenheden, al zal hij zich wel dik moeten aankleden. In Montreal kan het hard vriezen in de winter.

Hideo Kojima in Montreal

Plotseling voelt Hideo Kojima iemands adem in zijn nek. Hij draait zich om en kan nog net de vuist van Andrew Wilson, CEO van Electronic Arts ontwijken. Een Matrix-waardig gevecht ontstaat en na een paar intense minuten laat Andrew Wilson Hideo los. Na de kleerscheuren in zijn verder smetteloze maatpak bestudeerd te hebben, spreekt hij hem toe. “Mr. Kojima, ik ben een meester in Braziliaanse Jiujitsu. Dat is Jiujitsu maar dan Braziliaans; lees mijn personalia maar op internet. Ik wil dat je voor EA komt werken! It is inevitable…”

 

Parijs

Parijs! Een van de mooiste steden ter wereld en zelfs zonder die schoonheid een culturele grootmacht die zijn weerga niet kent. Kojima bezoekt uiteraard de Eiffeltoren, Het Louvre, de Bastille en de Notre Dame. Om vervolgens bij de Arc de Triomph onder de machtige boog door te lopen.

Hideo Kojima in Parijs

En toen landde er een autogyro iets te hard neer op de straatstenen. Een verfomfaaide Yves Guillemot, CEO van Ubisoft, stapt uit het gevaarte, haalt zijn witte vliegeniersdas uit de knoop, en stapt vastberaden op de Japanner af. “Kojima-san, kom voor Ubisoft werken! We hebben altijd een goede relatie met elkaar gehad, zelfs diverse Assassin’s Creed crossovers. Bij mij mag je werken aan de volgende iteratie van Assassin’s Creed. Met Ubisoft maak je geheid je volgende stealth klassieker en zeker met meer ‘joie de vivre’! Dat is Frans voor ‘bugs en glitches’. We werken eraan.”

 

Los Angeles

Ja Hideo Kojima heeft Los Angeles genoeg bezocht voor de E3 en de Game Awaaa… nou ja, hij heeft de stad genoeg bezocht! Maar deze keer gaat hij erheen om zijn creatieve collega Guillermo del Toro op te zoeken. Del Toro heeft een tweede huis waar hij al zijn films en gedachtenspinsels uitwerkt. Het is praktisch een ultiem nerdmuseum, vol met boekenkasten voor scifi, fantasy en horrorklassiekers, attributen uit oude en nieuwe films en wassenbeelden van gedrochten. Hij noemt het zijn ‘Bleak House’. Ik zie Kojima en Del Toro al giechelend door alle nerdy schatkamers scharrelen. Oké, hij heeft het huis al eens bezocht (zie foto) maar je kunt zoveel content geen eer aandoen met slechts één bezoekje!

Hideo Kojima en Guillermo del Toro

Een van de wassen beelden komt plots in beweging. Hideo herkent hem als Bobby Kotick, CEO van Activision-Blizzard. Hij houdt een contract voor zich en in de andere hand een dure vulpen. Met een grijns van oor tot oor zegt hij: “Je mag bij mij elke game maken die je wilt, zolang het Call of Duty of Skylanders heet. Je mag zelfs een Oculus Rift horrorgame-game maken, zolang hij maar Candy Crush heet!” Guillermo deinst achteruit, Hideo heeft hem nog nooit zo bang gezien. Een onbekende stem fluistert iets in de verte, het klinkt als “Agh burzum-ishi krimpatul”. De grijns van Kotick wordt onnatuurlijk groot. “Alles… wat… je wilt.”

 

Dubai

Dubai is een stad die bekendstaat om zijn…

Hideo Kojima in Dubai 

BAM!!!! Uit het niets vindt er een explosie plaats voor de tourbus die Hideo Kojima naar zijn hotel brengt. Er waren gelukkig geen omstanders die gewond konden raken, maar tot Hideo’s verbazing komt er een man uit de explosie lopen. Het is Hideki Kamiya, de beroemde gamedesigner van Platinum Games. Hij negeert alle bijstanders en overhandigt Hideo een businessplan waarop in chocoladeletters “Metal Gear Rising 2: Revengancier” staat.

 

???

Een piepklein eiland in de Stille Ocean, waarvan zelfs Hideo Kojima niet de lengte- en breedtegraad weet. Dat was ook precies zijn plan: afzondering zoeken van de rest van de wereld, die helemaal hysterisch is geworden door de geruchten over zijn vertrek. Hij leeft in een primitieve boomhut, zonder stromend water of elektriciteit. Eens per week komt er een schip met proviand aan; ook een onbewoond eiland kan met goede service geleverd worden voor wie genoeg betaalt. Maar de rust heeft Hideo nog steeds niet gevonden en ondertussen is er bijna een maand voorbij. Voor de zoveelste keer staart hij naar de stapel contracten, aanbiedingen, businessplannen en veredelde smeekbedes voor hem op tafel.

Hideo Kojima op een onbewoond eiland

Dan knapt er iets. Hij veegt de contracten van EA en Activision van tafel. Scheurt het Metal Gear Rising 2-plan door midden en urineert over de handgeschreven brief van Shigeru Miyamoto. Hideo steekt de hut in brand, spant elke spier in zijn zongebruinde lichaam en laat een oerkreet horen waarvoor zelfs Big Boss zou sidderen. Het volgende schip met proviand krijgt er een passagier bij. Een paar weken later registreert Kojima zijn eigen gamestudio en toont hij aan een select gezelschap de vroege plannen voor een Kickstarter.

 

En dat zijn de beste vakantiebestemming voor Hideo Kojima! Misschien dat ik hier en daar mijn fantasie een beetje de vrije loop liet gaan, maar hopelijk vergeven jullie mij dat. Als je zelf nog goede vakantiebestemmingen voor Hideo weet, zet ze in de comments!

REACTIES (32) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord