5 redenen waarom Waluigi zijn eigen game verdient – Waarom Lees Ik Dit

5 redenen waarom Waluigi zijn eigen game verdient – Waarom Lees Ik Dit? 2018-03-22T12:01:06
Waluigi is het slechtste Super Mario-personage ooit en dat is best knap als je weet dat Pink Gold Peach bestaat. Toch wil PeterKoelewijn een lans breken voor een game met de paars geklede, jaloerse antiheld in de hoofdrol!

In 2012 won de Canadees Sam Daly een landelijke schrijfwedstrijd voor kinderen met zijn gedicht “Ode to Waluigi”, over het pijnlijke gebrek aan erkenning voor het Nintendo-personage. Nee echt, ik verzin deze shit niet. Het prachtige gedicht beschrijft uitvoerig waarom Waluigi zijn eigen game verdient en legt de pijnlijke waarheid bloot dat Nintendo op een berg goud slaapt. Waluigi verdient zijn eigen game! Hier zijn 5 redenen waarom.

Reden 1: Waluigi is niet de broer van Wario

Waluigi begon als een vlug bedacht personage voor N64-game Mario Tennis, waarin je met doubles moet spelen. Wario had echter nooit een officiële partner, dus kwam Nintendo met een ‘Evil Luigi’. Het had erger gekund; blijkbaar overwoog Miyamoto eerst een ‘Wapeach’. Brrr!

Maar hier is de M. Night Shyamalan-waardige twist: volgens stemacteur Charles Martinet is Waluigi níet de broer van Wario! De paarse schurk heeft tig gastrollen in party- en sportgames gehad. In sommigen hintte Nintendo dat hij Wario’s broer of neef is, maar het is nooit duidelijk gemaakt in een officieel statement of via een speciale Waluigi Nintendo Direct.

Waluigi

Wie ben je Waluigi? WIE BEN JE?! Zijn ongetwijfeld duistere backstory zou perfect verkend kunnen worden in zijn eigen game.
    

Reden 2: Waluigi bezit superkrachten

Als je zo vaak gevraagd wordt om het roster te vullen in sportgames, dan wordt je vanzelf goed in allerlei fysieke activiteiten. Waluigi behoort door zijn lange ledematen meestal tot de top in de sportstatistieken. Maar zijn krachten gaan veel verder dan menselijk mogelijk is. Mario kan misschien hoog springen en radslagen doen in Super Mario Odyssey, Waluigi heeft in Mario Tennis en Mario Strikers werkelijk superkrachten laten zien!

Zo is Waluigi supersnel op het voetbalveld en kan hij tornado’s creëren met zijn sterke benen. Ook heeft hij de gave in Mario Strikers Charged om paarse klimplanten op te roepen en ze te gebruiken als zwepen om de bal extra hard in het net te krijgen. Serieus, waarom heeft hij nog geen game?!

Waluigi         

Reden 3: Waluigi kan de Deadpool van het Nintendo-universum worden

“Nou en, ik heb een derde tepel en zo hebben we allemaal iets bijzonders. Daarvoor verdien je nog niet je eigen game”, zeg je nu waarschijnlijk. Dat klopt, maar Nintendo is een van de beste als het komt op het karakteriseren van z’n personages. En ze hebben er zelf voor gezorgd dat Waluigi nog steeds beroemd/berucht is ondanks z’n totale nutteloosheid.

Super Mario is een familievriendelijke franchise waar jong en oud van kan genieten. Toch keurde Nintendo deze winnaarsdans van Waluigi goed.

Waluigi

What the fuck? Dat is niet familievriendelijk! En zo zijn er nog wel meer bizarre game-animaties te vinden van Waluigi die extreem awkward zijn en de nette Nintendo-bubbel rondom Super Mario lekprikken. Zo’n cynische insteek voor een verhaal kan heel verfrissend zijn, zoals de Wario Land-serie op de Game Boy al bewees met Wario. Als nog belachelijkere Nintendo-creatie zou Waluigi zelfs een soort Deadpool van het Super Mario-universum kunnen worden; een onverslaanbare antiheld die het niet kan laten om de draak te steken met alle brave Nintendo-helden.
     

Reden 4: Zijn amiibo kan nog meelijwekkend weinig

Zoals jullie natuurlijk weten heeft Waluigi zijn eigen amiibo die niet aan te slepen is. Zelf heb ik er 12 en ik kan jullie vertellen, de content die je ermee kan unlocken is net zo meelijwekkend als Waluigi zelf.

Daar kan natuurlijk veel meer mee gedaan worden. Nintendo heeft het tot nog toe gelaten om een game met verplichte amiibo-support uit te brengen. Maar Waluigi is zo’n sterk merk op zichzelf, hij overleeft het wel als het een flop wordt. Wat het natuurlijk niet wordt want we hebben het hier over Waluigi.

Waluigi          

Reden 5: Iedereen houdt van Waluigi dus hij kan goed nieuwe gameplay introduceren

Dit is natuurlijk een overdrijving. Niet iedereen houdt van Waluigi… maar iedereen houdt er wel van om op hem te haten! Je bent al zover in deze nutteloze schijt-Feature gekomen en ik vertel je dat dat puur komt omdat je graag op Waluigi haat. Dat geeft niet, haat en liefde liggen tenslotte dicht bij elkaar. Vraag maar aan Sonic-fans.

Waluigi kan wel een potje breken als het om slechte games gaat. Zelfs als z’n eigen game zuigt, zou dat op ironische wijze toepasselijk zijn. Want Waluigi hoort te falen! Dus Nintendo: laat jonge getalenteerde ontwikkelaars losgaan met Waluigi’s eigen game! Introduceer nieuwe personages, gameplay of creëer zelfs een nieuw hybride genre. In het beste geval verdienen jullie nog veel meer fucking geld, en in het slechtste geval is het internet weer wat Waluigi memes en GIF’jes rijker.

In welke gamegenre zou jij Waluigi willen zien en hoeveel exemplaren van de Collector’s Edition zou je ervan kopen?|
      

Waarom Lees Ik Dit? Serial

Nu lezen:

7 historische settings die niet een Assassin’s Creed-game moeten krijgen

Donderdag 19 april

De beste games met karton

Karton

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord