Wouters Epic Vitrine der Geekiness: een rundown 

Wouters Epic Vitrine der Geekiness: een rundown 2014-10-17T16:54:19

Een aantal PU Live’s geleden kreeg ik van ene Kenny Irani (weet niet hoe je het precies schrijft, dus als je dit leest: hollah!) een vraag waar ik best blij van werd: of ik wat meer wilde laten zien van mijn Epic Vitrine der Geekiness. Waarschijnlijk had hij PU08 gelezen waarin ik, op de redactiepagina, vertel hoe trots ik ben op mijn glazen kast die ik vol gestopt heb met action figures, statues, toys en andere heerlijkheden. Waarna hij natuurlijk meer wilde weten. Nou, Kenny, say no more! Ik deel natuurlijk met plezier hoe geeky mijn ziel daadwerkelijk is, en mijn vitrinekast is daar een prachtige dwarsdoorsnede van.

Vitrine Selfie

Goed, ik geef ff een rundown van elke verdieping die mijn vitrine telt, want ze hebben allemaal een ander thema. Ik begin bovenaan met:

 

Het LEGO Level

Het LEGO Level
Wat het is:
Het fijnste speelgoed op Moeder Aarde, de blokjes waar je ALLES van kan maken; wie houdt er niet van? Ik vind het vooral interessant als het in bepaalde franchises komt, dus zie je hier onder andere LEGO van Lord of the Rings, Marvel en Star Wars. Het is wel een beetje weinig, maar er pas ook gewoon niet meer bij. Het is nu al druk op dit level!
Pronkstuk van dit level:
De Ghostbusters auto, compleet met Stan, Winston, Ray en Egon.

 

Het Superhelden Level

Superhelden Level

Wat het is:
Deze verdieping is gereserveerd voor superhelden van Marvel en DC. Zoals je ziet domineert DC vooral, maar dat komt omdat de echte vette shit van Marvel fucking dure statues van minstens 300 euro per stuk zijn. Een uitzondering daargelaten, want de Legends reeks van Marvel is wel heel tof en daarvan heb ik een Green Goblin die Spider-Man verslagen heeft, linksachter in de hoek. Toch blijft DC Comics heer en meester op action figures-gebied, net zoals ze Marvel keer op keer weten te verslaan wat betreft geanimeerde films.
Pronkstuk van dit level:
De buste van de planetenvreter Galactus, die je in het midden achterin ziet staan.

 

Het Films en Series level

Films & Series Level

Wat het is:
Okay, deze verdieping is nog ‘work in progress’, want niet alle poppekes die je ziet zijn even mooi. Zo mag die bobblehead-achtige Boba Fett daar links voorin meteen plaats maken zodra ik iets beters vind, en die gouden James Bond auto rechts voorin is evenmin een onmisbaar stuk. Als die laatste weg is, dan staat deze verdieping wel vol met memorabilia van veel van m’n favoriete films en series: Firefly, Watchmen, Predator, Terminator 2, Buffy The Vampire Slayer, Farscape en natuurlijk Star Wars. Mis nog dingen van Alien(s) (heeft bijna alleen maar lelijke, of heel dure shit, of troep van Aliens: Colonial Marines), Battlestar Galactica (de re-make natuurlijk) en als iemand tips heeft voor iets vets van de Scott Pilgrim vs The World film, dan doe ik een dansje!
Pronkstuk van dit level:
De exclusieve Hasbro Boba Fett figurine links achterin, die je alleen op de Star Wars Celebration Europe te Essen, Duitsland kon kopen. Die vette Han Solo in carbonite ernaast, zat er gewoon bij!

 

Het Game level

Het Game Level

Wat het is:
Alleen de vetste shit op video game-gebied mag in m’n vitrine staan, dus een aantal poppetjes van onder andere Prototype, Assassin’s Creed, Duke Nukem en Halo 4 heb ik ergens anders opgeslagen. Kratos is de eerste die vervangen wordt als ik iets vetters vind, want die hoort eigenlijk met z’n Blades of Chaos te slaan, maar die zijn kapot en namen bovendien teveel ruimte in beslag. Dat ‘Made in China’-ding middenin voor is trouwens een Line Gun uit Dead Space en dat epic, brons-achtige (is eigenlijk plastic) beeldje achterin is Molag Bal van The Elder Scrolls Online Collector’s Edition. De rest herken je wel, toch?
Pronkstuk van dit level:
Zonder meer de duikende Tina uit DOA Xtreme Beach Volleyball, die ik in Mekanik Strip, mijn favoriete comicshop in Antwerpen, op de kop heb getikt.

 

Het Halo Level

Het Halo Level

Wat het is:
Halo heeft zulke toffe merch, dat ik er wel een verdieping voor moest reserveren. Hoewel de meeste plaats ingenomen wordt door het…
Pronkstuk van dit level:
Misschien wel het pronkstuk van de hele vitrine is de diorama van het Noble Team die bij de Halo: Reach – Legendary Edition zit. Zo. Afschuwelijk. VET. Ik kreeg bijna een hartaanval toen ik hem tijdelijk kwijt was tijdens m’n verhuizing vorig jaar. Ik had seriously gehuild als deze precious kapot was gegaan of was verdwenen. Dát is dus hoe geeky mijn ziel is…

REACTIES (77) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord