Wii U? Ik wil een echte next-gen! 

Wii U? Ik wil een echte next-gen! 2012-12-05T11:19:51

De Wii U is een weekje uit en de redactie stond al die tijd in het teken van het nieuwe Nintendo apparaat. Het is altijd leuk, zo’n nieuwe console, de gamewereld veert op en er is ineens een hele hoop om over te praten. Woohoo! Nintendo in HD! Een nieuwe Mario! En: hoe speelt het, zo’n tablet-controller? 

Fluitend koffie zetten

Op de release was het hectisch, Ward was als een kind zo blij dat hij hem toch als impulsaankoop in de winkel kon halen, meerdere stagiairs huppelden ineens zingend over de redactievloer en fluitend werd er koffie gehaald. Het was een grote dag voor de gamewereld.

Nu is de grootste hype een beetje gaan liggen en de stofwolken trekken langzaam op. Tijdens de lunch wordt er geluld over ZombiU, Miiverse en de 1001 soorten controllers die nu in de omloop zijn. ‘Heb jij al een Wii U, Tjeerd?’, vraagt een stagiair me.

Geen Wii U voor Tjeerd

Nee, ik hoef hem niet

Zo, dat is eruit. Ik hoef hem niet. Die hele console kan me gestolen worden. Ik wil geen 400 euro betalen voor een Nintendo-versie van consoles die al jaren oud zijn. Natuurlijk, de tablet-controller is leuk, maar het is voor mij zeker geen toevoeging op wat ik al heb, een Xbox 360. Want wees nou eerlijk: wat kun je nou eigenlijk op de Wii U?

Er zijn nieuwe Nintendo games die aardig zijn en de partygames zijn inderdaad een stap vooruit vanaf de Wii. Maar…dat was de Wii! Een stoffige pixelbak. En natuurlijk kun je nu ook coregames spelen op de Wii U, maar daarvoor heb ik geen nieuwe console nodig. Beter gaat het er niet uitzien en de grote uitgevers zullen nooit verrassend spectaculaire dingen doen met de nieuwe controller. Ze zullen gewoon blijven ontwikkelen op de Xbox en poorten naar de andere spelcomputers.

Navelstaarders

Daarnaast is Nintendo een club vol navelstaarders die telkens het wiel opnieuw proberen uit te vinden. De Grote Update was al iets raars, maar dat die update voor sommige mensen gewoon schier onmogelijk lijkt om binnen te hengelen, is ronduit slecht. En het feit dat ze er zelf ook van balen en dan toch weer niet, zegt ook genoeg. Het trekt me in ieder geval niet over de streep.

wii u update

Mêh

Maar de grootste reden dat ik een groot mêh gevoel heb, is dat de échte nextgen consoles niet lang meer op zich zullen laten wachten. Ik ben nu wel eens klaar met de technische limiet van de huidige generatie consoles, de generatie waar de Wii U 7 jaar na dato ook nog eens bij aan komt kakken.

Bij Battlefield 3 was dat voor het eerst schrijnend zichtbaar. Er werd zo hard opgeschept met die fantastische graphics die het had, dat ik mijn ogen uit wilde krabben met een roestige spijker toen ik de game voor het eerst op de PS3 speelde. Far Cry 3 is het meest actuele voorbeeld. Het ziet er fantastisch uit op de PC, maar op de console krijg je een uitgeklede plak kots voorgetoverd.  We zijn klaar voor iets nieuws, snellers, mooiers dan deze generatie consoles. Een generatie waar Nintendo nu nog eens bij aansluit…

Nee, geen Wii U voor mii. Ik koop nog liever en eerder een nieuwe game-pc voor het dubbele geld.

REACTIES (179) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord