Waarom ik te zwak ben voor Battle Royale 

Waarom ik te zwak ben voor Battle Royale: PUBG, Fortnite, alles 2018-02-07T15:07:43

Ik ben zo’n slappe dwaas die echt fysiek moeite heeft met multiplayer games. Dat is omdat ik het blijkbaar zó spannend vind, dat m´n brein een overload aan informatie naar m´n lichaam stuurt en ik gewoon moe word van alle emoties. Woede, vernedering, frustratie, heel af en toe de triomf van de overwinning… had ik al woede gezegd? Het stroomt allemaal door m’n aderen en het fuckt me op. Het kan vervolgens nergens heen, want ik heb teveel zelfcontrole om met controllers/toetsenborden te gooien (hoewel m'n collega's nu kunnen tegenwerpen: 'Eh, weet je nog dat je het scherm van de arcadekast een keer bijna doormidden sloeg na een verloren potje Tetris?' Ja, maar dat kwam door koffie!), dus blijft er niets anders over dan KEIHARD vloeken. Dat is niet zen, man. Ik kan beter een avondje tegen de bokszak meppen, dan kan ik m'n energie tenminste kwijt en is er nog een kans dat ik die nacht in slaap val...

Waarom er zoveel gebeurt in m’n doorgaans nogal emotieloze lichaam als ik tegen menselijke tegenstanders speel? Tja, het is een eergevoel, ofzo. Ik wil niet geconfronteerd worden met iets dat ik niet kan, want de limieten van m’n kunnen frustreren me. En ik weet van mezelf dat het bij Battle Royale vijf keer zo erg zal zijn…

Hulk is boos

IK HEB DUS NOG NOOIT PUBG GESPEELD. Dit voelt als een biecht waar ik me kapot voor moet schamen, maar het is niet alsof ik een hekel heb aan deze titel ofzo. Ik ben er oprecht in geïnteresseerd, maar wil het gewoon niet spelen. Uit zelfbescherming. Want verliezen in PlayerUnknown’s Battlegrounds is, in de oerlogica van m’n reptielenbrein, hetzelfde als beseffen dat ik geen survivor ben. En dat wil ik niet! Niet dat ik survivor skills nodig ga hebben als alles een beetje goed gaat in m’n leven, maar je weet het niet, hè? Een zombie apocalypse kan elk moment gebeuren, vraag maar aan Elon Musk. Hoe dan ook, iets doet pijn als ik verlies in een multiplayer game en waarschijnlijk is dat m’n trots. Nee, het heeft niets te maken met m’n mannelijkheid, dat is ouderwetse bullshit. ‘Aangetast worden in je mannelijkheid’ is het slappe excuus voor dwazen die hun emoties niet kunnen duiden. Het is gewoon dat ik met m’n neus op feiten word gedrukt die ik liever ontken en bij een Battle Royale game zal de ‘journey of self discovery’ lang en pijnlijk zijn. En vol met RAGE. Dat is niet mijn idee van escapisme!

Wat een emotioneel verhaal, hè? Terwijl we het gewoon over games hebben… Maar gevoelens houden me wel vaker tegen als het gaat om games. Zo ben ik nog steeds niet verder gegaan met Persona 5 omdat ik bang ben dat de uiteindelijke gratificatie misschien toch niet helemaal opweegt tegen alle uren van nutteloosheid die er aan vooraf gaan. Aan Life is Strange ben ik nog niet begonnen omdat dit een ervaring is die vergelijkbaar is met een goede serie; dat moet je delen met iemand. Dus komt het er vaak op neer dat ik voor de perfecte, vertrouwde mix van emoties ga: XCOM 2 is I-DE-AAL, een potje rammen in Injustice 2 (waar ik de MP af en toe wel van durf aan te raken), Total War: Warhammer 2 is ook een veilige haven (hoewel ik daar uit zelfbescherming niet na tienen ’s avonds mee moet beginnen), Wolfenstein 2: The New Colossus zorgt voor lekker plat vermaak en als ik dan toch met levende mensen iets wil doen, dan is er altijd nog Monster Hunter: World. Maar mezelf bloot stellen aan de ongenadige wereld van PUBG? Of zelfs aan Fortnite? Daar ben ik gewoon niet dapper genoeg voor. Op die manier zorg ik ervoor dat ik het einde van de wereld met vol vertrouwen tegemoet kan. Logisch, hè?

End of the World

REACTIES (38) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord