Waar blijven de nieuwe aankondigingen

Waar blijven de nieuwe aankondigingen? 2014-01-15T18:00:51

Als gamejournalist/gamerecensent/gamestukjes-tikker of whatever je mensen wilt noemen die over videogaming en aanverwanten schrijven, dien je een gezonde honger te hebben voor nieuws en nieuwe games. En dan doel ik niet op de persberichten die ALLE game websites op AARDE klakkeloos overkalken en vervolgens net doen alsof ze het zelf bedacht hebben (daar doen wij trouwens net zo goed aan mee, al filteren we de tergend saaie persberichten van de maar-een-beetje-saaie berichten), maar op de Grote Nieuwe Aankondigingen.

Jan Meijroos

En jongens, wat blijft het stil op dat front. De VGX Show (voorheen de VGA) was een aanfluiting met nieuws dat geen nieuws was. Inmiddels zitten we alweer halverwege en is er nog maar heel weinig wereldschokkends naar buiten gekomen. Twee nieuwe games zijn tot nu gedropt: Alien: Isolation en Evolve. Beide interessante en potentievolle games, maar geen gevalletje Half-Life 3, de nieuwe game van Epic, de launchdate van de Xbox One in Nederland of Red Dead Redemption 2… om maar eens wat te noemen.

Zijsprong: over Rockstar gesproken, waar bij de bilnaad van Sam Houser blijft die vermaledijde releasedatum van de PC-versie van GTA V en van de next-gen versies? Hoe lang wil je met name je trouwe PC-achterban nog aan het lijntje houden. Wat is dat voor disrespect. “Give it up, Rockstar!’’  zou ik willen brullen. Bij deze.

Uncharted 4/ de nieuwe Uncharted was natuurlijk een biggie maar meer dan een teaser was het niet. Waar blijft de rest? Wanneer laat Mafia 3 van zich horen, bijvoorbeeld? In plaats daarvan horen we alleen maar dat er een Tsjechische 2K studio gesloten is. Dat kan weinig goeds betekenen voor de voortgang van die game. Dat íe er ooit komt… zoveel is zeker, maar voorlopig zal het stil blijven vanuit die hoek. En leeft The Last Guardian eigenlijk nog wel? Blijft Microsoft zo stilletjes afwachten om te zien hoe ze steeds verder achterop Sony raken of gaan ze eens wat bommetjes droppen in de biz? Wanneer horen we nu eindelijk eens wat van Beyond Good & Evil 2? Of die nieuwe game van Visceral Studios? Nee, meisjes en jongens, het blijft allemaal veel te stil.

Uncharted 2

Ik ben dan ook bang dat 2014 een consolidatiejaar wordt met een aantal hele mooie games maar dat er steeds minder echt grote verrassingen gaan komen uit de traditionele hoek van gamemakers.

Toch gloort er hoop aan de horizon: Er is een nieuwe titel waarvan ik nu al weet dat hij op semi-korte termijn onthuld wordt en dat kan niet anders dan een BAMMETJE worden. Waarom ik dat weet? Omdat ik binnenkort er zelf voor op trip ga, lieve PU.nl bezoekers… moewahahahahaha (insert devil’s horns). En dat maakt onze baan misschien wel het allerleukste…

JAN

REACTIES (92) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord