Roy's afscheidsblog 

Roy's afscheidsblog 2017-04-26T10:18:38

Ondertussen schrijf ik al een dik decennium. Langer zelfs. Maar zelden voelde ik mijn vingers zo zwaar op de toetsen vallen als nu. Dit is namelijk het laatste stukje tekst dat ik ooit voor ons geliefde PU.nl schrijf. Dit is mijn afscheid.

Ergens in 2013, op een dag die wel zonnig geweest moet zijn, begon ik mijn stage bij Power Unlimited te Haarlem. Het klinkt cliché, omdat elke redacteur en stagiair van PU dit zegt, maar het was mijn droombaan. Als klein menneke droomde ik ervan om bij Power Unlimited te werken, want dan mocht je gamen en kreeg je er geld voor. Dat was natuurlijk heel kort door de bocht, want naast gamen, moest er ook gewoon gewerkt worden. Om de clichés even voort te zetten; werk voelt niet als werk, wanneer het enorm leuk is en zo vloog mijn stagetijd dan ook voorbij.

Power Unlimited redactie

Aan het eind van die periode vroeg mijn stagebegeleider Ward of ik niet wilde blijven freelancen en voor die kans ben ik hem al vijf jaar meer dan dankbaar. Hij bewandelt al een tijdje een ander pad, maar dat neemt niet weg dat hij een dikke shout-out verdiend van ondergetekende! Uiteindelijk ben ik al mijn collega’s en voormalige collega’s mega dankbaar. Ik weet het, iedereen is nu een voormalig collega, maar dat is nu nog even te real…

In die vijf jaar heb ik allemaal hele toffe dingen mogen doen en maken. Zo heb ik het twintigjarige bestaan van de Power Unlimited meegemaakt. Sterker nog, in de desbetreffende uitgave van het magazine, met al die oude covers erop, zit een vleugje Roy van Dijk. Ik heb namelijk eigenhandig zo’n 25% van die covers ingescand! Stagiair-leven… Daarnaast mocht ik als stagiair al samenwerken met Ed Poweroni himself voor het hardware-special-reclame-dingetje dat erbij zat en ik kan me nog vaag herinneren dat Ed een van mijn tekstjes had veranderd om er een ‘dildo van je moeder grap’ in te knallen. Zo is Ed. en zo is Power Unlimited; een beetje lomp, maar bovenal eerlijk en verzot op ‘je moeder grappen.’

Power Unlimited 20 jaar

In die vijf jaar heb ik een aantal feestjes meegemaakt waarvan Vrienden van PU Live makkelijk in mijn top vijf feestjes allertijden staat. Het was namelijk super vet om jullie in levende lijven te zien én potjes Smash Bros met elkaar te spelen. Even eerlijk, dat ik een avondje even een soort van bekende Nederlander was, was trouwens ook alleraardigst. Daarnaast heb ik nog wat kleine tripjes mogen doen, vele vergaderingen bijgewoond, Let’s Plays gemaakt, Mario Kart en Smash Bros mogen spelen met jullie op het hoofdkantoor van Nintendo en een heuse YO!POST! op mogen nemen. Stuk voor stuk hoogtepunten van niet alleen mijn carrière bij Power Unlimited, maar een paar van die momenten zijn ook hoogtepunten in mijn leven geweest. Ook daarvoor dank ik al mijn collega’s en (voormalige) ‘bazen.’

Na deze vijf jaar moet ik het helaas uitmaken met iets waar ik nog steeds veel van houd, maar we zijn uit elkaar gegroeid. Ik heb ondertussen een drukke grote-mensen-baan en een aantal persoonlijke projecten die ik graag wil realiseren. Daarbij wil ik ook nog gewoon wat uurtjes gamen en als ik al die tijd die ik daaraan wil of moet spenderen bij elkaar optel, kom ik tijd te kort. Ik hou nog steeds erg veel van Power Unlimited en PU.nl, maar ik kan deze relatie helaas geen eer meer aandoen met de luttele tijd die ik over heb. Dat vind ik oprecht heel jammer, maar het zij zo.

Ik wens de voltallige redactie dan ook het aller, allerbeste. Wouter in het bijzonder, want die man draagt het merk als Atlas op zijn schouders en iedereen die iets anders beweert, heeft geen idee waar hij het over heeft. Succes vrinden en tot ooit!

Voor de allerlaatste keer: BEDANKT VOOR HET LEZEN!!! DAAAAAAAG!!!

Daaaaag!

REACTIES (37) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord