Mijn scifi weekend 

Mijn scifi weekend 2013-10-14T15:59:11

Afgelopen vrijdag stond mijn hart heel even stil. Nadat ik thuiskwam van bieren, gamen en voetbal kijken bij vrienden, trok ik zuchtend mijn kletsnatte broek uit. Het was een zucht van verlichting. Dit weekend zou dramatisch weer brengen, maar dat kon me niets schelen. Voetbal was afgelast en ik had donderdag al boodschappen gedaan, dus ik hoefde de deur niet meer uit. Ik wilde ook niets meer doen, alleen maar kansloos aan m’n zak krabben en luieren.

Toen viel mijn oog op die lege plek onder mijn tv. Kut. Mijn console met GTA en FIFA!
Hij stond nog op de redactie. Dit weekend  was zojuist binnen tien seconden van een 9 of 10 naar een 8 gegaan.

Er zat niets anders op dan mijn weekend in te vullen met een Firefly marathon. De scifi serie die zo schandalig en onterecht gecanceld is, dat je Wouter er tien jaar na dato nog steeds boos over kan maken. Mocht je een scifi fan zijn en deze serie nog niet kennen, is het zeker de moeite waard om een boxje te kopen. Je hoeft niet heel erg bang te zijn om zoveel tijd kwijt te raken als wanneer je bijvoorbeeld nog aan Dexter of Breaking Bad zou moeten beginnen en bovendien is het een onpretentieuze topserie met lekkere nerdy humor uit de tijd dat series eigenlijk nog niet de standaard hadden als tegenwoordig. En dat is een compliment.

FireFly

Daarnaast heb ik Gravity gekeken, de film waarover iedereen zó enthousiast is, dat ik bijna wantrouwig werd. Bijna, welteverstaan, want ik was helemaal hyped. Toegegeven, de film is fantastisch, het ziet er waanzinnig uit, de actie is bruut en de suspense is killing, daarnaast is het acteren van Sandra Bullock best okay (laat ik maar even buiten ogenschouw nemen dat ik het een sexloze, neurotische piepdoos vind). En vanaf nu gaat er een (soort van) spoileralert in.

Gravity is overrated! Hij is goed, maar niet zó goed!! Nee, daarvoor is het veel te veel een Hollywood film. Zo eentje waar het altijd precies net goed gaat, zo eentje waar er precies op het juiste moment een zielig levensverhaal wordt verteld, zo eentje waar er precies genoeg dingen fout gaan zodat het ‘gerechtvaardigd’ is dat de rest precies en op een onwaarschijnlijke manier goed gaat. Zo eentje waarin er iemand het niet meer weet en op de rand van de dood balanceert, maar op het juiste wanhopige moment een sprookjesachtige epiphany krijgt. Zo eentje waarin alles natuurlijk precies goed afloopt.

Zo’n film die heel erg vet is, maar geen vijf sterren, tienen of negens waard is. Gewoon een acht.

Gravity

REACTIES (37) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord