Mijn games van 2013 

Mijn games van 2013 2013-01-01T15:29:18

Yay nieuw jaar en zo! Nieuwe seizoenen, nieuwe mogelijkheden, zelfde stapel oude games die je nog steeds moet uitspelen en dagelijks lijkt te groeien met een alarmerende snelheid. Maar vooral… NIEUWE GAMES!!! Laat ik eens een lijstje maken van de games waar ik persoonlijk naar uitkijk dit jaar. Ik weet het, lekker origineel, maar tegen de tijd dat jullie dit lezen word ik waarschijnlijk net wakker. Bovendien staan er ook een paar obscure titels in, dus wie weet verras ik jullie nog. Misschien zelfs op een aangename manier!

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch

Deze mocht niet ontbreken. Vorig jaar schreef ik rond deze tijd al hoe zeer ik uitkijk naar de Ghibli RPG. Helaas werd de lokalisatie uitgesteld met een heel jaar. Ik ben een beetje gestorven van binnen sinds die tijd, en hoop vurig dat deze ziekte genezen kan worden over een paar weken. De demo smaakt al naar meer, ware het niet dat er een timer op zit waardoor ik amper tijd heb om aan de digitale bloemetjes te ruiken. Fucking tease, Namco Bandai!

Metal Gear Rising: Revengeance

Ik hou van Metal Gear Solid, ik hou van Platinum Games, ik hou van ninja cyborgs die Metal Gears in mootjes hakken met snerpende gitaren als begeleiding. Hoe veel fucking motivatie heb ik nog nodig?

Lego City: Undercover

Heb alleen een paar Star Wars Lego-games gespeeld en die vond ik wel geinig. De spellen zijn echter meer bedoeld om met een groep te spelen en dat soort games trekken mij doorgaans minder. Maar met Lego City: Undercover brengt Traveller’s Tales een exclusieve freeroaming game naar de Wii U toe. De beelden zien er tot nog toe veelbelovend uit en ook Jurjen kwam tevreden terug van een demosessie, zo hoorde ik in de wandelgangen. Laat maar komen!

The Wonderful 101

Het is een Platinum-game, exclusief voor de Wii U, lijkt de GamePad verfrissend te gebruiken en bevat 100 verschillende superhelden. Ik verwijs jullie naar mijn Metal Gear Rising-statement.

BlazBlue: Chrono Phantasma

Ben je een Street Fighter-fan? Oké, da’s leuk. Ik ben meer een BlazBlue-fan. Heb begrepen dat de game lang niet zo gebalanceerd is op wedstrijdniveau maar fuck het, ik beleef gewoon meer plezier aan het geknok. Komt misschien omdat de setting en stijl batshit krankzinnig zijn. Na een paar jaar aanmodderen met semi-sequels, komt dit jaar dan eindelijk Chrono Phantasma uit; een volwaardig vervolg dat niet alleen een zooi nieuwe vechters aan het roster toevoegt, maar ook het singleplayer verhaal voortzet. Vraag me niet waar het in godsnaam over gaat, intelligentere mannen dan ik zijn zo in een dwangbuis beland. Laat ik gewoon zeggen dat het een beetje alles samenvat dat anime voor mij een guilty pleasure maakt. Halfnaakte robotmeisjes en furries uitgezonderd…

BioShock Infinite

First-person shooterfans hebben het niet altijd even makkelijk. Als je praat met de wat meer…uh, indiegames spelende gamers, zinspelen ze al gauw dat FPS-gamers het gepeupel van onze ‘scene’ is. Ja, leuk, heel volwassen, succes met pretentieus zijn en zo. Feit is dat BioShock een van de beste games van deze generatie is. BioShock 2 deed meer van hetzelfde en werd daarvoor bekritiseerd. Die twijfels kun je echter moeilijk overhevelen naar Infinite want deel 2 werd door een andere studio gemaakt! Wordt nog weleens vergeten. Geeft niet, maar hopelijk begrijp je nu waarom ik reikhalzend uitkijk naar deze échte sequel.

Tales of Xillia

Final Fantasy probeert altijd het wiel opnieuw uit te vinden. Dat is spannend voor een gamer, maar soms ook vermoeiend. De Tales of-serie is daarbij vergeleken lekker gewoon gebleven… als je met gewoon anime, rare kapsels en een beat’em up RPG-systeem bedoelt. Ik draag de serie al sinds Tales of Symphonia een warm hart toe en Xillia is in Japan het best ontvangen deel ooit geworden. De westerse lokalisatie moet dit jaar verschijnen. Hopelijk al voor de zomer, want er is niks lekkerders dan een hele vakantie slijten aan een ouderwets degelijke RPG.

GTA V

Heeft geen uitleg nodig. Heb hem er alleen maar bijgezet voor de vorm.

Dragon Age III: Inquisition

In tegenstelling tot wat Wouter en veel andere fans zeggen, heeft Dragon Age denk ik nooit echt de sweet spot van een klassieker weten te raken. Origins had een interessant vechtsysteem maar de setting was afschuwelijk inwisselbaar én lelijk! Het tweede deel vond ik al een veel interessanter verhaal hebben. De wereld was ook meer gestileerd en dat beviel me prima. Helaas was ik een van de weinigen, want BioWare probeerde te beknibbelen op het budget, wat betekende dat je elke dungeon zo’n tien keer moest doorkruisen. Ik heb er vertrouwen in dat Dragon Age III eindelijk de juiste snaar zal raken, alleen al omdat BioWare ook wel weet dat hun reputatie op het spel staat. De eerste stukken artwork zijn hoe dan ook indrukwekkend. 

Inquisition

God of War: Ascension

Kratos is mijn buddie. Kocht de eerste game op dag 1 en heb nooit meer anders gedaan daarna. Toegegeven, ik was niet blij met de aankondiging van een prequel, maar ik heb genoeg vertrouwen in Sony Santa Monica dat ze weer een vette singleplayer maken. Ik zeg singleplayer want de multiplayer mogen ze houden.

Dat was in willekeurige volgorde mijn top 10 nieuwe games waar ik het meest naar uitkijk. Natuurlijk ga ik er nog meer spelen en/of uit de budgetbak vissen. Hell, wie weet kan een van jullie mij overtuigen nog andere titels op de lijst must buys te zetten. Komt u maar!

REACTIES (73) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord