Hearthstone: Jurjen probeert de Demon Hunter 

Hearthstone: Jurjen probeert de Demon Hunter 2020-03-28T12:09:51
Vorige week was een vreemde week. Dat kwam doordat ik plots een mail kreeg van iemand die Hearthstone vertegenwoordigt. Er stond een vraag in die mail: of ik als eerste Nederlander de nieuwe uitbreiding van Hearthstone, getiteld Ashes of Outland, wilde spelen. Op vrijdagavond, 27 maart, dus ruim een week voordat deze uitbreiding op 7 april uitkomt. Ik heb de vraag bevestigend beantwoord, want ik hou wel van Hearthstone.

Begin 2014 begon ik ermee: Hearthstone. Aanleiding was de uitnodiging voor een Hearthstone-evenementje in Haarlem, waar ik een Hearthstone-kampioen mocht interviewen. Afijn, er is een (nogal beschamend) filmpje van gemaaktSindsdien ben ik Hearthstone blíjven spelen. Vrijwel dagelijks, meestal aan het eind van de dag. Even mezelf een half uurtje machtig voelen door de kaarten uit mijn slim in elkaar geflanste deck precies op de juiste momenten te spelen. Altijd als Hunter.

Even heel kort voor wie Hearthstone (niet zo goed) kent: je kunt als negen verschillende ‘heroes’ spelen in Hearthstone. Bijvoorbeeld als Warrior, Mage of Priest. Elk van die heroes heeft een eigen ‘hero power’. Het belangrijkste verschil zit ‘m echter in de specifieke kaarten die je, naast de algemene kaarten, in je deck kunt stoppen om het leger van je hero te vormen. Bij de Hunter zijn dat veel ‘beasts’, kaarten die die beasts versterken, en ‘secrets’, die op verrassende manieren reageren op acties van de tegenstander. Het groeiende gevoel van macht dat ik ervaar door al vanaf de eerste beurt het bord te beheersen met mijn beasts, secrets en combo’s, en het genot dat ik ondertussen ervaar door de tegenstander keihard op zijn bek te stampen, is waarschijnlijk de reden dat ik al zes jaar lang dagelijks Hearthstone speel. Onder andere omstandigheden was ik waarschijnlijk dictator geworden.

Mensen vragen mij weleens waarom ik niet met andere heroes speel, en dan is mijn antwoord: omdat dat geen hunters zijn. Een slecht antwoord, natuurlijk. Maar goed, wat moet ik anders zeggen? Dat ik in andere decks mijn beasts en secrets te veel mis? Nou ja, dan dat maar. In andere decks mis ik mijn beasts en secrets te veel.

Ashes of Outland

Gisteravond speelde ik via een geheime inlogprocedure als één van de eerste Nederlanders op aarde Ashes of Outland, de nieuwste uitbreiding van Hearthstone, die dus op 7 april uitkomt. Als hero kies ik niet voor hunter, maar voor demon hunter. Dar is namelijk de belangrijkste nieuwe toevoeging van Ashes of Outland. Dit is de eerste nieuwe hero die sinds het begin van de game is toegevoegd, dus heb ik hem een kans gegeven.

Ook de demon hunter maakt agressief spelen mogelijk, merk ik. Ik combineer wat oude met nieuwe kaarten om mijn bord te vullen, en dat voelt bijna als de trucs die ik met mijn hunter-decks graag uithaal. De voornaamste truc van de demon hunter lijkt echter te schuilen in zijn vermogen om te teren op het sterven van zijn demons én in de mogelijkheden om zijn aanvalskracht te verhogen met +1, +3 of zelfs + 8, maar dan voor slechts één beurt. Het is mij allemaal te weinig opbouwend om me te kunnen bekoren, waarbij het natuurlijk ook niet helpt dat ik potje na potje verlies. Wacht eens even, denk ik na het vijfde verloren potje. Ik kan natuurlijk ook gewoon weer voor hunter kiezen.

Oeeeeeh wauw, Pack Tactics. Een nieuw secret, exclusief voor mijn hunter: ‘When a friendly minion is attacked, summon a 3/3 copy.’ Perfect om aan het begin van de game te spelen, zodat een kleine minion al heel snel versterking krijgt van een grotere versie. Of om later in de game te spelen voor het kopiëren van een machtige deathrattle. En, ieeeee, wauw, daar hebben we de minion Beastmaster Leoroxx, met de volgende battlecry: ‘Summon 3 Beasts from your hand’, o man, o man, o man.

Ik win potje na potje, en realiseer me dat die demon hunter me gestolen kan worden, maar ik niet kan wachten tot de uitbreiding Ashes of Outland op 7 april uitkomt.


REACTIES (5) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord