Graddus op gamejacht in... Tilburg 

Graddus op gamejacht in... Tilburg 2017-03-20T11:40:51

De vaste bezoekers weten het: ik ben een gameverzamelaar. Mijn collectie telt inmiddels zo'n 1.500 titels, maar ik wil meer. Meer! MEER!!! Dus gaat er zelden een mogelijkheid voorbij om naar dikke deals te snuffelen, zoals bijvoorbeeld op Koningsdag (zie hier, hier en hier) en de betere retrogamebeurzen.

Gisteren was het weer zover, en wel in de altijd gezellige Sporthal Dongewijk te Tilburg. Als ik rond 11:00 arriveer is het al aardig druk. Het lijkt erop dat retrogaming steeds populairder wordt en da's alleen maar mooi... Alleen hoop ik niet dat alle pareltjes al verkocht zijn!

Graddus retrogames

 

Hoe verleidelijk het ook is om direct in de tientallen goodies en games te duiken, loop ik eerst helemaal naar de achterkant van de hal. De ervaring leert me dat het daar A) niet alleen minder druk is maar B) de prijzen lager liggen omdat het geen premium-A spot is. En mijn theorie klopt. Ik vind er onder andere een paar fijne graaibakken met PS2-, Xbox- of GameCube-spellen; vier voor 10 euro. Ik neem er tien, waaronder Halo, Fable en XIII, wat me dankzij mijn afdingskills een lousy 20 euro kost. 

Even verderop spot ik een kraampje met Super Nintendo-shit. De prijzen zijn alleszinds redelijk, met onder andere een MINT Secret of Mana voor 100 en het überzeldzame Castlevania: Vampire's Kiss voor 150. Om echter niet na een kwartier al failliet te zijn, stel ik een pakketje samen met Super Metroid, Mega Man X en de reproversie van Vampire's Kiss voor bij elkaar 110 euro. Een topdeal, net als een extra SNES voor 25. Mijn dag kan al bijna niet meer stuk!

Graddus retrogames

 

Goedgemutst door mijn aankopen en ehm, de muts op mijn hoofd loop ik verder. Van alle kanten staren de games me aan als vrouwen die al maanden geen beurt hebben gehad, maar ik blijf scherp. Let je op zo'n beurs immers even niet op, dan sta je zomaar ineens met Fire Emblem: Radiant Dawn in je handen voor 149 euro, terwijl je hem drie stands verderop ook gewoon voor 50(!) kunt scoren. 

Er is echt van alles te vinden. Van Pickachu-Nintendo 64'en tot handleidingen voor de cultklassieker Sunset Riders voor *slik* 29,95. Een boekje van nog geen tien pagina's, maar ach. De echte kenner heeft het ervoor over. Zelf besluit ik de poeplap nog te trekken voor Shadow of Mordor (10 euro), Terranigma (30) alsook de Xbox-versie van Knights of the Old Republic en z'n opvolger The Sith Lords, samen voor 15. Met name die laatste ben ik blij mee, aangezien ik die nog nooit heb gespeeld.

Graddus retrogames

 

Het is inmiddels een uurtje of twee, en ik merk dat ik er een beetje genoeg van begin te krijgen. Of nou ja, mijn portmonnee vooral, waar vandaag al zeker een halve PS4 Pro uit is verdwenen. Maar man, wat een buit heb ik weer. De aankoop van een Donkey Kong Country-koffertje waarin tien SNES-titels passen is een fraaie manier om letterlijk en figuurlijk mijn biezen te pakken.

Moe maar voldaan keer ik huiswaarts. Halverwege Utrecht zie ik dat de volgende retrogamebeurs op 19 maart aanstaande is, in Apeldoorn.

Ik ben er sowieso. Jij ook?

Graddus retrogames

REACTIES (88) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord