Frustrerende games 

Frustrerende games 2015-09-23T23:52:18

In principe ben ik een vrij rustige gamer. Iedereen die wel eens een stream heeft gekeken van me, kan dat volgens mij wel beamen. Ik wind me niet zo snel op en laat me zelden op de kast jagen. Trashtalk is niet echt vanzelfsprekend voor me, want ik vind dat als je wint, je skills al genoeg zeggen. Al schuw ik een rake opmerking hier en daar natuurlijk niet. Maar vorige week kwam er een einde aan de rust... Ik ging namelijk door het lint.

Zoals de meeste van jullie ondertussen wel weten, is dat ik groot fan ben van The Binding of Isaac: Rebirth. Die game is echt briljant en heeft er eigenhandig voor gezorgd dat ik een paar triple A titels aan me voorbij heb laten gaan. Ik vind Isaac namelijk zo tof, dat ik voor het eerst de drang heb om een platinum trophy te halen. Maar het is een rogue-like en dat houdt in dat wanneer je dood bent, je opnieuw kan beginnen met een run. Dat maakt op zich geen reet uit, maar onlangs heb ik het laatste character unlocked, The Lost, en die heeft ondertussen liters bloed onder mijn nagels vandaan gehaald.

The Binding of Isaac: Rebirth

Met alle andere characters heb ik namelijk alles al gehaald op hard mode en daar ben ik best trots op. Maar The Lost maakt me al weken het leven zuur. Deze dude kan namelijk niet geraakt worden en als dat dan onverhoopt toch gebeurd, dan is het game over. Nu heb ik best skills na honderdnogwat uur spelen, maar alles is randomly generated en vaak gaat het dan heel kut. Maar laatst was ik eindelijk een beetje op dreef en al dik over de helft van mijn run en toen ging ik toch dood door iets super kuts waar ik niks aan kon doen en nu haat ik alles.

Het was zelfs erg genoeg om een kussen dat naast me lag volledig lens te slaan en, ik zal er niet om liegen, ik heb best een aantal keer ‘kut’ geroepen. Ik leerde een kant van mezelf kennen die ik nog nooit eerder onder ogen was gekomen. Aan de ene kant lucht het op om die frustratie van me af te schelden, maar aan de andere kant voel ik me verslagen. Verslagen door een spelletje. Ik voelde me Graddus die zijn Xbox uit deed na een FIFA nederlaag tegen Tjeerd. Ik voelde me een acht-jarige Roy die alles afschoof op ‘een fout van het spel’ of ‘IK DRUKTE ZEKER OP SPRINGEN, MAAR HIJ SPRONG NIET!’. Ik voelde me machteloos.

Frustratie

Nu weet ik dat niet de enige ben die soms gruwelijk gefrustreerd raakt van een spel, en ik hoor wel eens verhalen dat het er op Xbox Live ook hard aan toe kan gaan. Maar welk spel hebben jullie wel eens een paar dagen neer moeten leggen omdat je er zo enorm klaar mee was? Ik ben ondertussen weer afgekoeld hoor, dus wanneer dit online komt, is de kans groot dat ik alweer tig keer gestorven ben, maar ik blijf verdomme doorgaan, want ik ben een man en die kennen het woord opgeven niet!

REACTIES (46) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord