Gamepersonages die een baard verdienen 

Gamepersonages die een baard verdienen 2015-11-30T10:29:22
Een Feature over de beste baarden in games heb je vast al eens gelezen. Maar personages die een baard verdienen? Kijk, dat is nou de diepgravende journalistiek waarvoor je PU bezoekt! PeterKoelewijn komt met 10 kandidaten.

De baard heeft meer culturele transformaties ondergaan dan je kan tellen. Dan was het weer een teken van gezondheid en kracht, dan was het weer een teken van ouderwetsheid en slechte verzorging. Gelukkig leven we tegenwoordig in de 21e eeuw en is het wetenschappelijk bewezen dat de baard het ultieme teken van menselijke volmaking is. Toch hebben veel geweldige gamepersonages nooit die extra gezichtsbeharing gekregen. Tijd om dat te veranderen!
     

Ryu

Ryu kennen we alleen met gladde kin tót Street Fighter V; daarin sport hij als alternative costume een baard waar zijn leermeester Gouken trots op zou zijn.

Ryu Street Fighter V

Waarom Ryu dan toch in de lijst staat? Omdat deze costume exclusieve preorder DLC is! Sterker nog, in ‘Murica krijg je hem alleen als je je dollars geeft aan GameStop. Dat soort retail exclusives hebben we gelukkig nog niet in Nederland, maar dit kan hoe dan ook niet door de beugel. “Hot Ryu” hoort gewoon standaard in de game te zitten. Alle andere personages hebben een coole redesign gekregen, waarom kan Ryu niet standaard z’n awesome baard dragen?
     

Duke Nukem

Oh Duke Nukem; iedereen haat je behalve wij. Mensen waren verrast dat Duke Nukem Forever na 13 jaar ontwikkeltijd tegenviel. Boze tongen durven zelfs te beweren dat The Duke een reliek is uit een politiek incorrecter tijdperk, toen shooters nog cartoony waren en om foute humor draaiden in plaats van Russen doodschieten.

Duke Nukem

Nou fuck dat! Als Sam Raimi een bejaarde Bruce Campbell glorieus terug kan laten keren in Ash vs. Evil Dead, dan moet Duke Nukem toch ook nog wel één laatste kans kunnen krijgen? En deze keer sport hij een mooie volle baard, als teken dat hij ouder en wijzer is geworden. Nou ja, vooral ouder eigenlijk.
    

Mario

Nu hipsters langzaamaan op de leeftijd komen dat ze gezinnetjes willen stichten, zal ook Nintendo de drang naar de baard voelen. Heeft Yoshi misschien een baard nodig? Toad? Link? Laten we rustig beginnen en eerst Mario het scheermes afpakken. Eindelijk vloeit die foute snor door in een prachtige zwarte baard.

Super Mario

En niet gaan zeiken dat kinderen personages met baarden eng vinden. Als Sinterklaas kinderen op schoot neemt, zie ik ze ook alleen maar huilen van geluk.
     

Mike Haggar

Mike Haggar is de enige burgemeester waarop ik zou stemmen. Deze ex-worstelaar koos het politieke pad en werd de burgervader van Metro City. In de Final Fight-serie vecht hij samen Guy en Cody om de straten veilig te houden, maar ook buiten die serie is hij populair omdat we nu eenmaal zelden politici kont zien schoppen.

Mike Haggar baard

Dus waarom heeft dit Japans-Amerikaanse icoon nog steeds geen baard laten groeien! Hij is verdomme van Schotse afkomst! Hoe duidelijk kan het zijn Capcom?!
     

Nathan Drake

Volgend jaar gaan we wellicht voor het laatst met Nathan Drake op avontuur. Wat we al van de game gezien is hebben, is een oudere Drake die duidelijk een verliezende strijd tegen de tijd voert. Hij heeft al bijna net zoveel rimpels als Nolan North. Dus waarom voegen we daar niet gewoon een baard aan toe?

Nathan Drake

Uh, oké daarom dus. Dan lijkt hij opeens op Alan Rickman uit Robin Hood: Prince of Thieves.

Alan Rickmand Robin Hood

Maar ik heb er geen probleem mee! Jullie ook niet toch?
     

Je Dragon Age inquisitor

Toen ik Petrus (uiteraard) speelde in een Bijbels toneelstukje op de basisschool, kreeg ik een meer realistische baard opgeplakt dan de stukken plastic die in Dragon Age Inquisition voor baarden moeten doorgaan. De rest van de game vond ik vet maar die Playmobil-troep kon echt niet. En zelfs als je een vrouwelijke inquisitor maakte, moest je nog urenlang staren naar die grote chocoladebaard van Blackwall.

Blackwall baard

Elke keer als ik zijn tronie zie wil ik stuk van die baard afbreken! In Dragon Age 4 graag echte baarden voor mijn inquisitor, BioWare!
      

Kratos

Kratos is cool, zelfs met een sik. Geeft helemaal niks; ik ken ook een cool persoon uit Assen die een sik heeft. Maar weet je wat er niet klopte aan de eerste God of War? Dat Kratos nooit die brute lavabaard van Ares afpakte! Zou jij die magmamanen aan je voorbij laten gaan? Ik dacht het niet!

Kratos baard

Misschien werkt Sony Santa Monica aan een remake en zetten ze deze grote fout eindelijk recht.
       

Luke Skywalker

Luke Skywalker met baard! Need I say more?

Star Wars: The Force Awakens

Oh shit, The Force Awakens helemaal vergeten. Uhm… maar zijn oudere versie is nog niet bevestigd voor Star Wars: Battlefront. Daarin hebben we alleen nog de jonge Skywalker met gladde kin. Kan natuurlijk niet meer als je een nieuw publiek wilt bereiken.

Luke Skywalker baard

Gelukkig is niks heilig in de Star Wars-franchise dus kan DICE dit gewoon veranderen zonder dat George Lucas en Mickey Mouse binnen komen stormen en bliksem uit hun vingertoppen laten vloeien.
    

Lara Croft

Ja, waarom niet? Waarom niet?! Ze killt alleen al in de eerste game een ziljoen huurlingen (plus een hertje), dus aan het aantal badass punten ligt het niet. En als Link een Linkle kan zijn dan mag Lara ook best een Larry zijn. Conchita Wurst-style! Niet Rise of the Tomb Raider maar Rise Like A Phoenix!

Lara Croft baard   

Varian Wrynn

Varian Wrynn staat ook wel bekend als Niet-Thrall. Nu hebben de leiders van The Alliance in World of Warcraft sowieso minder charisma dan die van The Horde, maar met name Varian Wrynn moet het afleggen tegen de voormalige warchief. En nu Thrall steeds minder haar heeft in de laatste expansions, moet Varian dus zijn baard laten staan. Juist vooral nu hij een grotere rol krijgt in WoW: Legion.

Varian Wrynn baard

Hmm, weer een personage dat eruitziet als Nathan Drake / Alan Rickman uit Robin Hood: Prince of Thieves...
    

En dat zijn mijn 10 kandidaten die het hardst een baard verdienen. Mis je er nog een paar? Zet ze gerust in de comments. Natuurlijk ziet iedereen er beter uit met een baard... zelfs als iedereen roept dat je een zwakke baard hebt. Maar ik zal ze laten zien! Door deze Feature zijn mijn Photoshop-skills gestegen van “meelijwekkend” naar “gewoon slecht”, dus nu kan ik er wat aan doen. Mijn wraak is zoet! Muhahahaha!

Peterkoelewijn baard

REACTIES (45) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord