Speel Steam-games op je Nintendo Switch met Rainway 

Oke, dit is weird. Rainway is een app waarmee je Steam-games via je eigen PC naar andere consoles kunt streamen. In de trailer is te zien dat je games kunt streamen naar de mobiel, naar de Xbox One en naar je Nintendo Switch. Het moet ook mogelijk zijn om op je PS4 te streamen, maar daarvan zien we niks in deze trailer. Het vreemde is ook dat aan het einde van de trailer, wanneer de logo’s met meewerkende bedrijven getoond wordt, Nintendo ontbreekt. Dit is de uitleg van de CEO van Rainway, die hij in de Rainway-Discord heeft gegeven:

To make it very clear.

Our tech works. You’ve seen it, you just saw more of it. We’ve reached out to Nintendo with our proposal, went back and forth and we are awaiting confirmation for a possibility of a native eShop release. We’ve always said this. If we get a green light to build a native app, awesome. If not we still work through the web browser just fine. That is how our device agnostic tech works.

Nintendo heeft Rainway dus nog niet goedgekeurd, terwijl de Switch wel prominent in beeld is tijdens de trailer. Het lijkt ons ook heel sterk dat Nintendo zoiets zou goedkeuren, want dat kan nogal ten koste gaan van de verkoop van hun software. In het verleden is het voor andere bedrijven ook moeilijk geweest hun tech/apps op de Nintendo Switch te krijgen. En mochten ze het afkeuren, wordt het nogal lastig om deze service te gebruiken op de Switch, aangezien het geen browser heeft (waar Rainway ook in te gebruiken is). De vergaderingen mogen wel opschieten! Volgens beschrijving onder de video moet deze service al op 20 januari lanceren en is het ook nog eens helemaal gratis, waarmee het verhaal extra bizar wordt. We zullen de service in ieder geval nauw in de gaten houden...

ANDERE PU TV UITZENDINGEN

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord